Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Οργάνωσαν τον εκλογικό τους βηματισμό στο ΠΑΣΟΚ

Οργάνωσαν τον εκλογικό τους βηματισμό στο ΠΑΣΟΚ

0

Έτοιμοι να κάνουν «ντου»… στην πονηρή (Ν.Δ)», δήλωσαν οι ΠΑΣόκοι του νομού κατά τη συνάντηση της Τετάρτης 22 Αυγούστου σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας, όπου κλήθηκαν από την Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης σε σύσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν και να οργανώσουν τον προγραμματικό σχεδιασμό της εκλογικής αναμέτρησης. Τις παλιές καλές μέρες θύμιζε η συνάντηση με έκδηλο το κλίμα αισιοδοξίας, ενθουσιασμού και συσπείρωσης στον κοινό αγώνα, αποχρώσα ένδειξη ότι η εσωστρέφεια και η εγγενής γκρίνια που επικρατούσε πέρασε ανεπιστρεπτί και επιπρόσθετα έχει μεταλλαχθεί σε αγωνιστικότητα που ενδυναμώνει την προοπτική νίκης. Βέβαια συνέδραμαν αποφασιστικά σ’ αυτό τόσο το γενικότερο κλίμα ευφορίας που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτιμάται ότι η Ν.Δ. είναι στημένη στον τοίχο ιδιαίτερα από το θέμα των ομολόγων και του πορίσματος Ζορμπά που αποτελούν δυνατά αντιπολιτευτικά χαρτιά του ΠΑΣΟΚ, όσο και η μεγαλειώδης συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Αγρίνιο και ουδόλως οι δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα 1,6 μονάδες στην Ν.Δ. τις οποίες αμφισβητεί ευθέως το ΠΑΣΟΚ θεωρώντας τες στημένες με παράλληλη βάσιμη κομματικών στελεχών εκτίμηση, ότι η εικόνα είναι διαφορετική και ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σαφές προβάδισμα έναντι της Ν.Δ.
Τι αποφάσισαν οι «σύντροφοι»
Στη σύσκεψη της Τετάρτης συμμετείχαν 56 κομματικά στελέχη του νομού μεταξύ των οποίων και οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές. Παρόν ο συντονιστής της Ν.Ε. Ξάνθης κ. Σωκράτης Ξυνίδης και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου από την Κομοτηνή ο κ. Γιώργος Πετρίδης. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του κ. Γιώργου Χουλιάρα από τη συνάντηση και αποδόθηκε στην πικρία του για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. 12 στελέχη της μειονότητας μετά του κ. Μπουρχάν συμμετείχαν στη σύσκεψη όμως έφυγαν με άδεια χέρια ( ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο) αφού η συζήτηση αφορούσε κυρίως οργανωτικά θέματα
Αφού έγιναν οι απαραίτητες τοποθετήσεις και επισημάνσεις όλες σ’ ένα κλίμα ενωτικό και ενθουσιώδες συγκεκριμενοποιήθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές της οργάνωσης του αγώνα για τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, ώστε το ΠΑΣΟΚ να ενισχυθεί στο νομό και να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.
2 Επιτροπές έτοιμες για αγώνα
Αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός διευρυμένου εκλογικού σχήματος που θα αποτελεί την εκλογική βάση στήριξης των υποψηφίων σ’ όλο τον νομό και θα είναι επιφορτισμένο με την ενεργοποίηση και την κινητοποίηση όλης της βάσης καθώς επίσης και μια 13μελής Επιτροπή που θα υποκαθιστά την Νομαρχιακή Επιτροπή και θα απαρτίζεται από τους γραμματείς των τριών μεγάλων δημοτικών οργανώσεων – Ξάνθης, Βιστονίδας, Τοπείρου στο νομό, τον κ. Καραλίδη, τον κ. Πούλιο, την κα Χατζηκοσμά και όλο το κομματικό στελεχιακό δυναμικό του νομού που θ’ αναλάβει χρέη συντονισμού των βημάτων προς τις εκλογές.
Πολύ ικανοποιημένος δήλωσε στο «Ε» ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης τόσο από τα αποτελέσματα της σύσκεψης όσο και από την αγωνιστική διάθεση όλων και τη συσπείρωση στον κοινό στόχο. Κατά την εκτίμησή του δε το ΠΑΣΟΚ έχει υπερφαλαγγίσει τη Ν.Δ. και η 16η Σεπτεμβρίου θα είναι μέρα νίκης του ΠΑΣΟΚ!
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο κατάστημα στη Γενισέα με εργαλεία, είδη κήπου, αρδευτικά

Εγκαίνια νέου καταστήματος πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το βράδυ στη Γενισέα, έδρα του δή…