Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Συνεδρίαση χωρίς εκπλήξεις στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Συνεδρίαση χωρίς εκπλήξεις στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

0

Σε μια συνεδρίαση χωρίς εκπλήξεις, τη δεύτερη του νέου έτους, εκλέχθηκαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι που θα αποτελούν τις νομαρχιακές επιτροπές ενώ οι καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν επί του διαδικαστικού οφειλόταν σε ψηφοφορίες αλλά και στην απειρία των νεοεκλεγμένων.

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2007, στις 19.00΄, πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Ξάνθης, τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Τα περισσότερα θέματα αφορούσαν στην εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών των νομαρχιακών επιτροπών καθώς και εκπροσώπων της Νομαρχίας Ξάνθης σε φορείς και διοικητικά συμβούλια εταιριών που συμμετέχει.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες όλοι οι νομαρχιακοί σύμβουλοι και των τριών παρατάξεων. Επί της διαδικασίας όλα κύλησαν ομαλά και όπου υπήρχαν υποψήφιοι από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, υπήρχε και η υποψηφιότητα του κ. Φωτιάδη, μοναδικού συμβούλου της παράταξης του ΚΚΕ και τα αποτελέσματα βγήκαν κατόπιν ψηφοφορίας. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα ήταν ομόφωνα.

Οι νομαρχιακές επιτροπές

Αναλυτικά στις νομαρχιακές επιτροπές εξελέγησαν:

Πρώτη επιτροπή: τακτικά μέλη, Παρτσαλίδης Θ., Χατζη Μεμίς Τ., Μαραγκού Γ., Χατζηγκενέ Ι., αναπληρωματικά, Ταρενίδης Π., Παναγιωτάκης Δ., Καραλίδης. Φ., Ουζούν Ι.

Δεύτερη επιτροπή: τακτικά μέλη, Μωραϊτης Σ., Γαλανόπουλος Δ., Καραλίδης Φ., Ουζούν Ι., αναπληρωματικά, Λύρατζης Π., Αμοιρίδης Κ., Μαραγκού Γ., Χατζηγκενέ Ι.

Τρίτη επιτροπή: τακτικά μέλη, Παναγιωτάκης Δ., Ντελή Γ., Τσούλου Μ., Δουλγκέρ Τ., αναπληρωματικά, Γαλανόπουλος Δ., Αδαμίδης Μ., Πετρίδης Δ., Οσμάν Ογλού Ο.

Τέταρτη επιτροπή: τακτικά, Καρβουνίδης Π., Αμοιρίδης Κ., Πετρίδης Δ., Οσμάν Ογλού Ο, αναπληρωματικά, Συμπιλίδου Θ., Χατζη Μεμίς Τ., Τσούλου Μ., Δουλγκέρ Τ.

Εκπρόσωποι της νομαρχίας

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστονίδας-Ισμαρίδας, ορίστηκαν ομόφωνα τακτικό μέλος η κ. Συμπιλίδου Θ. και αναπληρωματικό ο κ. Λύρατζης Π.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Παυλίδης πρόκειται για έναν φορέα που ασχολείται με το αποκαλούμενο ‘Εθνικό Πάρκο’ και τη συνθήκη Ραμσάρ και όπως είπε: «γίνεται μεγάλη συζήτηση για να απαγκιστρωθούν περιοχές και να εξορθολογιστούν οι όροι. Οι εκπρόσωποι θα παρακολουθούν τα θέματα που αφορούν στο ζήτημα και πρέπει να υπάρχει συνεργασία» ενώ ανάφερε: «έχει δοθεί αμοιβή στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης για μια έκθεση που συντάχθηκε κι ελπίζουμε να υιοθετηθούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος». Ο κ. Καραλίδης της αντιπολίτευσης τόνισε ότι πρέπει να ειδοποιούνται οι υπεύθυνοι του αγροτικού τομέα της παράταξης για παροχή βοήθειας όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης ορίστηκαν ομόφωνα ο κ. Ντελή Γ. τακτικό μέλος και αναπληρωματικό ο κ. Ταρενίδης Π. Ο Νομάρχης ανέφερε ότι πρόκειται για δυο σημαντικούς φορείς ενώ ειδικότερα για τον συγκεκριμένο φορέα είπε ότι ασχολείται με το πάρκο από την Κομοτηνή και πάνω και θα υπάρχει στελέχωση με 10-15 άτομα των επιτροπών, με ισόρροπη παρουσία και των τριών νομών, Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης. Ο κ. Καραλίδης τόνισε τη σπουδαιότητα της οροσειράς της Ροδόπης και λόγω του μεγάλου αναπτυξιακού ρόλου της πρέπει να συζητιούνται ευρύτερα τα ζητήματα που την αφορούν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Εκπρόσωποι της Νομαρχίας στην Αναπτυξιακή Εταιρία Ξάνθης της οποίας το 13% ανήκει στη Νομαρχία, ορίστηκαν τακτικά μέλη οι κύριοι Λύρατζης Π. και Χατζη Μεμίς Τ. και αναπληρωματικά οι κύριοι Γαλανόπουλος Δ., Καρβουνίδης Π.

Εκπρόσωποι του Γενικού Κανονισμού Λιμένα, τριμελής επιτροπή της οποίας προεδρεύει ο Λιμενάρχης Λάγος και ασχολείται με την προστασία των λουομένων, τακτικό μέλος ορίστηκε ο κ. Λύρατζης Π. και αναπληρωματικό η κ. Τσούλου Μ.

Εκπρόσωπος στην Τριμελή Επιτροπή Ελέγχου των πράξεων των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης ορίστηκε ο κ. Παρτσαλίδης Θ. με αναπληρωματικό μέλος την κ. Συμπιλίδου Θ.

Εκπρόσωπος στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοίκησεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ), κατόπιν ψηφοφορίας εκλέχθηκαν, τακτικά μέλη Παναγιωτάκης Δ., Ταρενίδης Π. και κατόπιν κληρώσεως αφού ισοψήφισαν Καραλίδης- Καρα Χασάν, η κ. Καρά Χασάν ενώ αναπληρωματικοί Λύρατζης Π., Γαλανόπουλος Δ., Καραλίδης Φ.

Στο Νομαρχιακό Κ.Ε.Κ. για δυο χρόνια ορίστηκαν Πρόεδρος Αμοιρίδης Κ. και μέλη Δημούδη Χ., Μαραγκού Γ. και αναπληρωματικά μέλη Μωραϊτης Σ., Ντελή Γ., Οσμάν Ογλού Ο. ενώ όπως προβλέπεται τοποθετήθηκαν από το Εργατικό Κέντρο οι κύριοι Μπεμπεκίδης και Τσουτσούδης και η κ. Θέμελη Α. ως πολίτης.

Για το διοικητικό συμβούλιο του Νομαρχιακού Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών Ν. Ξάνθης το οποίο αποτελείται από εννέα μέλη εκ των οποίων τα έξι αιρετά και πρέπει να είναι κι από τους δήμους Αβδήρων, Τοπείρου, Βιστονίδας ορίστηκαν, Πρόεδρος ο Νομάρχης , Αντιπρόεδρος Καρβουνίδης Π., μέλη Αδαμίδης Μ., Χατζη Μεμίς Τ.,Καραλίδης Φ., Πετρίδης Δ.. Οσμάν Ογλού και αναπληρωματικοί Γαλανόπουλος Δ., Λύρατζης Π., Μαραγκού Γ., Δουλγκέρ Τ. ενώ από τους συμμετέχοντες δήμους οι Τσιρχόγλου Θ., Καραπαναγιωτάκης Ν., Παπαδόπουλος Η., Κατσίκας Α., Καζάκης Α.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ξάνθης ορίστηκαν Πρόεδρος η κ. Στάντζιου Ε., μέλη οι κύριοι Μωραϊτης Σ., Παναγιωτάκης Δ., Αμοιρίδης Κ. Καραλίδης Φ. και αναπληρωματικά Τσούλου Μ. και δυο πολίτες όπως επιβάλλεται από το νόμο, οι κύριοι Ελευθεριάδης Ι. Και Παπασταματίου.

Η επιτροπή κατάρτισης Νομαρχιακού Κτηματολογίου Ακινήτων αποτελείται από τους: Ταρενίδη Π., Χατζη Μεμίς Τ., Τσούλου Μ., Δουλγκέρ Τ..

Στις γενικές συνελεύσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Α.Μ.Θ. ορίστηκαν ο κ. Καραπαπάζογλου Α. και η κ. Στάντζιου Ε.

Για το Κέντρο Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Ν. Ξάνθης που όπως τόνισε ο κ. Παυλίδης: « γίνεται σοβαρό και σημαντικό έργο που όμως δε θέλουμε να διαφημίζεται με τη δημοσιότητα αλλά όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί», Πρόεδρος ορίστηκε ο Νομάρχης και αναπληρωτής ο κ. Αδαμίδης Μ.

Στο Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο ορίστηκαν τακτικά μέλη οι Ταρενίδης Π. Καραλίδης Φ. και αναπληρωματικά οι Λύρατζης Π., Τσούλου Μ. Όπως τόνισε ο Νομάρχης είναι ένα όργανο καθοριστικό σε περιπτώσεις κρίσεων και πρέπει όλοι να είναι παρόντες αφού αν δουλεύει, σώζει ζωές.

Στην επιτροπή που αφορά στα οικονομικά ορίστηκαν τακτικά μέλη Συμπιλίδου Θ., Ουζούν Ι. και αναπληρωματικά Μωραϊτης Σ., Χατζηγκενέ Ι.

Για τη τροποποίηση του οργανισμού Εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας Ν. Ξάνθης, ο κ. Παυλίδης ανέφερε: «αλλάζουν οι όροι από την κυβέρνηση και θεωρώ ότι είναι άστοχο. Θα πρέπει να πιστοποιούνται οι φορείς για το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης γιατί ήταν αδύναμοι στο 3ο ΚΠΣ και αδυνατούσαν να υλοποιήσουν έργα και προγράμματα. Έτσι θα υπάρχουν αυστηρές διαδικασίες για την πιστοποίηση διαδικασιών και υπηρεσιών, έτσι πρέπει να συμμετέχουν στην επταμελή επιτροπή για την προσαρμογή της πιστοποίησης, οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Νομαρχίας». Στην επιτροπή συμμετέχουν οι προϊστάμενοι Οικονομικών, Διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών ως υπηρεσιακοί παράγοντες και οι αιρετοί, Παρτσαλίδης Θ., Λύρατζης Π., Καραλίδης Φ. ως τακτικά μέλη και Ταρενίδης Π., Συμπιλίδου Θ., Ουζούν Ι.,  ως αναπληρωματικά.

Θέματα γνωμοδοτήσεων

Τα δυο τελευταία θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση, αφορούσαν σε γνωμοδοτήσεις επί Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για «Μηχανολογική Επέκταση της Εταιρίας ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΕ» και «Αντιπλημμυρική προστασία(Χρύσα-Στρατόπεδα)».

Στο πρώτο θέμα η αντιπολίτευση ζήτησε να πραγματοποιηθούν εκ νέου μελέτες και μετά από παρέμβαση του Νομάρχη που εξήγησε ότι είναι θέμα στο οποίο η Νομαρχία Ξάνθης απλώς γνωμοδοτεί ενώ αποφασίζει η Περιφέρεια, έγινε ψηφοφορία και τελικά αποφασίστηκε να ζητηθεί από την εταιρία συμπληρωματική μελέτη και το θέμα να μην επανέλθει στο νομαρχιακό συμβούλιο αλλά να προωθηθεί στην Περιφέρεια όπου και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Το δεύτερο θέμα πέρασε ομόφωνα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Crash test για την κυβέρνη…