Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ετοιμαστείτε! Το καρναβάλι αρχίζει με γαλλικό άρωμα!

Ετοιμαστείτε! Το καρναβάλι αρχίζει με γαλλικό άρωμα!

0

Όσοι προτιμήσουν το ερχόμενο Σάββατο να συμμετέχουν στην τελετή έναρξης των φετινών λαογραφικών γιορτών, θα απολαύσουν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που ήδη στήνουν οι Γάλλοι τεχνικοί που έχουν έρθει στην πόλη και περιλαμβάνει ένα καράβι που θα ‘ταξιδέψει’ ανάμεσα στις δυο πλατείες συνοδευόμενο από ξυλοπόδαρους κι άλλα δρώμενα στα οποία μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι.
Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου ξεκινούν κι επισήμως οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές 2008 και η πόλη ήδη έχει αρχίσει να ετοιμάζεται αφού ο στολισμός έχει γίνει εδώ και μέρες και τα τεράστια ηχεία έχουν ήδη στηθεί.
Έναρξη με γαλλικό άρωμα
Όπως μας είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μ. Φανουράκης: «το Σάββατο ξεκινούν οι γιορτές κι ετοιμάσαμε μια μεγάλη γιορτή στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Το γαλλικό υπερθέαμα ‘Μαλαμπάρ’ που είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη, θα γεμίσει την πόλη με κέφι. Ήδη έχουν έρθει οι τεχνικοί και συναρμολογούν τα απαραίτητα όπως το τεράστιο καράβι που θα ‘ταξιδέψει’ απ’ την Πλατεία Ελευθερίας ως την Κεντρική πλατεία στις 7.30’ το απόγευμα».
Σε όλη την πόλη θα ακούγεται η μουσική που θα συνοδεύει το σχήμα ενώ οι χιλιάδες σημαίες που θα έχουν τοποθετηθεί θα δώσουν άλλο χρώμα στην Ξάνθη όπως μας είπε ο κ. Φανουράκης. Το μεγάλο καράβι θα συνοδεύουν ξυλοπόδαροι και συγχρόνως θα διαδραματίζονται δρώμενα που θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι θα βρίσκονται εκεί.
Στην κεντρική πλατεία όπου θα καταλήξει το καράβι θα δοθεί μια παράσταση απ’ το ‘Μαλαμπάρ’ ενώ βεγγαλικά θα φωτίσουν τον ξανθιώτικο ουρανό σηματοδοτώντας την αρχή του φετινού καρναβαλιού.
Συνεργασία με τους επαγγελματίες και την Τροχαία
Για να συμβούν όλα όσα σχεδιάζονται απ’ τους ιθύνοντες, απαραίτητη είναι η συνεργασία τόσο με τους επαγγελματίες όσο και με την Τροχαία. Και τα δυο έχουν διασφαλιστεί όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ: «για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής, συνεργαστήκαμε με την Τροχαία και θα προχωρήσει σε αποκλεισμούς συγκεκριμένων οδών κατά τη διάρκεια της έναρξης, όπως την 28ης Οκτωβρίου απ’ το ύψος της πλατείας Ελευθερίας μέχρι την κεντρική πλατεία. Επίσης η συνεργασία με τους επαγγελματίες είναι πολύ καλή».
Εκείνο που τονίζει και παρακαλεί ο κ. Φανουράκης είναι να μην παρκάρουν ιδιωτικά αυτοκίνητα στο συγκεκριμένο κομμάτι της οδού 28ης Οκτωβρίου μετά το μεσημέρι του Σαββάτου λόγω του μεγάλου όγκου του καραβιού που θα περάσει απ’ το σημείο.
Καλός καιρός και πολύς κόσμος, οι ευχές
‘Πονοκέφαλο’ για τους διοργανωτές αποτελεί ο καιρός που τον παρακολουθούν με προβλέψεις εβδομάδος εδώ και μέρες. Όλα δείχνουν ότι θα είναι καλός και θα επιτρέψει την ομαλή διεξαγωγή των δρώμενων: «αυτό που δεν θέλουμε είναι να βρέχει. Ελπίζουμε να βγουν οι προβλέψεις που δείχνουν ότι θα έχουμε καλό καιρό. Θα είναι κρίμα να μας καταστρέψει το σώου μια βροχή» μας λέει ο κ. Φανουράκης που δείχνει να έχει από καιρό αγχωθεί με το θέμα.
Εκείνο που τόνισε είναι η απαραίτητη συμμετοχή όλων των ξανθιωτών: «περιμένουμε όλους τους ξανθιώτες να συμμετέχουν στην έναρξη. Πρόκειται για ένα μοναδικό υπερθέαμα που δεν θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν άλλη φορά κι έχουν χαρεί σε πολλές πόλεις της Ευρώπης κάποιοι άλλοι που έχουν εκφραστεί με τα θερμότερα λόγια. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται για όλους και η συμμετοχή όλων μας πρέπει να είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι στηρίζουμε το θεσμό».
Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα γαλλικό Σάββατο και ακυρώστε ό,τι είχατε κανονίσει για να συμμετέχετε κι εσείς σ’ αυτό που αν δεν δείτε θα ζηλεύετε ν’ ακούτε να σας το περιγράφουν! Καλό καρναβάλι!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Επιμελούνται» τεχνικά την ανάπτυξη της Θράκης

Άπαντες παρόντες…