Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι ανακοινώνει ο Διοικητής του ΟΓΑ

Στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι ανακοινώνει ο Διοικητής του ΟΓΑ

0

Από τη Διοίκηση του Ο.Γ.Α. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Α. Από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, διαπιστώθηκε, ότι, από Μεγάλη Ιδιωτική Κλινική των Αθηνών, η οποία μεταξύ των άλλων διενεργεί στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές επεμβάσεις σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, πέραν των αδικαιολογήτων υπερκοστολογήσεων των υλικών, πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές χρεώσεις στις στεφανιογραφίες, αφού οι ίδιες ιατρικές πράξεις χρεώθηκαν στον ΟΓΑ δύο φορές δηλ. αφ’ ενός μεν στα πλαίσια υφισταμένης σύμβασης αφ’ ετέρου δε με την δημιουργία εξωσυμβατικών υποχρεώσεων του ΟΓΑ προς τους ασφαλισμένους τους.

Β. Η Επιθεώρηση του ΟΓΑ σε συνεργασία με την Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην Ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δημοτικού Διαμερίσματος Καπελέτου Ηλείας.

Οι πρώτες διαπιστώσεις των ελεγκτών, κατά το μέρος που αφορούν στον ΟΓΑ, είναι οι ακόλουθες :

1. Παρατηρήθηκαν πολλαπλές εγγραφές (διπλές – τριπλές) στο βιβλίο πρωτοκόλλου του ΟΓΑ σε σχέση με την ασφάλιση απασχολουμένων αλλοδαπών αγρεργατών.

2. Σε μεγάλο αριθμό παραστατικών που κατασχέθηκαν, παρατηρήθηκαν «κατασκευασμένοι» αριθμοί πρωτοκόλλου, αφού δεν αντιστοιχούν σε καμιά εγγραφή του βιβλίου πρωτοκόλλου.

3. Παρατηρήθηκαν πλαστογραφήσεις σε υπεύθυνες δηλώσεις εργοδοτών – αγροτών, αφού αυτοί δεν είχαν απασχολήσει τους αλλοδαπούς που αναφέρονται στις εν λόγω δηλώσεις.

Παρόμοιες διαπιστώσεις υπήρξαν και κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε η Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δημοτικού Διαμερίσματος Προδρόμου Βοιωτίας, ύστερα από συνεργασία της με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω παράνομων ενεργειών είναι τόσο η νομιμοποίηση παραμονής αλλοδαπών στη χώρα με πλαστά δικαιολογητικά που προβλέπονται για την υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΓΑ, όσο και η οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού με δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από βιβλιάρια υγείας και συνταγολόγια που ενδεχομένως εκδόθηκαν παρανόμως.

Γ. Εξάλλου, από τους συνεχιζόμενους ελέγχους της αρμόδιας υπηρεσίας του Οργανισμού διαπιστώθηκε, ότι οι παράνομες δραστηριότητες εκπροσώπων εταιριών αντιπροσώπευσης και διάθεσης ιατρικών ειδών που εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες για περίθαλψη των ασφαλισμένων επιφέρουν οικονομική επιβάρυνση στον ΟΓΑ, λαμβάνουν χώρα εκτός από την Κρήτη και τη Δυτ. Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της Επικράτειας και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου.

Δ. Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος έδωσε εντολή να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων κατά των υπευθύνων, να αναζητηθούν οι αστικές ευθύνες, ενώ ως προς τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών, όπου αυτές υφίστανται, τα σχετικά έγγραφα στοιχεία θα αποσταλούν στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Crash test για την κυβέρνη…