Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Μια συγκλονιστική ιστορία …βαρβαρότητας»

«Μια συγκλονιστική ιστορία …βαρβαρότητας»

0

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται στα Άβδηρα τα γυρίσματα της σειράς «Ματωμένα Χώματα» που είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Διδούς Σωτηρίου, την οποία σκηνοθετεί ο Κώστας Κουτσομύτης και θα προβάλλεται από το Σεπτέμβριο στον κανάλι «ALPHA». Όλο το team των ηθοποιών που συμμετέχει στα γυρίσματα καθώς και το συνεργείο βρίσκεται στα Άβδηρα αφού γυρίσματα γίνονται όλες τις ώρες της ημέρας και όπως πληροφορηθήκαμε από την κα Έλντα Δημοπούλου, ενδυματολόγο της σειράς, έχουν αναπτυχθεί φιλικοί δεσμοί με τους κατοίκους, οι οποίοι δε, παρακολουθούν καθημερινά τις σκηνές, ενώ πολλοί απ’ αυτούς συμμετέχουν ως κομπάρσοι. Το αρχοντικό του Παμουχτσόγλου με τη γνώριμη ποιοτική σκηνοθετική σφραγίδα του Κώστα Κουτσομύτη μεταβλήθηκε στο αρχοντικό «Αξιώτη» και εκεί αναβιώνει μια από τις δυσκολότερες περιόδους του ελληνισμού. Όλα εκεί θυμίζουν Μικρασία …Σε κάθε σκηνή επιτελείται με μυσταγωγικό τρόπο ένα πέρασμα στο παρελθόν, μια αναμόχλευση πονεμένης μνήμης!
Ο Γιώργος Καραμίχος, «Μανώλης Αξιώτης», μιλά στο «Ε»
Το «Ε» βρέθηκε εκεί λίγο πριν αρχίσει το νυχτερινό γύρισμα και συνομίλησε με τον πρωταγωνιστή της σειράς «Μανώλη Αξιώτη» ή κατά κόσμον Γιώργο Καραμίχο.
Ο Γιώργος Καραμίχος είναι ένας νέος ηθοποιός που έχει ξεχωρίσει για το ταλέντο του μέσα από τη συμμετοχή του σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αξιόλογες δουλειές στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Εκπροσωπεί τη νέα γενιά ηθοποιών και απ’ ότι διακρίναμε ξεχωρίζει για την καλλιέργεια, το ήθος του και τη σεμνότητά του, στοιχεία για τα οποία δεν μπορεί να επιχαίρει στην πλειονότητά του ο καλλιτεχνικός χώρος, πιθανόν εξαιτίας της φύσης του και των ιδιαίτερων απαιτήσεων που έχει.
Του ζητήσαμε στο περιθώριο του γυρίσματος, ντυμένος ήδη «Μανώλης Αξιώτης» να μιλήσει για τη ξεχωριστή αυτή δουλειά και ανταποκρίθηκε μ’ ευχαρίστηση.
«Ε»: Κύριε Καραμίχο, σας καλωσορίζουμε και μεις με τη σειρά μας στα Άβδηρα και χαιρόμαστε που σας γνωρίζουμε από κοντά. Είστε πρωταγωνιστής σε μια ιδιαίτερη δουλειά που υπογράφει ο Κώστα Κουτσομύτης. Μιλήστε μας γι’ αυτή.
Γιώργος Καραμίχος: «Αυτή η δουλειά βασίζεται σ’ ένα βιβλίο που το έχουν διαβάσει οι περισσότεροι Έλληνες και είναι πραγματικά συγκλονιστική ιστορία. Όχι μόνο γιατί αφορά σε μια πολύ δύσκολη στιγμή του ελληνισμού αλλά επειδή αφορά στους ανθρώπους. Το πόσο βάρβαρος δηλαδή, μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος απέναντι σ’ έναν άλλο. Έχει τη χαρά αυτή η δουλειά να έχει σκηνοθέτη τον Κώστα Κουτσομύτη που είναι φανταστικός σκηνοθέτης και μέχρι στιγμής έχουμε ένα κώδικα που με ικανοποιεί πάρα πολύ. Επίσης έχει ένα team ηθοποιών πάρα πολύ δυνατό. Όλο το συνεργείο από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, όλοι οι ηθοποιοί έχουν πιστέψει σ’ αυτό που κάνουμε και δουλεύουμε με φιλότιμο».
«Ε»: Πρόκειται να γίνει και ταινία;
Γιώργος Καραμίχος: «Επειδή γυρίζουμε σε High definition κάμερες το υλικό θα μπορεί να μονταριστεί για ταινία. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από το θα αν βρεθεί ο χορηγός και αυτός που θα την υποστηρίξει. Όλα αυτά θέλουν χρήματα και στην Ελλάδα επειδή η αγορά είναι μικρή πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε τέτοιες παραγωγές με τις απαιτήσεις που έχουν».
«Ε»: Πως τα περνάτε στα Άβδηρα, στην Ξάνθη; Έχετε ξανάρθει στον τόπο μας;
Γιώργος Καραμίχος: «Περνάω υπέροχα. Οι κάτοικοι είναι τόσο φιλικοί. Μας άνοιξαν την αγκαλιά τους, κάνουν οτιδήποτε για να μας διευκολύνουν. Γενικά με τον νομό σας εγώ έχω μια καλή σχέση. Έχω έρθει πολλές φορές και τώρα και παλιότερα όταν υπηρετούσα στρατιώτης πέρασα από τη Σταυρούπολη. Έχω επισκεφτεί τον παραδοσιακό σας οικισμό, έχω γνωρίσει τις ομορφιές του τόπου σας».
«Ε»: Έκτός από τη σειρά πού αλλού θα σας δούμε; Τι σχεδιάζεται;
Γιώργος Καραμίχος: «Τον Δεκέμβριο θα βγει μια ταινία που έκανα πέρσι. Ο τίτλος της είναι « Η Αθανασία». Πρόκειται για μια κινηματογραφική δουλειά του Παναγιώτη Καρκανεβάτου και τον Οκτώβρη η ταινία του Geremy Podeswa με ελληνικό τίτλο «Συντρίμμια ψυχής». Παίζω και στις δυο αυτές ταινίες ενώ όσο αφορά στο θέατρο θα συνεχίσουμε το Σεπτέμβριο για τρεις βδομάδες στην Αθήνα το θεατρικό που κάναμε πέρσι το «Μέθοδος Gronholm» στο θέατρο Τέχνης, στο υπόγειο του Καρόλου Κουν».

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΠΕ

Πανηγυρική εκδήλ…