Έβαλε νερό στο κρασί του ο Παπάς!

0

Σε τεντωμένο σκοινί είναι οι σχέσεις του σωματείου Υπαλλήλων και εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ (ενός εκ των δύο σωματείων που υπάρχουν από το 1985) με τον πρόεδρο κ. Νίκο Παπά, όπως καταδεικνύεται από το ύφος αλλά και το περιεχόμενο των δύο επιστολών που του έστειλαν και τοιχοκόλλησαν στο εργοστάσιο. Στην πρώτη επιστολή με ημερομηνία 31/10/2008 του καταλογίζουν «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» γιατί όπως επεξηγούν εμπόδισε τον κόσμο να παρακολουθήσει την τοποθέτησή τους στις «ψευδείς επιθέσεις σας». Η επιστολή αναφέρεται στην σύσκεψη του Δ.Σ. την ΣΕΚΑΠ. Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος του προσάπτουν προσπάθεια απαξίωσης της εταιρείας: και «ότι ουδείς δεν έσκυψε στα πραγματικά προβλήματα της ΣΕΚΑΠ ΑΕ».
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι καταγγέλλουν ότι:
• Οι πωλήσεις στην εσωτερική και εξωτερική αγορά πέφτουν συνεχώς.
• Από τις κεφαλές δεν υπάρχει η έγκαιρη και επιτυχημένη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.
• Γενικά εννοούμε και τις μη σωστές ενέργειες του υπηρεσιακού μηχανισμού και των στελεχών σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης του εργοστασίου (υλικά, σκάρτα, στοκ, προγράμματα κ.τ.λ.) και σε μια τέτοια κατάσταση εσείς και οι διευθυντές συνεχίζεται μια πολιτική κατασπατάλησης (αυτοκίνητα, καύσιμα, κινητή τηλεφωνία, αμοιβές εκτός έδρας κ.τ.λ.) προκαλώντας τον απλό εργαζόμενο ο οποίος δουλεύει εξειδικευμένα και αμείβετε με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
Σαν Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων & Εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ ΑΕ αναλογιζόμενοι την ευθύνη μας και με σκοπό την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της εταιρίας μας στο μέλλον σας υποβάλλουμε κάποιες από τις προτάσεις μας στις οποίες επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί και ΖΗΤΑΜΕ:
Συμμάζεμα του υποκαταστήματος των Αθηνών
Συμμάζεμα του υποκαταστήματος της Θεσσαλονίκης
Κλείσιμο των ζημιογόνων θυγατρικών εταιριών
Συμμάζεμα των διευθύνσεων(εφαρμογή οργανογράμματος) -Περικοπές δαπανών σχετικές με τα έξοδα των Διευθύνσεων και του Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ ΑΕ
• Μείωση του αριθμού των νομικών συμβούλων που απασχολεί η εταιρία μας και αντί πάγιας αντιμισθίας με αμοιβή κατά κοπήν.
Η δεύτερη επιστολή πλειοδοτεί σε καταγγελκτικό ύφος, αφήνοντας να διαφανεί η πιο μεγάλη αγωνία τους: «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΗ ΣΕΒΑΘ , ΣΕΠΕΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ.», όπως επίσης και την αποφασιστικότητά τους ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ σ’ αυτούς που υποτιμούν την νοημοσύνη μας ότι από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να μείνουμε απλοί θεατές σε κινήσεις που θα βλάπτουν τα συμφέροντα της εταιρίας και των εργαζομένων, όπως το ξεπούλημα του ακίνητου της Θεσσαλονίκης, που θα σημαίνει και το τέλος της εταιρίας γιατί είναι το τελευταίο ακίνητο ως περιουσιακό της στοιχείο.
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Θέλουμε και είναι χρέος σας να εξυγιάνετε την εταιρία εκεί που πραγματικά το έχει ανάγκη, κάνοντας χρήση του οργανογράμματος που ήδη έχετε στα χέρια σας».
Μετά απ’ όλα αυτά κανείς θα περίμενε μια απάντηση του κ. Παπά. Αυτή δόθηκε όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του σωματείου που υπογράφει και τις δύο επιστολές κ. Ηλίας Μαδεμλής με μια σειρά κινήσεων καλής θέλησης που επέφεραν μια εξομάλυνση στις σχέσεις σωματείου διοίκησης και αποσόβησαν την ρήξη. Συγκεκριμένα ο κ. Παπάς – σύμφωνα με τον κ. Μαδεμλή – έβαλε νερό στο κρασί του και διοίκηση και σωματείο προσωρινά κάπνισαν το …τσιγάρο της ειρήνης αφού πρώτα αποδέχτηκε το λάθος του για τον αποκλεισμό του σωματείου να τοποθετηθεί και δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις τους που αφορούν στη λειτουργία της εταιρείας. Συγκεκριμένα ο κ. Μαδεμλής ανέφερε ότι έγινε ενοποίηση κάποιων διευθύνσεων (οργανόγραμμα), μια προσπάθεια συμμαζέματος των εξόδων, ήρθαν και κάποιες παραγγελιές για εξαγωγές και αναπτερώθηκε το ηθικό των εργαζομένων.
Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι περνά ο λόγος των εργαζομένων στη διοίκηση και ότι οι εργαζόμενοι έχουν λόγο για τη λειτουργία της και για τις επιλογές της διοίκησης γιατί αν μη τι άλλο διακυβεύετε το εργασιακό τους μέλλον.
Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι αν κάποιες κινήσεις της διοίκηση ήταν συγκυριακές και απλά για να τους ρίξουν στάχτη στα μάτια. Επ’ αυτού ο κ. Μαδεμλής τονίζει: «Έχουν γνώσιν οι φύλακες»! Τουτέστιν «Θα επανέλθουμε δριμύτεροι»!
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επέστρεψαν με το διεθνές βραβείο από τη Ρώμη

Επέστρεψε από τη …