Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Σε αναζήτηση χρηματοκοινομικού συμβούλου η ΕΒΖ

Σε αναζήτηση χρηματοκοινομικού συμβούλου η ΕΒΖ

0

Σε αναζήτηση χρηματοοικονομικού συμβούλου για την οργάνωση του project, που αφορά στη μετατροπή των εργοστασίων Λάρισας και Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης βρίσκεται η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης επιταχύνοντας τις διαδικασίες πρόσληψής του. Έτσι μετά από τη σχετική απόφαση που πάρθηκε στο Δ.Σ. της 8ης Ιανουαρίου, η διοίκηση της εταιρείας απέστειλε προσκλήσεις στους δυνάμει ενδιαφερόμενους για το έργο. Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φακέλων ήταν η 22α Ιανουαρίου. Όπως έγινε γνωστό παρελήφθησαν 10 φάκελοι από διεθνείς οίκους, μεταξύ των οποίων όλα τα γνωστά ονόματα με παρουσία στην Ελλάδα.

Στο έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου, κατά πληροφορίες, θα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, πρόταση για το σχήμα που θα αναλάβει το ρόλο του φορέα υλοποίησης της επένδυσης, για τη μορφή που θα έχει αυτή, αλλά και για τη συγκρότηση του φακέλου που θα υποβληθεί, πιθανώς το Φεβρουάριο, στον αναπτυξιακό νόμο.

Το επόμενο στάδιο

O χαρακτήρας του επείγοντος θα διατηρηθεί και στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, καθώς πρόθεση του management, αλλά και της ATE -από τη θέση της μεγαλομετόχου της εισηγμένης- είναι η επένδυση να αρχίσει το ταχύτερο δυνατό. Έτσι, πιθανότατα εντός της τρέχουσας εβδομάδας η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί από στελέχη της EBZ θα αξιολογήσει τους φακέλους των ενδιαφερόμενων και, εκτός απροόπτου, θα καταθέσει την εισήγησή της στο επόμενο Δ.Σ. της εταιρείας, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την επιλογή του αναδόχου του έργου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο και Δήμο Ξάνθης

Στις αρχές του 2007 εκτιμάται πως θα πάρουν ΦΕΚ 33 διαγωνισμοί που αφορούν την πρόσληψη 11…