Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Άκυροι και ανύπαρκτοι οι «τίτλοι» της Μονής!!

Άκυροι και ανύπαρκτοι οι «τίτλοι» της Μονής!!

0

Βόμβα μεγατόνων για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου!
Ο ίδιος ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς μετά από δική του έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μονή Βατοπεδίου ΔΕΝ είχε στην ιδιοκτησία της κανένα στρέμμα έκτασης στην περιοχή Πόρτο Λάγος και ότι τελικά έκανε ανταλλαγή το δημόσιο με την Μονή για κάτι που δεν κατείχε!
Πουλούσε η Μονή αέρα για μεταξωτές κορδέλες, όπως δήλωσαν βουλευτές μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος Σανιδά.
Ο οποίος κ. Σανιδάς στην έρευνά του διαπίστωσε ότι οι εκτάσεις γύρω από την λίμνη Βιστονίδα είναι κοινόχρηστες κι όχι ιδιοκτησία της Μονής! Μάλιστα στο όλο θέμα φέρεται να εμπλέκονται ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπασιάκος και ο πρώην υφυπουργός κ. Δούκας καθώς και ο κ. Βουλγαράκης.
Έτσι, άκυροι και ανύπαρκτοι «τίτλοι» έγιναν χαρτιά διαπραγμάτευσης στα χέρια των μοναχών που αντάλλαξαν τις ανύπαρκτες ιδιοκτησίες στο Λάγος με άλλα οικόπεδα σε αστικά κέντρα της χώρας ανυπολόγιστης αξίας.
Το όλο θέμα είναι μείζων και σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, σοβαρές είναι οι ευθύνες και της κυβέρνησης διότι εμφανίζονται στοιχεία για μεθοδεύσεις υπέρ της Μονής και εναντίον των συμφερόντων του δημοσίου!
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για την εξαφάνιση σχετικού φακέλου από το Πρωτοδικείο Ροδόπης όπου στον φάκελο περιείχοντο στοιχεία ότι η Μονή δεν είχε στην ιδιοκτησία της καμία έκταση και ότι εισηγούντο να μην γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις των Μοναχών διότι ήταν αστήρικτες νομικά.
Το όλο θέμα επειδή ακριβώς έχει σημαντικό ενδιαφέρον και για το νομό μας, θα το παρακολουθήσουμε από κοντά με όλες τις νεότερες πληροφορίες που θα προκύψουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κάτι σάπιο υπάρχει στο …βασίλειο της Δανιμαρκίας;

Η είδηση της παρα …