«Είμαι πολιτικά παρών»

0

Το βέβαιο είναι ότι δεν χρησιμοποιεί ξύλινο λόγο και δεν διστάζει να πει τα πράγματα έξω απ’ τα δόντια, αναταράσσοντας την πολιτική …ραστώνη του τοπικού ΠΑΣΟΚ! Ο λόγος για τον πρώην πολιτευτή κ. Μπαράν Μπουρχάν, ο οποίος στις εκλογές του 2004 έλαβε 9.000 ψήφους και που μπορεί… να κρέμασε τα παπούτσια στις πρόσφατες εκλογές του 2007 γιατί δεν συμφώνησε με το 3+2 – οπότε και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ επιλέχτηκε ο κ. Τσετίν Μάντατζη – όμως όπως δηλώνει στο «Ε» είναι έτοιμος να αναλάβει πολιτική δράση αν και εφόσον του ζητηθεί από την μειονότητα και από όποιον πολιτικό χώρο του ζητηθεί!
Μπουρχάν: «Σ’ αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχω θέση…»
«Περίμενα πολλά απ’ το ΠΑΣΟΚ και μ’ απογοήτευσε! Σ’ αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχω θέση! Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανασχηματισμό τόσο σε ηγεσία όσο και σε στελέχη! Αυτό είναι βέβαιο. Αλλιώς δεν ανακάμπτει! Πρέπει να το καταλάβουν …», τονίζει ο κ. Μπουρχάν, δημιουργώντας ένα κρύο ρεύμα στους Πασόκους που όμως δεν τους δροσίζει κι ας είναι καύσωνας!
Ο κ. Μάντατζη είναι καθοδηγούμενος…
Αναφερόμενος στο παρασκήνιο των εκλογών του 2007 και στην εκλογή Μάντατζη, ο κ. Μπουρχάν επιμένει να υποστηρίζει ότι δέχτηκε πρόταση από την Ν.Δ. να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2007 όμως έμεινε πιστός στη δέσμευσή του να μην δεχτεί το 3 +2 ενώ για την εκλογή του κ. Μάντατζη τονίζει ότι αυτός πάτησε σε στρωμένο χαλί αφού η υποδομή είχε γίνει ώστε η μειονότητα να βγάλει βουλευτή.
Παράλληλα δεν διστάζει να επικρίνει την πολιτική τακτική και δράση του κ. Μάντατζη και ιδιαίτερα τα τελευταία μηνύματά του προς Ελλάδα και Τουρκία (σχετικό ρεπορτάζ του «Ε») διαφωνώντας ανοιχτά: «Όχι δεν μ’ εκφράζουν αυτά! Οι πολιτικοί της μειονότητας δεν πρέπει να περιμένουν την Άγκυρα να τους λύσει τα προβλήματά τους! Πρέπει να τα αναδείξουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μέλη του οποίου είναι. Τα προβλήματα της μειονότητας είναι πολλά και δεν είναι μόνο η εθνική ταυτότητα. Είναι οικονομικά, εκπαιδευτικά. Δεν άκουσα τον κ. Μάντατζη να κάνει καμιά πρόταση στη Βουλή γι’ αυτά τα θέματα. Ο κ. Μάντατζη είναι καθοδηγούμενος…», καταλήγει ο κ. Μπουρχάν, αλλά όταν ρωτήθηκε να ολοκληρώσει τη φράση του, από πού είναι καθοδηγούμενος, περιορίστηκε να πει «απ’ το …ΠΑΣΟΚ», προφανώς γιατί δεν ήθελε να το παρατραβήξει καθώς είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ έπαθε μια υστερική κρίση από τις δηλώσεις Μάντατζη, άλλο αν κράτησε «χαμηλούς τόνους»! Συνεπώς στο «καθοδηγούμενος» επιδέχεται και άλλη ερμηνεία!
Επιπρόσθετα ο κ. Μπουρχάν δηλώνει παρών απ’ όποιο πολιτικό μετερίζι του προταθεί να υπερασπίσει και να προωθήσει τα ζητήματα της μειονότητας αιτιολογώντας την απόφασή του ότι οι ψήφοι της μειονότητας ποτέ δεν πολιτικές αλλά πάντα κοντά στον κομματικό εκείνο φορέα που εξυπηρετούσε τα συμφέροντά της.
Παράλληλα ο κ. Μπουρχάν διέψευσε ότι του έγινε πρόταση εκ νέου από τη Νέα Δημοκρατία για τις επόμενες εκλογές που ως τα πράγματα δείχνουν δεν είναι και πολύ μακριά και η εκλογολογία καλά κρατεί!

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μαύρα τα μαντάτα» για την επιχειρηματικότητα

Εμβόλιμο: Μόνο κα …