Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16

0

Σήμερα ξεκινάει στη Βουλή των Ελλήνων η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που πυροδοτεί αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που συμμετέχουν με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Αμετακίνητη στις θέσεις της η κυβέρνηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που αφορά σε θέματα Παιδείας, ξεκινάει το διάλογο στη Βουλή σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2007.

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι κοινοβουλευτική διαδικασία. Το κάθε Κόμμα τοποθετείται και οι βουλευτές. Θεωρώ θεμιτό να υπάρχουν Έλληνες πολίτες που δεν θέλουν την τροποποίηση του Συντάγματος, αλλά όπως γνωρίζετε η χώρα μας είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με συγκεκριμένους κανόνες και αρχές. Επομένως είναι ελεύθερος ο καθένας να δίνει συνεντεύξεις, να κάνει απεργίες, αλλά δεν θα σταματήσει η Δημοκρατία να λειτουργεί» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

Ωστόσο οι αντιδράσεις θα εκφραστούν με συμβολική περικύκλωση της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώ θα πραγματοποιηθεί και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Χθες Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε στο προεδρικό μέγαρο αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), συντονίστριας οργάνωσης των κινητοποιήσεων.

Οι οργανώσεις που συμμετέχουν

Όπως αναφέραμε στο φύλλο της Παρασκευής, στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν η (ΠΟΣΔΕΠ), ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ενώ στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιεί η AΔEΔY, απαιτώντας τη μη τροποποίηση του άρθρου 16 και την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας.

Οι κινητοποιήσεις στην Ξάνθη

Τα τμήματα των παραπάνω οργανώσεων στην Ξάνθη θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία ενώ θα πραγματοποιηθεί πορεία και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 12.00.

Σε δελτίο τύπου που έστειλε η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα νομού Ξάνθης που αποτελείται από φορείς του νομού και συγκροτήθηκε ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, καλεί όλους τους εργαζόμενους, γονείς, φοιτητές, μαθητές να δώσουν αγωνιστικό παρόν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης ,διεκδικώντας ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους .

Οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν: στις 11 το πρωί αποκλεισμό της Νομαρχίας Ξάνθης και  στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση – συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.

Τα αιτήματα είναι:

Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του συντάγματος

Να διακοπεί κάθε απόπειρα και διαδικασία για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (π.χ. Σχολή Ογκολογικής Χειρουργικής, πανεπιστήμιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, ακαδημία της ΓΣΕΕ κλπ.)

Να αποσυρθεί ο νέος νόμος – πλαίσιο για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ

Να μην προχωρήσουν τα σχέδια για «αποκέντρωση» του σχολείου στους δήμους και τους χορηγούς, να καταργηθεί η ευέλικτη ζώνη και κάθε μέτρο διαφοροποίησης σχολείων και προγραμμάτων

Να απαγορευθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση

Να αποσυρθούν τα νέα αντιπαιδαγωγικά και αντιεπιστημονικά βιβλία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογή προέδρου και άλλων μελών

Επίσημη πρώτη του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2007 ημέρ…