Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Παραίτηση Θ. Ξυνίδη από την ‘ΦΥΣΙΣ ΑΕ’

Παραίτηση Θ. Ξυνίδη από την ‘ΦΥΣΙΣ ΑΕ’

0

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ξάνθης και Πρόεδρο του ΔΣ της εταιρείας ΦΥΣΙΣ ΑΕ, δηλώνει την παραίτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ Θ. Ξυνίδης, από μέλος του ΔΣ και της εκπροσώπησης των μετοχών του Δήμου Ξάνθης στην εταιρεία.

Την παραίτηση του Θ Ξυνίδη, δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης από την εταιρεία ‘ΦΥΣΙΣ ΑΕ’ στην οποία συμμετείχε από της ιδρύσεώς της ως εκπρόσωπος του Δήμου, ανακοίνωσε η παράταξη ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ . Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θανάσης Ξυνίδης, μέλος της Δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από το δικαίωμα της παρουσίας του ως εκπροσώπου αριθμού μετοχών του Δήμου Ξάνθης στην επικείμενη Γενική Συνέλευση (21.06.07) της ανώνυμης εταιρείας ΦΥΣΙΣ Α.Ε.

Ο κ. Ξυνίδης ήδη με προγενέστερη επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ξάνθης και Πρόεδρο της εταιρείας ΦΥΣΙΣ Α.Ε. υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις στην εταιρεία ΦΥΣΙΣ Α.Ε.».

Η επιστολή παραίτησης

Η θέση της παράταξης ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ που είναι αντίθετη με στον υπάρχοντα σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και το ευκαιριακό και αποσπασματικό του σχεδίου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ξυνίδης, είναι οι λόγοι που τον οδηγούν στην παραίτησή του απ’ το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΦΥΣΙΣ ΑΕ που αποκλειστικό σκοπό έχει την προσπάθεια ανάληψης της λειτουργίας του εργοστασίου ανακύκλωσης των στερεών απορριμμάτων της Περιφέρειας.

Στην επιστολή του ο κ. Ξυνίδης αναφέρεται και στους κινδύνους που ελλοχεύουν τόσο απ’ την κακή διαχείριση του σχεδίου όσο κι απ’ τη μεταβίβαση των μετοχών σε άλλον όμιλο απ’ αυτός που αρχικά συμμετείχε ενώ τονίζει την ανάγκη να μην χάσει ποτέ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας ο Δήμος Ξάνθης. Το ‘Ε’ αποκλειστικά δημοσιεύει την επιστολή παραίτησης του Θ. Ξυνίδη προς τον Δήμαρχο Ξάνθης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε

Όπως σας είναι γνωστό από συστάσεως της ανώνυμης εταιρείας ΦΥΣΙΣ Α.Ε., στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Ξάνθης, εκπροσωπώ αρχικά με τον αείμνηστο τότε Δήμαρχο Ξάνθης Φίλιππo Αμοιρίδη και στην συνέχεια με σας το μετοχικό κεφάλαιο του Δήμου στην εταιρεία αυτή. Ταυτόχρονα είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας επίσης από συστάσεώς της.

Γνωρίζετε ότι αποκλειστικός σκοπός της εταιρείας είναι η προσπάθεια ανάληψης της λειτουργίας του εργοστασίου ανακύκλωσης των στερεών απορριμμάτων της Περιφέρειας, που προβλέπεται υποχρεωτικά από το σχέδιο διαχείρισης που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Ανατολικής Mακεδονίας και Θράκης. Γνωρίζετε επίσης ότι η δημοτική παράταξη, με την οποία έχω εκλεγεί ‘ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, πρόσφατα εξέφρασε την πολιτική και ουσιαστική της αντίθεσή στον σχεδιασμό αυτό.

Κατόπιν τούτου, είμαι υποχρεωμένος να υποβάλω σε σας ως Πρόεδρο της ΦΥΣΙΣ ΑΕ την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ώστε με την ίδια διαδικασία αναπλήρωσης του αποβιώσαντος Κατσίκη να αναπληρωθεί και η δική μου κενή θέση.

Επίσης θα σας παρακαλούσα να φροντίσετε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης (εφόσον εδώ δεν προβλέπεται παραίτηση) να ορίσει άλλον δημοτικό Σύμβουλο, εκτός από εμένα, που θα εκπροσωπεί με σας το μετοχικό κεφάλαιo του Δήμου Ξάνθης στην Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Κύριε Δήμαρχε

Θα παρακαλούσα να μου επιτρέπατε, με την ιδιότητα του ανθρώπου που εδώ και 12 έτη ασχολούμαι με το αντικείμενο της διαχείρισης των απορριμμάτων, στην περιοχή μας, να καταθέσω σε σας κάποιες σκέψεις για το σχέδιο διαχείρισης της Περιφέρειας και την λειτουργία του ΦΥΣΙΣ.

Το σχέδιο, όπως έχει εξελιχθεί πλέoν, είναι τελείως ευκαιριακό και αποσπασματικό. Το μόνo που διέκρινα τόσο καιρό ήταν η αγωνία κάποιων ανθρώπων να διαχειριστούν τα τεράστια οικονομικά μεγέθη του προγράμματος. Και δυστυχώς δεν προβλέπει καμία ασφαλιστική δικλείδα προστασίας του περιβάλλoντός αν κάτι δεν λειτουργήσει καλά. Σας θυμίζω ότι και η Ψυτάλεια ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και βλέπουµε που κατέληξε. Το ίδιο βέβαια πρωτοποριακός και ασφαλής ήταν και ο ΧΥΤΑ στην Ξάνθη. Και αυτόν τον βλέπουμε καθημερινά.

Πιστεύω στην ανακύκλωση. Και εφόσον τόσα χρόνια δεν κάναμε τίποτα σαν κοινωνία να προωθήσουμε την ανακύκλωση στην πηγή η πρώτη, προσωρινή λύση, είναι η λειτουργία μονάδων ανακύκλωσης. Όμως επιτρέψτε µου, µε την εµπειρία του ανθρώπου που παρακολούθησε από κοντά τις διαπραγµατεύσεις µε τον Γερµανικό Όµιλο που συµµετέχει στην ΦΥΣΙΣ, να ζητήσω ποτέ µα ποτέ να µην χάσει ο Δήµος της Ξάνθης την πλειοψηφία του µετοχικού κεφαλαίου. Δυστυχώς ο ιταλικός όµιλος που επιδιώκει την αγορά των µετοχών του γερµανικού οµίλου δεν εµπνέει καµία σοβαρότητα, ούτε έχει δεσµευτεί σε συγκεκριµένο πλάνο λειτουργίας ώστε να είναι δυνατόν χωρίς κίνδυνο, µαζί µε το µάνατζµεντ που ζητά να του εκχωρήσουµε και την πλειοψηφία του µετοχικού κεφαλαίου. Έτσι µετά την επί τόσα χρόνια παρουσία – απουσία των συγκεκριµένων επενδυτών παραµένει η µοναδική και ανυπέρβλητη γραµµή προστασίας του τοπικού συμφέροντος, αλλά και του συµφέροντος του Δήµου Ξάνθης η διατήρηση της πλειοψηφίας του καταβεβληµένου εταιρικού κεφαλαίου και η ανάγκη ονάκλησης των κατ’ αρχήν ληφθεισών αποφάσεων από τα Διοικητικά Συµβούλια της ΔΕΑΞ Α.Ε. και της ΦΥΣΙΣ ΑΕ» .

Η επιστολή παραίτησης από το δικαίωμα παρουσίας στη Γενική Συνέλευση

Με δεύτερη επιστολή του ο κ. Ξυνίδης προς τον Δήμαρχο Ξάνθης με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της ‘ΦΥΣΙΣ ΑΕ’, δηλώνει ότι παραιτείται του δικαιώματος παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ως εκπρόσωπος του αριθμού μετοχών του Δήμου Ξάνθης.

Στην επιστολή η οποία κοινοποιείται στους:

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Θ. Καλαϊτζή

Δημοτικό Σύμβουλο παράταξης ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ κ. Χ. Πούλιο

Δημοτικό Σύμβουλο παράταξης ‘Ισότητα για το Δήμο Ξάνθης’ Κ. Χ. Μπαντάκ

Δημοτικό Σύμβουλο παράταξης ‘Πολίτες για την Ξάνθη’ κ.. Ν. Ανταμπούφη

Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μ. Φανουράκη ως Προέδρου της ΔΕΑΞ,

ο κ. Ξυνίδης αναφέρεται σε υποψίες του γ&#9

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Crash test για την κυβέρνη…