Αναβάθμιση εμπορικού ιστού

0

Τα πολυκαταστήματα και οι πολυχώροι είναι εντός των πυλών. Ο μόνος τρόπος για να ανταγωνιστούν οι επαγγελματίες του εμπορικού ιστού, σύμφωνα με τον κ. Τσιακίρογλου, προέδρου της ΟΕΒΕ Ξάνθης, είναι η αναβάθμισί του εμπορικού ιστού. «Δεν ζητάμε την αναβάθμιση, αλλά την απαιτούμε», αναφέρει απευθυνόμενος στους Νομάρχη και δήμαρχο της Ξάνθης.
Θεωρεί ότι η ενοποίηση των δύο πλατειών είναι κάτι, αλλά δεν αγγίζει άμεσα τους επαγγελματίες του εμπορικού ιστού αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία θέσεων πάρκινγκ.
Επίσης αναφέρει ότι οι προσπάθειες πεζοδρόμησης της οδού Δαγκλή δεν αρκούν. Κρίνεται αναγκαία μαζί με την πεζοδρόμηση και η δημιουργία χώρων στάθμευσης για την απρόσκοπτη προσέγγιση των καταναλωτών στον εμπορικό ιστό. Κατά το παρελθόν η Ομοσπονδία είχε επισημάνει τον κίνδυνο με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας. «Ανοίγει την κερκόπορτα για την έλευση συγκεκριμένων πολυχώρων (περιοχή Λεύκης και αεροδρόμιο Παλαιού Ζυγού).
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτό το θέμα ο κ. Τσιακίρογλου κρίνει επιτακτική την ανάγκη αναβάθμισης του εμπορικού ιστού της πόλης.
Θεωρεί εμμέσως πλην σαφώς επιβλαβείς για τα συμφέροντα των επαγγελματιών, τις θέσεις των Αιρετών γιατί με την απραξία τους απαξιώνουν το εμπορικό κέντρο, δεν προχωρούν σε έργα αποσυμφόρησης του κέντρου από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, και δεν δημιουργούν υποδομές οι οποίες θα κάνουν ελκυστικό τον εμπορικό ιστό.
Ενώ παραδέχτηκε ότι η νομοθεσία επιτρέπει την δημιουργία των πολυχώρων και αυτό που μένει στους επαγγελματίες να απαιτήσουν πλέον την αναβάθμιση του εμπορικού ιστού με παράλληλες ενέργειες που θα απομακρύνουν το αυτοκίνητο από το κέντρο.
Στις θέσεις του προέδρου της ΟΕΒΕ, η νομαρχία προτείνει το κτίριο τής Γκαίρινγκ να μετατραπεί σε πάρκινγκ και ο δήμος την ενοποίηση των πλατειών και την πεζοδρόμηση της Δαγκλή. Το «παζάρι» ήδη λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης.
«Δεν έχουμε πολλά χρήματα» δηλώνει ο δήμαρχος Ξάνθης. «Όταν έχουμε κάνουμε ότι καλλίτερο προς αυτήν την κατεύθυνση».
Ερωτήματα μπαίνουν ως προς την συνεννόηση των μελών της ΟΕΒΕ όταν, μέλη των εμπορικών συλλόγων, δεν συμφωνούν και δεν έχουν ενιαία γραμμή όπως παραδείγματος χάρη στην βραδιά εκπτώσεων που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ν. Ξάνθης αρκετοί επαγγελματίες «μποϋκοτάρισαν» την δραστηριότητα, κρατώντας κλειστά τα καταστήματά τους. Η μεταξύ τους συνεννόηση, είναι το μόνο όπλο απέναντι σε μεγάλες και οργανωμένες επιχειρήσεις οι οποίες διεκδικούν μερίδιο της αγοράς της Ξάνθης και όχι μόνο.
Σύμφωνα με τους συμπολίτες μας για να μπορέσουν να στηρίξουν τους επαγγελματίες της πόλης μας, θα πρέπει εκείνοι πρώτα να κάνουν βήματα καλής θέλησης σε ότι αφορά την ποιοτική και σε λογικές τιμές προσφοράς των αγαθών και των υπηρεσιών τους.

Αλεξανδρος
Παυλικιάνος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η προληπτική ογκολογία σώζει ζωές

Μια ιδιαίτερα εν^…