Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ και όχι στους δρόμους!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ και όχι στους δρόμους!

0

Επιτέλους ..τέλος της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης που έφερε αναστάτωση στην καθημερινότητά μας αφού η μη αποκομιδή των σκουπιδιών δημιούργησε το γνωστό πρόβλημα με τα …βουνά σκουπίδια στους δρόμους που αποτελούσαν εστίες μόλυνσης, ενώ η παράτασή της εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας – την Κυριακή – οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισαν παράταση της απεργίας, εν μέσω κλίματος έντασης στη χωματερή Άνω Λιοσίων μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση των ΜΑΤ για να κρατηθεί ανοιχτή η χωματερή. Και ενώ τυπικά συνεχίζεται η απεργία μέχρι την Τετάρτη, στην Ξάνθη με απόφαση του σωματείου λύθηκε η απεργία και οι εργαζόμενοι εργάζονται κανονικά από την Παρασκευή.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος επεξηγώντας το λόγο που οι εργαζόμενοι της Ξάνθης διαφοροποιούνται σε σχέση με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας, σημειώνει ότι έχουν αρθεί οι βασικοί λόγοι της απεργίας απ’ την στιγμή που υπάρχουν διαβεβαιώσεις – δεσμεύσεις του υπουργείου για: 1)Το ΤΥΔΚΥ αυτοτελές ταμείο στο ΟΠΑΔ (ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων) 2) Δεν θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα και 3) Δεν θα μειωθεί η επικουρική σύνταξη. Επίσης όπως είναι γνωστό κατατέθηκε προς ψήφιση το νομοσχέδιο που εντάσσει τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά και συνεπώς έχουν επιτευχθεί οι βασικοί στόχοι της απεργίας. Ο κ. Γαλανόπουλος εκφράζει την ικανοποίησή του γι’ αυτό και εκτιμά πως η συνέχιση της απεργίας πλέον δεν εξυπηρετεί συνδικαλιστικούς στόχους του κλάδου αλλά κομματικούς στόχους καθώς σύμφωνα με τον ίδιο – είναι καταφανής η κομματική σπέκουλα.
Ανάσα ανακούφισης και για τον αντιδήμαρχο, αρμόδιο στην υπηρεσία καθαριότητας κ. Τάσο Θεοδωρίδη, ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες έβλεπε τον όγκο των σκουπιδιών να ανεβαίνει χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτε αφού τα 5 άτομα προσωπικό ασφαλείας φρόντιζαν μόνο για την αποκομιδή των σχολείων, του νοσοκομείου, του ψυχολογικού και του κέντρου.
Έτσι από την Παρασκευή που άρχισε η «μάχη» της καθαριότητας ο κ. Θεοδωρίδης έχει «ρίξει» σ’ αυτή και 13 άτομα ακόμη μόνιμο προσωπικό – 5 Οδηγών και 8 εργατών (4 γυναικών) – καθώς σύμφωνα με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ έχουν γίνει οι προσλήψεις. Παρεμπιπτόντως στα τέλη Μαρτίου θα προκηρυχθούν και 16 ακόμη εποχιακές θέσεις με 8μηνες συμβάσεις στην υπηρεσία καθαριότητας. Έτσι όλο το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας έκαναν την αποκομιδή των σκουπιδιών απ’ όλα τα σημεία της πόλης ενώ με τα πλυντήρια έπλεναν τα πεζοδρόμια με ειδικά απορρυπαντικά καθώς τα λάδια που κατά παράβαση πετούν οι επαγγελματίες της οδού Βασ. Κωνσταντίνου, τόσες μέρες έχουν διαποτίσει τα πλακάκια των πεζοδρομίων και η κατάσταση είναι αισθητικά αποκρουστική.
Απεργιακό δελτίο της εβδομάδας
«Καυτή» απεργιακά η εβδομάδα που διανύουμε καθώς οι κινητοποιήσεις έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας από πολλούς κλάδους. Έτσι: Κινητοποιήσεις και από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, οι οποίοι αντιτίθενται στη διάλυση του Ταμείου τους και στην ένταξή τους στον ΟΑΕΕ. Την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα.
Στη ΔΕΗ, την Παρασκευή η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε νέες επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ως τις 19 Μαρτίου. Το βράδυ της Κυριακής εργαζόμενοι της ΔΕΗ διαμαρτυρήθηκαν κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης κρεμασμένοι στην καμινάδα του σταθμού στο Κερατσίνι, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για την απεργία. Επίσης, την Κυριακή ο δικηγόρος της ΓΕΝΟΠ κατέθεσε μήνυση κατά της διοίκησης της ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος.
Χθες απεργούσαν οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικηγόροι και οι δικαστικοί επιμελητές.
Σήμερα συνεχίζεται η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων, των δικηγόρων, των εργαζόμενων στη ΔΕΗ και στους ΟΤΑ. Οι μηχανικοί πραγματοποιούν στάσεις εργασίας.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στην οποία συμμετέχουν οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, μετρό, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, ΟΣΕ), στις αερομεταφορές, στα πλοία, στα λιμάνια, στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), στα ασφαλιστικά ταμεία, στις ΔΟΥ, στα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) όλων των βαθμίδων (οι δάσκαλοι με 48ωρη απεργία), στα νοσοκομεία, στις οικοδομές, στις βιομηχανίες, βιοτεχνίες, οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Συνεχίζουν επίσης την απεργία τους οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι δικαστικοί επιμελητές και οι μηχανικοί. Στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί, οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικρομεσαίοι έμποροι. Σε 24ωρη απεργία και οι δημοσιογράφοι, λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει οι Ενώσεις.
Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, απευθύνει κάλεσμα σε όλους : «να δώσουν μαζικό παρόν συμμετέχοντας δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης την Τετάρτη 19 Μαρτίου και ώρα 10.00 π.μ., για να μην υπονομεύονται δίκαια αιτήματα όλων μας, για να μη μας κοροϊδεύει πια κανένας, για να μην τιμωρούνται οι απλοί πολίτες για να μην μας στερούν τα κοινωνικά αγαθά»!
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου»

Πορεία προς το λα …