Η «βόμβα» έσκασε τελικά στα λουτρά!

0

Τελικά μάλλον δεν ήταν φάρσα η απειλή για βόμβα (στο συνέδριο του Δήμου Αβδήρων για την «τουριστική Αλιεία») μόνο που έσκασε αλλού και 2 μέρες νωρίτερα! Ο λόγος για τον κυριολεκτικά …βομβαρδισμό των Λουτρών της Ποταμιάς, τα οποία δέχτηκαν επιδρομή άρπαγων που δεν άφησαν τίποτε πίσω τους παρά μόνο την εικόνα της καταστροφής!
Η λεία των ληστών
Πόρτες και παράθυρα αλουμινίου,8 ηλιακούς θερμοσίφωνες 36 τηλεοράσεις όλα φορτώθηκαν από το …συνεργείο των ληστών, οι οποίοι διέρρηξαν την κλειδαριά της εισόδου – σύμφωνα με εκτιμήσεις το βράδυ του Σαββάτου – και επιδόθηκαν στην επιχείρηση ριφιφί. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πήραν ότι μπορούσαν να μεταφέρουν με το φορτηγό τους πιθανότατα και ότι τους ενδιέφερε και ότι δεν μπορούσαν να μεταφέρουν, το κατέστρεψαν. Παράθυρα σπασμένα , στόρια ξηλωμένα γραφεία σπασμένα! Άφησαν πίσω του ένα ρημαδιό με αποτέλεσμα τα Λουτρά της Ποταμιάς να μην λειτουργήσουν φέτος – όπως μας είπε η δήμαρχος Αβδήρων κα Τσακίρη γιατί δεν προλαβαίνουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.
Το ξέσπασμα της Δημάρχου
Η κα Τσακίρη η οποία είχε κάνει επιστασία του χώρου την Παρασκευή γιατί άμεσα θα άρχιζε η σαιζόν και η λειτουργία τους, βρέθηκε στο χώρο της καταστροφής το πρωί της Δευτέρας μετά από καταγγελία κατοίκου ότι η κεντρική είσοδος των λουτρών ήταν παραβιασμένη.
Άμεσα ειδοποιήθηκε και το αστυνομικό τμήμα Γενισέας το οποίο… περιορίστηκε να ζητήσει από την δήμαρχο να κάνει καταγραφή των ζημιών. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης έστειλε το εγκληματολογικό και μέχρι τώρα καμιά εξέλιξη δεν υπάρχει ως προς τη σύλληψη των δραστών, αν και οι Αστυνομικές αρχές Γενισέας και Ξάνθης …κρατάνε το στόμα τους κλειστό κατά την πάγια τακτική τους!
Φανερά στενοχωρημένη η Δήμαρχος Αβδήρων η οποία εκτιμά ότι η ζημιά ανέρχεται σε 300.000 ευρώ και κάνει ένα αγώνα δρόμου με την Περιφέρεια και τον ΕΟΤ για να μπορέσουν ν’ ανοίξουν τα λουτρά γιατί από κει τρώνε ψωμί 20 οικογένειες και εξυπηρετούν 10.000 κόσμο, εξακόντισε βολές κατά των αστυνομικών αρχών της Γενισέας κάνοντας λόγο για έλλειμμα στην άσκηση των καθηκόντων τους. Η κα Τσακίρη είπε χαρακτηριστικά: «Μόνο τα μαγαζιά της παραλίας ξέρουν να κυνηγούν και όταν τους χρειαζόμαστε δεν είναι εκεί. Μέσα στα Άβδηρα έχουν γίνει επανειλημμένα κλοπές και κανείς δεν πιάστηκε. Έχουμε ένα Αρχαιολογικό Μουσείο στα Άβδηρα και παρά τις επανειλημμένες φορές που κατέθεσα το αίτημα να ξαναλειτουργήσει ο Αστυνομικός Σταθμός Αβδήρων δεν εισακούστηκα. Η αρχαιοκαπηλεία δρα και αυτοί κυνηγούν τα μαγαζιά…Το μόνο επιχείρημα τους είναι ότι δεν έχουν προσωπικό. Ας φροντίσουν να επανδρωθούν! Για να κυνηγούν τα μαγαζιά έχουν προσωπικό;».

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεγάλες οι προκλήσεις του ‘επιχειρείν’

Την καθιερωμένη _…