Με μεγάλη επισημότητα, αντάξια της σημασίας της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Ξάνθης το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος όπου έγινε και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη φιλόλογο, κ. Κελλίδου Αναστασία.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ξάνθης τελετή απονομής τιμητικών διακρίσεων από τον Δήμαρχο κ. Στυλιανίδη τόσο στην εταιρία ΚΟΜΟΤΕΞ Α.Ε. για την πολύχρονη παρουσία της στην πόλη μας, όσο και στον επιχειρηματία κ. Γ. Βαρσαμίδη για την περιβαλλοντική του ευαισθητοποίηση και δράση.
Το επίκεντρο των εορτασμών μεταφέρθηκε κατόπιν στο Ηρώο της πόλης μας, όπου και έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από την πολιτική ηγεσία του τόπου, από την στρατιωτική ηγεσία και από εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων.
Το κλείσιμο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας της πόλης, τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων αλλά και αναπήρων και θυμάτων πολέμου, προσκόπων και εκπροσώπων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ενώ πάνω από τον χώρο της παρέλασης έκαναν την αισθητή την παρουσία τους, σε άψογους σχηματισμούς, αεροπλάνα τύπου F-16 και F-4 Phantom της πολεμικής μας αεροπορίας.
Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Η Ξάνθη γιόρτασε την 89η επέτειο της απελευθέρωσής της
-
Ξάνθη Καρναβάλι 2025: Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Ο Θέμης Γεωργαντάς θα είναι ο παρουσιαστής εκ μέρους της δημόσιας τηλεόρασης Το Καρναβάλι … -
Επιτακτική ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των νερών του Νέστου
Καθηγητής ΔΠΘ, Γ. Συλαίος: «Χάσαμε 110 εκ. κυβικά νερού στον Νέστο από το 2010»-Προτάσεις … -
Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025
Γιατί όχι στο βουνό; Ι Είναι γνωστό ότι στον Έβρο, σε χωριά της περιοχής, πως ξεκίνησε ένα… -
Πυρετώδεις εργασίες αναβάθμισης σε 14 σχολεία
Στα 2 Ωνάσεια, και από το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» – Βάφονται και εξωραΐζονται…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
-
Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025
Γιατί όχι στο βουνό; Ι Είναι γνωστό ότι στον Έβρο, σε χωριά της περιοχής, πως ξεκίνησε ένα… -
ΕΟΔΥ: Τα τσιμπούρια απειλούν ολοένα περισσότερο την υγεία ανθρώπων και ζώων
Τα νοσήματα που μεταδίδονται από τους κρότωνες (τσιμπούρια) παρουσιάζουν παγκόσμια διασπορ… -
Ζυμαρικά με μελιτζάνες και φέτα
-500 γρ. βίδες, fusilli ή πένες -3 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους -1 κιλό ώριμες ν…
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση
Με σύνθημα «στόχο …