Πρώτο το ΕΜΠΡΟΣ σε αναγνωσιμότητα

0

Ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων μετά από μια πρώτη προσεκτική ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας που έγινε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης η οποία διεξήχθη από την κοινοπραξία MRB, Metron Analysis, VPRC σε 49 νομούς της χώρας επιβεβαιώνει την τεράστια διείσδυση που έχουν οι εφημερίδες μέλη του τόσο στο επίπεδο της αναγνωσιμότητας μέσου τεύχους όσο και στο επίπεδο αθροιστικής αναγνωσιμότητας που φανερώνει την σε βάθος επιρροή. Συγκεκριμένα ο αριθμός που προκύπτει για τους καθημερινούς αναγνώστες του συνόλου των 54 ημερησίων εφημερίδων μελών του ΣΗΠΕ είναι περίπου 650.000 ενώ για τη συνολικότερη διείσδυση σε βάθος τριμήνου η αναγνωσιμότητα αγγίζει τα 2.150.000.
Ταυτόχρονα ο ΣΗΠΕ οφείλει να διαψεύσει ανακοίνωση συνάδελφης επαγγελματικής ένωσης του εβδομαδιαίου τύπου της περιφέρειας περί δήθεν ξεκάθαρης επικράτησης των εβδομαδιαίων εφημερίδων μελών του έναντι των αντίστοιχων ημερήσιων στους νομούς κοινής κάλυψης. Οι συγκρίσεις αυτές δεν βοηθούν ούτε τον κλάδο του περιφερειακού τύπου συνολικά ούτε την πραγματικότητα βεβαίως αντανακλούν. Το πρόβλημα το οποίο εξακολουθεί να υφίσταται είναι το πώς η κεντρική διαφημιστική δαπάνη θα προσανατολιστεί στην περιφέρεια και όχι το πώς η ανύπαρκτη σχεδόν κεντρική διαφήμιση προς τη περιφέρεια θα κατανεμηθεί στις διάφορες υποκατηγορίες των περιφερειακών ΜΜΕ. Η ανακοίνωση αυτή εκφράζει ένα λανθάνων νεόκοπο ναρκισσισμό ο οποίος δεν βοηθάει στην ανάδειξη της δυναμικής του περιφερειακού τύπου.
Ο ΣΗΠΕ οφείλει να χαιρετίσει την πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργείου και τους χορηγούς και να υπενθυμίσει ότι το αίτημα αυτό αποτελούσε έναν από τους βασικούς άξονες των διεκδικήσεων από ιδρύσεως του.
Τέλος οφείλει να επισημάνει ότι η εν λόγω έρευνα εμπεριέχει σημεία τα οποία χρήζουν περαιτέρω ποιοτικής αναλύσεως καθώς και ελλείψεις και αντιφάσεις για τις οποίες θα ενημερώσει την κοινοπραξία, την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης αλλά και τους άμεσα ενδιαφερομένους φορείς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο και Δήμο Ξάνθης

Στις αρχές του 2007 εκτιμάται πως θα πάρουν ΦΕΚ 33 διαγωνισμοί που αφορούν την πρόσληψη 11…