Πώς πέρασαν οι πρώτες ώρες του 2007

0

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του νέου έτους που σύμφωνα με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν δείχνει να είναι θηλυκό άρα παραγωγικό και γεμάτο ευαισθησίες αλλά και «λαλίστατο» και σχετικά «ήρεμο» από άσχημα περιστατικά που χρήζουν άμεσης επέμβασης.

Ανθρώπινο το ημερολόγιο που ακολουθούμε και ορίστηκε για όλο τον πλανήτη για τη διευκόλυνση των συναλλαγών μεταξύ των λαών ασχέτως θρησκείας, χρώματος, ηθών και εθίμων, κοινωνικοπολιτικών δεδομένων και οικονομικής επιφάνειας ή θέσεως στη γη. Κοινή γιορτή για όλο το ανθρώπινο γένος η αλλαγή του έτους κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου και πρώτοι γιορτάζουν οι κάτοικοι των ανατολικών χωρών ενώ έπονται ανάλογα με την περιστροφή της γης οι δυτικότεροι. Όλοι πάντως μετρούν αντίστροφα και σύμφωνα με τα ρολόγια τους στις 12.00΄ακριβώς αλλάζουν χρόνο με χαρές και πανηγύρια που παρακολουθούμε από τις τηλεοράσεις μας και διαπιστώνουμε ότι όλο και πιο φαντασμαγορικά γεγονότα συνοδεύουν το γεγονός.

Λίγη από τη λάμψη των μεγάλων πόλεων του κόσμου ζήσαμε κι εδώ με τα πολύχρωμα βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό της Ξάνθης ενώ αρκετοί ξανθιώτες διασκέδασαν στην κεντρική πλατεία σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος.

Το πρώτο μωρό

Στην ανατολή του 2007 γεννήθηκε το πρώτο μωρό στο νομό. Στις 3.00΄ τα ξημερώματα, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, μια μουσουλμάνα συμπολίτης μας από το Δροσερό Ξάνθης, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Για τους προληπτικούς είναι οιωνός που καθορίζει τη χρονιά για την πόλη κι έτσι έχουμε ένα θηλυκό 2007. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι παραγωγικό, γεμάτο ευαισθησίες και τρυφερότητα αλλά και «λαλίστατο» που μεταφράζεται σε πολλά γεγονότα, ελπίζουμε ευχάριστα.

Τα πρώτα αστυνομικά συμβάντα

Αν ακολουθήσουμε την ίδια λογική και στα υπόλοιπα, μάλλον ήσυχο και χωρίς διαφορές απ’ το προηγούμενο έτος θα είναι το 2007. Η πρώτη κλήση στο κέντρο άμεσης δράσης Ξάνθης, έγινε από ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας για έναν συναγερμό που ενεργοποιήθηκε σε σπίτι στο Εύμοιρο. Τελικά, ευτυχώς ήταν μάλλον μηχανολογικό πρόβλημα και όχι κάποιος επίδοξος ληστής όπως όλα έδειχναν. Μακάρι να συνεχίσει να έχει ήσυχες νύχτες για τους εν υπηρεσία αστυνομικούς της Ξάνθης, όλο το 2007.

Καλωσόρισμα του νέου έτους με επίσημη τελετή

Το νέο έτος υποδέχθηκε η Νομαρχία Ξάνθης με επίσημη τελετή που περιελάμβανε τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων. Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση από το Νομάρχη Ξάνθης κ. Γ. Παυλίδη στην αίθουσα τελετών του Διοικητηρίου στην οποία παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Κοντός, οι βουλευτές κ. Π. Σγουρίδης, Φ. Τσαλίδης, οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Βιστονίδας, Αβδήρων, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, ο Λιμενάρχης Λάγος, οι νέοι Αντινομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι.

Καλή, δημιουργική Χρονιά για όλους!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όρκοι… και  υποσχέσεις από Τσακίρη – Σαλτούρο

Εναρμονισμένοι με το γιορτινό κλίμα και το πνεύμα των ημερών οι λόγοι που εκφωνήθηκαν την …