Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Ο κόσμος δεν έχει να φάει και η Μονή κάνει μπίζνες»

«Ο κόσμος δεν έχει να φάει και η Μονή κάνει μπίζνες»

0

«Η λίμνη ανήκει στο λαό! Αν δεν το πιστεύετε ρωτήστε τον ίδιο τον Θεό!», η κεντρική συνθηματολογία της εκδήλωσης – διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον περιαύλιο χώρο στο μετόχι της Μονής Βατοπεδίου στο Πόρτο Λάγος, το μεσημέρι της Κυριακής 14 Σεπτεμβρίου. Στόχος της εκδήλωσης να διατρανωθεί ακόμη περισσότερο η γενική κατακραυγή για τα δρώμενα της Μονής και η λαϊκή βούληση για διαλεύκανση της υπόθεσης με την απόδοση ευθυνών σ’ όλους τους εμπλεκόμενους. Στην κινητοποίηση συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ευαγγελία Αμανατίδου, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΝ Ξάνθης κ. Νίκος Καλιαμπάκας καθώς και κάτοικοι από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών που γνώρισαν από κοντά τον επιχειρηματικό …οίστρο τη Μονής αφού είδαν δημόσια γη των νομών τους μέσω ανταλλαγών να καταλήγει στα χέρια της! Το στίγμα της έδωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που μέσα από ευφάνταστα συνθήματα ανέδειξε όλο το μέγεθος του σκανδάλου που ταράσσει όλη την ελληνική κοινωνία και προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς στην κυβέρνηση με πρόσφατη κατάληξη την παραίτηση Βουλγαράκη. Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψαν αθηναϊκά, περιφερειακά και τοπικά κανάλια και ο τύπος ενδεικτικό ότι το θέμα βρίσκεται «ψηλά» στην ειδησεογραφία της επικαιρότητας.
Η κα Αμανατίδου έκανε τι ακόλουθες δηλώσεις στο «Ε»
«Ο κόσμος δεν έχει να φάει και η εκκλησία κάνει μπίζνες»
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμανατίδου: «Αυτή είναι μια από τις πολλές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Μονής Βατοπεδίου. Έχουμε ξεκινήσει από το 2003 , με βουλευτικές παρεμβάσεις μέσα από ερωτήσεις, όμως δεν παίρναμε τις απαντήσεις. Έχουμε κάνει διάφορα διαβήματα όμως αποκρυπτόταν για πολλά χρόνια αυτό το «ιερό» σκάνδαλο. Ίσως η πλήρωση του χρόνου, ίσως κάποια συμφέροντα μεγάλα, θέλησαν να βγάλουν στο φως αυτό το τεράστιο σκάνδαλο.
Είναι άλλη μια Siemens! Θέλουμε να φωνάξουμε και στον ελληνικό λαό αλλά και στην κυβέρνηση ότι αυτή τη στιγμή δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί ολόκληρη και παραίτησε μόνο ένας υπουργό της ενώ οι ευθύνες είναι μοιρασμένες και όσο προχωρούν οι έρευνες θα αποδεικνύονται. Είμαστε εδώ μαζί με κατοίκους από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής Καβάλας, Ξάνθης Ροδόπης, Σερρών για να φωνάξουμε να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτή την παρωδία. Είναι μια παρωδία. Ο κόσμος δεν έχει να φάει και η εκκλησία κάνει μπίζνες…»!
Το μαχαίρι στο κόκαλο
Η κα Αμανατίδου απαντώντας σε ερώτηση αν τελικά πιστεύει ότι η δικαστική έρευνα θα φτάσει στο κόκαλο σημείωσε: «Αυτό είναι στην κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να συμβαίνουν διάφορα στην ελληνική δικαιοσύνη όπως π.χ. παραδικαστικά κυκλώματα και ο κ. Σανιδάς καλείται αυτή τη στιγμή να διαψεύσει αυτά τα κακά προηγούμενα και να κάνει σε βάθος έρευνα και βέβαια να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση. Έχουμε ζητήσει να γίνει εξεταστική επιτροπή και το ΠΑΣΟΚ δεν τη στηρίζει, για να μπορέσουμε να φέρουμε στο φως της δημοσιότητας όλους όσους εμπλέκονται εδώ και μια 10ετία στο σκάνδαλο και είναι πάρα πολλοί. Υπάρχει ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα. Οι εταιρείες που έχουν γίνει δυο μέρες πριν από συμβόλαια ανταλλαγής κα δυο μέρες μετά αγόρασαν τα συγκεκριμένα ακίνητα τα οποία είναι οικόπεδα φιλέτα. Έχει υπερτιμολογηθεί η Βιστονίδα και έχουν υποτιμολογηθεί οι εκτάσεις και είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι μόνο στο ν. Πέλλας, Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής, Τρικάλων Αττικής, ή τα 1200 στρέμματα στον νομό Καβάλας . Έχουμε ένα συμβόλαιο που επιστρέφεται από την Μονή στην ΚΕΔ αλλά δεν ξέρουμε τι γίνεται με την μεταγραφή του στο υποθηκοφυλακείο. Υπάρχει ένα ολυμπιακό ακίνητο που θα στέγαζε το υπουργείο Απασχόλησης και δόθηκε σε μια εξευτελιστική τιμή από το Δημόσιο στο Βατοπέδι που το πούλησε στην κανονική του τιμή! Τι θα γίνει μ’ αυτά;»
Επικοινωνιακού περιεχομένου κινήσεις της Μονής…
Αναφορικά δε με τον ηγούμενο Ευφραίμ και τη δήλωσή του ότι όλοι οι τίτλοι των ακινήτων της Μονής είναι στη διάθεση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ. Κώστας Γούναρης δήλωσε: « Σημασία δεν έχουν οι επικοινωνιακού περιεχομένου κινήσεις της Μονής, σημασία έχει η αντίδραση της πολιτείας και των συγκεκριμένων οργάνων της. Είτε ως πολίτες είτε ως φορείς, από την πολιτεία έχουμε απαίτηση να ανταποκριθεί στο ρόλο της, είτε λέγεται δικαστική είτε εκτελεστική εξουσία και από την μια να προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης μέχρι τέλους για να αποδοθούν επιτέλους οι ευθύνες οι ποινικές και απ’ την άλλη πλευρά η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, την περιουσία των πολιτών», ενώ η κα Αμανατίδου συνέστησε στον ηγούμενο Ευφραίμ: «…ας κάνει την κοινωνική του και τη θρησκευτική του δουλειά και ας αφήσει τις μπίζνες Είναι ντροπή στο θρησκευτικό συναίσθημα όσων ανθρώπων προσεύχονται Έπρεπε να δίνουν αξίες στα νέα παιδιά και αυτό που δίνουν σήμερα είναι αξίες στα οικόπεδα που έχουν πάρει»!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνεται για την επιμονή του
Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΝ Ξάνθης κ. Καλιαμπάκας δήλωσε: «Διαμαρτυρόμαστε για αυτά που συμβαίνουν τα 10 τελευταία χρόνια. Βλέπουμε ανθρώπους από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, πνευματικά παιδιά του Ευφραίμ να πρωτοστατούν σ’ αυτές στις συνδιαλλαγές. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και όταν ακόμη η τοπική κοινωνία εφησύχασε εμείς λέγαμε ότι πρέπει ν’ αντιδράσουμε Δικαιωθήκαμε για την επιμονή μας!».
Μας πήραν 52 οικόπεδα φιλέτα…
Το «Ε» μίλησε με τον πρόεδρο της κοινότητας Κρωσίδας, κ. Πασχαλίδη Σάββα, που έχει έδρα στην Μίκρα και μέλη στους τέσσερις δήμους Θερμαϊκού, Μηχανιώνας, Επανομής και Μίκρας. Στην περιοχή του έχει γίνει ανταλλαγή με οικόπεδα φιλέτα στα οποία παρά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί δεν έχουν σταματήσει οι εργασίες. Η Μονή συνεχίζει την κατασκευή οικιστικών συγκροτημάτων: «Στην περιοχή μας εμφανίστηκε το θέμα αυτό το 2005. Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να συλλέξουμε στοιχεία και ν’ ανταμώσουμε μ’ άλλους που είχαν το ίδιο πρόβλημα. Κατοίκους στη Χαλκιδική, στην Καβάλα, να ενώσουμε τις φωνές μας. Το αυτονόητο ήταν να το μεταφέρουν οι βουλευτές μας στη Βουλή. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε ν’ αναδειχθεί από την κυβέρνηση αυτό το θέμα. Η κυβέρνηση απογυμνώθηκε όταν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί τους είναι του περιβάλλοντος κ. Καραμανλή. Στον οικισμό μας έχουν πάρει 52 οικόπεδα οι Βατοπεδινοί και αυτή τη στιγμή οι εργολάβοι συνεχίζουν τις εργασίες τους. Πρόκειται για πράξη κλεπταποδοχής! Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι εργασίες»!

Μαριάννα
Ξανθ&#959

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ημερίδα σήμερα στην Πολυτεχνική

Στα πλαίσια του Ε …