Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 «Ο κόσμος είναι πολύ στριμωγμένος οικονομικά και δεν βλέπει φως…»

«Ο κόσμος είναι πολύ στριμωγμένος οικονομικά και δεν βλέπει φως…»

0

Πολιτικό… ποδαρικό του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη στην εφημερίδα μας και οι ευχές για «Καλή Χρονιά», «επισκιάζονται» από την διαπίστωση – βάσει των επαφών του με την κοινωνική βάση – «… ο κόσμος είναι πολύ στριμωγμένος οικονομικά και δεν βλέπει φως…». Αυτό ήταν και το έναυσμα για μια πρώτη πολιτική εκτίμηση από τον κ. Σγουρίδη για το τι μας επιφυλάσσει πολιτικά το 2007. Καίρια ερώτηση: Αν το 2007 θα είναι έτος εθνικών εκλογών και παρότι ο πρωθυπουργός το αποκάλεσε έτος μεταρρυθμίσεων, ωστόσο πολλοί πολιτικοί αναλυτές, αξιολογώντας τα… σημάδια στην οικονομία, θέτουν χρονικά τις εκλογές μέσα στο 2007, καθώς η κατάσταση στην οικονομία αποτελεί λυδία λίθο για το χρόνο των εκλογών, αφού η  θετική ή αρνητική της πορεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για τα εκάστοτε κυβερνώντα κόμματα. 

Έτος εθνικών εκλογών το 2007;

Ο κ. Σγουρίδης εκτιμά ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι αυτή που θα κρίνει και θα προσδιορίσει το χρόνο των εκλογών.

Σγουρίδης: «Η κατάσταση στην οικονομία με τον τρόπο που τη διαχειρίζεται η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει πρόβλημα στα νοικοκυριά της χώρας. Ο κόσμος είναι πολύ στριμωγμένος οικονομικά και δεν βλέπει φως…Συνεπώς η κυβέρνηση για να προχωρήσει στις εκλογές πρέπει να σταθμίσει όλους αυτούς τους παράγοντες. Συνήθως αυτός που δεν είναι σίγουρος εξαντλεί την τετραετία ή ψάχνει μια ευκαιρία.  Συνεπώς εκτιμώ ότι ή οι εκλογές θα γίνουν αιφνιδιαστικά μέσα στους 4

πρώτους μήνες του 2007 ή θα εξαντλήσουν την τετραετία δηλ. τον Απρίλιο του 2008».

Παράλληλα απομυθοποιεί το ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι «διόρθωσε» την οικονομία τονίζοντας με έμφαση ότι η όποια δυναμική της ελληνικής οικονομίας είναι απόρροια των γερών θεμελίων που απέκτησε επί εποχής Σημίτη – Χριστοδουλάκη και παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειές της η Ν.Δ.(απογραφή αλλαγή τρόπου εγγραφών) δεν… ξεθεμελιώθηκε.

Σγουρίδης: « Η οικονομία της χώρας ήταν ισχυρή από την περίοδο Σημίτη – Χριστοδουλάκη. Αυτό που παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία αποσκοπούσε στο να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι η οικονομία δεν πάει καλά με οικονομολογιστικά τρυκ για κομματική εκμετάλλευση.  Αυτό μας έβαλε σε επιτήρηση και αυτή μεταφράστηκε σε στενότητα οικονομική στις τσέπες των νοικοκυριών. Στην πραγματικότητα ότι και να επιχείρησαν να δημιουργήσουν στην οικονομία είχε γερά θεμέλια και δεν μπόρεσαν να τη ξεθεμελιώσουν. Αυτό που επικαλούνται ότι διόρθωσαν την οικονομία είναι αποτέλεσμα της οικονομίας που παρέλαβαν». 

Το ΠΑΣΟΚ σε θέση μάχης…

Έτοιμο ανά πάσα στιγμή κρίνει ότι είναι το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. με ένα πρόγραμμα με ξεκάθαρες απόψεις και μετρήσιμες που θα επικαιροποιηθεί στο προγραμματικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2007.

Σγουρίδης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για  όποτε κι αν γίνουν. Ήδη προχωρά στο προγραμματικό συνέδριο τον Μάρτιο του 2007. Όμως αυτό δεν έχει σχέση με τις θέσεις του κινήματος, οι οποίες ήδη έχουν προετοιμαστεί. Απλώς θα επικαιροποιηθούν στο συνέδριο. Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πρόγραμμα ολιγοσέλιδο που έχει σημείο δεσμεύσεων εύληπτα από τον κόσμο και μετρήσιμα. Ακολουθούμε τη μέθοδο: « αυτά σας έχουμε πει αυτά υλοποιούμε». Όχι γενικολογίες και αοριστολογίες».

Σγουρίδης στις επάλξεις…

Αναφορικά δε με το γεγονός ότι η πραγματικότητα των δημοσκοπήσεων δεν επαληθεύει την μετακίνηση του εκλογικού σώματος προς το ΠΑΣΟΚ που μέχρι τώρα δεν φαίνεται να ξεπερνά την Νέα Δημοκρατία ο κ. Σγουρίδης απαντά με σταθερότητα στην πεποίθηση ότι ναι μεν: «…οι δημοσκοπήσεις έχουν την αξία τους. Όμως στην Δημοκρατία μετρούν οι ψήφοι. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα». Επίσης δηλώνει ξεκάθαρα την βούλησή του να είναι και ο ίδιος στις επάλξεις: « Η πορεία μου, το έργο μου, η ηθική μου, η εντιμότητα μου η καθαρότητά μου και η προσπάθεια που έχω καταβάλλει σ’ αυτό τον τόπο, μου επιτρέπουν να ξαναθέσω υποψηφιότητα και να κριθώ ξανά».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Crash test για την κυβέρνη…