Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Πεδίο άσκησης μειονοτικής πολιτικής τα δημοτικά έδρανα

Πεδίο άσκησης μειονοτικής πολιτικής τα δημοτικά έδρανα

0

Σε… σώου Μπαντάκ μεταβλήθηκε από κάποια στιγμή και μετά η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 26 Μαρτίου. Τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και τα ΜΜΕ που κάλυπταν τη συνεδρίαση είχαν την ευκαιρία να «απολαύσουν» τον κ. Μπαντάκ σ’ ένα παραλήρημα…τουρκισμού με αρκετή δόση θεατρινισμού! Εκμεταλλευόμενος το θεσμικό του ρόλο ως δημοτικού συμβούλου και χρησιμοποιώντας προσχηματικά …δημοτικής φύσεως προβλήματα των Κιμμερίων μετέτρεψε το δημοτικό συμβούλιο σε πεδίο άσκησης πολιτικής, εκθέτοντας με φωνασκίες τις πάγιες θέσεις του για την «εθνική του ταυτότητα», με ατάκες του τύπου: «μειονότητα είναι μόνο μία», «Δεν υπάρχουν Πομάκοι»!
Σθεναρή η αντίδραση του Δημάρχου
Η αδιάλλακτη στάση του όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου κ. Στυλιανίδη, ο οποίος έδειξε με σθεναρό τρόπο στον κ. Μπαντάκ ότι δεν είναι διατιθέμενος να παίξει το παιχνίδι του, ότι όλοι γνωρίζουν τις θέσεις του, τον επιτελικό του ρόλο και όπως του είπε χαρακτηριστικά:«Δεν σέβομαι τον τρόπο σου και τη …γενοκτονία που επιχειρείτε στους Πομάκους», ενώ παρενέβη και ο κ. Φανουράκης και θύμισε στον κ. Μπαντάκ πώς χειροκροτούσε στο «video της ντροπής» όταν χρησιμοποιούσαν τον χαρακτηρισμό «γκιαούρηδες» οι ομοϊδεάτες του! Τα πνεύματα οξύνθηκαν τόσο που χρειάστηκε να γίνει διακοπή μέχρι να επέλθει ηρεμία! Η «μειονοτική πολιτική μεταφέρθηκε στο προθάλαμο της αίθουσας με τον κ. Μπαντάκ τον κ. Μαλκότς και τον δημοσιογράφο, πρόεδρο της παράνομης φερόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» να αναπτύσσουν τις θέσεις τους περί του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού τους ως «τούρκοι» αφαιρώντας όμως το δικαίωμα του αυτοπροσιορισμού στους πομάκους!
6 θέματα εκτός ημερησίας από τους «Πολίτες για την Αλλαγή»
Το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε ήρεμα με την δημοτική παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή» να φέρνουν πληθώρα θεμάτων – συγκεκριμένα 6 θέματα – καταδεικνύοντας έτσι στην πράξη την εξαγγελία τους ότι οι «Πολίτες για την Αλλαγή» θα είναι στις γειτονιές κοντά στα προβλήματα των δημοτών.
Έτσι ήρθε το θέμα «Εξομάλυνση κυκλοφοριακού προβλήματος στην οδό Χασιρτζόγλου», κατόπιν σχετικής αίτησης προ δύο ετών (στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου) του συμπολίτη μας Τριαντάφυλλου Σαπουνά , στην οποία αναφέρεται ότι η μονοδρόμηση της οδού δημιούργησε παρενέργειες στην κυκλοφοριακή κίνηση της περιοχής και ότι έχει γίνει δύσκολη η πρόσβαση των αυτοκινήτων στην περιοχή Αγ. Γεωργίου διότι με το απαγορευτικό σήμα στη συμβολή των οδών Χασιρτζόγλου και Χρηστίδου αχρηστεύουν, πρακτικά μονοδρομούν και τις οδούς Αγ. Γεωργίου και Μ. Μπότσαρη. Οι «Πολίτες για την Αλλαγή» ζήτησαν να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση υιοθετώντας το αίτημα του κ. Σαπουνά. Ο κ. Δήμαρχος απαντώντας τόνισε ότι αν γίνει δεκτή η πρόταση χωρίς να λυθεί κανένα πρόβλημα θα δημιουργηθούν άλλα και ότι δεν θα χρησιμοποιήσει σε τίποτε αν αυτό το κομμάτι του δρόμου (15 – 20 μ.) γίνει διπλής κατεύθυνσης αφού οι πολίτες έχουν πρόσβαση απ’ όλα τα σημεία.
Το 2ο θέμα εισηγήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» κ. Χρίστος Πούλιος και αφορούσε το πρόγραμμα Υποτροφιών. Συγκεκριμένα με επιστολή της στις 30 – 11 – 2007 η παράταξη πρότεινε τη θεσμοθέτηση ετήσιου προγράμματος υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές συνδημοτών μας σε επιστημονικά πεδία που άπτονται των ενδιαφερόντων του δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών. Στο Δ.Σ. (4 – 12 – 2007 η πρόταση έγινε δεκτή ομόφωνα όμως εδώ και 4 μήνες ακόμη βρίσκεται στα …συρτάρια των αρμόδιων υπηρεσιών που παραπέμφθηκε για επεξεργασία. Έτσι το ερώτημα που τέθηκε ήταν: Ποια θα είναι η τύχη της πρότασης που φέρει και τη σφραγίδα του Δ.Σ.
Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι μάλλον η πρόταση θα μείνει στα συρτάρια καθώς «δεν έχει αρχή, ούτε τέλος, ούτε λογική», είναι πρωτοποριακή και ουτοπιστική γεγονός που την καθιστά ανέφικτη καθώς ούτε χρηματοδότηση υπάρχει αλλά ούτε μπορεί ο δήμος με οποιαδήποτε σύμβαση να δεσμεύσει αυτούς που θα σπουδάσουν με τις υποτροφίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, και αναμένεται η Επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου να αποφανθεί.
Ο κ. Μελισσόπουλος στο θέμα «Καθαριότητα πόλης» αναφέρθηκε στην πλημμελή απολύμανση των κάδων αλλά σε κάποια σημεία όπως στο δρόμο ανάμεσα στην Καλλιθέα και στις νέες κατοικίες (δίπλα στο νοσοκομείο και στο χώρο δίπλα στο Γηροκομείο που λειτουργούν ως αυτοσχέδιες χωματερές. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα καθαρισμού των κάδων αλλά και η υπηρεσία καθαριότητας έχει στελεχωθεί με προσωπικό και θα επιληφθεί των θεμάτων.
Το θέμα για την πλατεία Δροσερού που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Δ.Π. Πολίτες για την Αλλαγή» κ. Χασάν Ογλού Φερντούν αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για να ανέβει το θερμόμετρο πρώτα μεταξύ Δημάρχου – Πούλιου για τις προεκλογικές βόλτες συμβούλων του στο Δροσερό και κατόπιν να βρει αφορμή και να ξεσπαθώσει κατόπιν ο κ. Μπαντάκ για ανάλογο θέμα που αφορά τα Κιμμέρια και να παιχτεί το προαναφερθέν σώου. Συγκεκριμένα ο κ. Φερντούν ρώτησε τον Δήμαρχο πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Δροσερού κατηγορώντας τον ότι δεν κάνει έργα στο Δροσερό και ότι μόνο τάζει προεκλογικά! Ο κ. Δήμαρχος αντέκρουσε αυτόν τον ισχυρισμό επισημαίνοντας ότι γίνονται πολλά έργα σ’ ένα οικισμό μάλιστα που είναι παράνομος. Άνοιξε απ’ κει και πέρα ο φάκελος Δροσερό και λίγο έλειψε να βγουν πολλά άπλυτα στη φόρα από τον κ. Πούλιο σχετικά με το τι παίζεται προεκλογικά στο Δροσερό από συμβούλους της συμπολίτευσης όπως και για τις παράνομες ηλεκτροδοτήσεις, όμως το θέμα έμεινε εκεί.
Στη συνέχεια απορρίφθηκε άλλη μια πρόταση της αντιπολίτευσης για δημιουργία Ιατρείου στο Παζάρι της Ξάνθης καθώς κρίθηκε ότι αυτό είναι παράτυπο και έχει μεγάλη επικινδυνότητα/.
Ο επικεφαλής της Δ.Π. «Πολίτες για την Ξάνθη» κ. Νίκος Ανταμπούφης έφερε δύο θέματα εκτός ημερησίας διάταξης που αφορούσαν τα υπόγεια πάρκινγκ που δημιουργούνται από τις νεοαναγειρόμενες οικοδομές στην Γ, Σταύρου και ουσιαστικά καταργείται ο πεζόδρομος καθώς και τον κίνδυνο ατυχήματος που υπάρχει στην οδό Ύδρας στα παιδιά του μειονοτικού που επίσης και εκεί καταργείται αλλά και στην επικινδυνότητα των πινακίδων που στήθηκαν πρόσφατα σε σημεία της κεντρικής πλατεία και μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή των οδηγών.
Στο κενό η πρόταση Πούλιου για μειωμένα τέλη στους ΑΜΕΑ
Κατά παράβαση του κανονισμού και μετά από δύο ώρες το Δ.Σ. μπήκε στα 80 τον αριθμόν εντός ημερησίας διάταξης θέματα και ενώ η κούραση ήταν εμφανής!
Έτσι εγκρίθηκε αφού σ&#965

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυστυχώς δεν εισακούσθημεν…

Παυλίδης: « Η Ξάνθη …