Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Το έργο του Σωματείου «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» στην Ξάνθη

Το έργο του Σωματείου «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» στην Ξάνθη

0

Μέσα στο 2006 άρχισαν να λειτουργούν ως αυτοδύναμο τμήμα στην Ξάνθη και προσέφεραν σε πολλά επίπεδα πολλούς συμπολίτες τόσο στην πόλη όσο και στην Ελλάδα αλλά και στον μακρινό Λίβανο.

Από τον Ιούνιο 2006 που εγκρίθηκε το καταστατικό από το Πρωτοδικείο Ξάνθης, το τμήμα του Σωματείου ‘Γυναίκες Χωρίς Σύνορα’ λειτουργεί αυτόνομα με όλες τις υποχρεώσεις στην μητρική οργάνωση κι έχει το δικό του Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε από εκλογές.

Τον ίδιο μήνα η Πρόεδρος κ. Β. Ψωμά επισκέπτεται το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και παραδίδει στην Διοίκηση του:

1) Συνδρομές 25 μελών αττό την Ξάνθη που ανέρχονται σε 500€ ετησίως

2). Για τον εμπλουτισμό του περιπτέρου τους προσφέρει χειροποίητα εργόχειρα 50 στον αριθμό, δωρεές από την ίδια και φίλες της Οργάνωσης η πώληση των οποίων θα αποφέρει σημαντική οικονομική ενίσχυση στο Ελληνικό Παιδικό Χωρίο του Φιλύρου, το οποίο φιλοξενεί 50 παιδιά  διαφόρων ηλικιών που από αυτά τα 4 είναι ατπό την Ξάνθη, Δροσερό και Πομακοχώρια,.

3) Γίνεται πρόταση για την δωρεάν υλοποίηση μιας συναυλίας στη Θεσσαλονίκη από τις αδερφές Βουγιουκλή, τις καταξιωμένες καλλιτέχνιδες στο χώρο του τραγουδιού εντός και εκτός Ελλάδος και τα έσοδο της εκδήλωσης 6α διατεθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου.

Τον Ιούλιο  2006 απευθύνουν έκκληση-πρόσκληση στα μέλη και στους Φίλους του Σωματείου να προσφέρουν ό,τι μπορούν σε φάρμακα και τρόφιμα για τον δοκιμαζόμενο Λιβανικό λαό που τόσο άδικα μπήκε στην δύνη του πολέμου.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων -τροφίμων διήρκεσε 22 μέρες, συγκεντρώνονται περίπου 3 τόνοι και αποστέλλονται στον Λίβανο μέσω των "γιατρών του κόσμου’’. Η Πρόεδρος επικοινωνεί με την πρόεδρο του παραρτήματος της Οργάνωσης «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» του Λιβάνου εκφράζοντας τα πιο ειλικρινή αισθήματα συμπαράστασης από όλο τον Ξανθιώτικο λαό και γνωρίζει ότι από την Ξάνθη έχουν σταλεί περίπου 3 τόνοι τρόφιμα και φάρμακα για τις ανάγκες τους.

Συγκεντρώθηκαν 67 πακέτα με τρόφιμα και 3870€ με το οποία αγοράστηκαν φάρμακα με 40% έκπτωση από την φαρμακαποθήκη της Ξάνθης.

Το ίδιο μήνα, ύστερα από πρόσκληση της προέδρου κ. Δανιηλίδαυ και του Δ Σ. η κ Πρόεδρος επισκέπτεται το παιδικό Χωριό με την ευκαιρία του εορτασμού του Ιερού Ναού του Ελληνικού Παιδικού Χωριού του Φιλύρου και προσφέρει εκ μέρους του Σωματείου ρούχα για όλες τις ηλικίες των παιδιών, γλυκά, παιχνίδια, παπούτσια και κάποια οικονομική ενίσχυση.

Τον Αύγουστο οι ‘Γυναίκες Χωρίς Σύνορα», με επιστολή τους προτείνουν την ανιδιοτελή προσφορά τους στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης.

Το Νοέμβριο 2006 πραγματοποιείται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο διάλεξη με κύριο ομιλητή τον καθηγητή, του Α.Π.Θ. και εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Θεόδωρο Αγοραστό με θέμα: «Πρόληψη του καρκίνου της μήτρας-Ενημέρωση για το εμβόλιο». Η διάλεξη είχε επιτυχία, αρκετές γυναίκες επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο και υποβλήθηκαν στο προληπτικό Τεστ ΗΡν (175 τεστ) εντελώς δωρεάν. Η διάλεξη αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Τον ίδιο μήνα το τμήμα Ξάνθης αποστέλλει επιστολές στον Υφυπουργό Αγροτικής

ανάπτυξης και Τροφίμων στους Βουλευτές Ν. Ξάνθης, στον κ Νομάρχη και στον κ. Δήμαρχο ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της στέγης του Σωματείου όπου θα δέχονται εκεί και τυχόν περιστατικά κακοποίησης γυναικών και παιδιών. Όπως μας ενημερώνει η Πρόεδρος: « απάντηση μέχρι στιγμής δεν έχουμε».

Στις 21/11/2006 οι ‘Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» κατέθεσαν στα λογαριασμό του σοβαρά τραυματισμένου Ξανθιώτη ποδοσφαιριστή-φοιτητή κάποια οικονομική ενίσχυση.

Το Δεκέμβριο πραγματοποιείται Έκθεση Ζωγραφικής με δωρεάν προσφορά έργων από καλλιτέχνες Ξανθιώτες και όχι μόνο ενώ παράλληλα φιλοξενούν στον ίδιο χώρο και την Έκθεση Ζωγραφικής της χήρας του καλλιτέχνη Δημήτρη Καραθανάση. Από την πώληση των έργων που μας χάρισαν εισπράχθηκε το ποσό των 2.600,00 ευρώ τα οποία διατέθηκαν εξ’ ολοκλήρου για την αποφυλάκιση  κρατουμένων που περιστασιακά βρέθηκαν στις Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής και καταδικάστηκαν για άπλες τροχαίες παραβάσεις.

Ανιδιοτελής προσφορά χωρίς δημοσιότητα

Όπως μας λέει η Πρόεδρος κ. Ψωμά: «η προσφορά των μελών του Σωματείου μας στην πόλη είναι μεγαλύτερη αλλά επειδή είναι ανιδιοτελής και με αγνά κίνητρα που αφορούν στην ανακούφιση των λιγότερων τυχερών συμπολιτών μας, δεν τα δημοσιοποιούμε πάντα και όλα. Σκοπός μας είναι να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο στις περιπτώσεις που χρειάζεται όπως κάναμε με μια οικογένεια με βαριά ανάπηρο μέλος που φροντίσαμε και στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρέμετε παραβάτες οδηγοί!

Τρέμετε οδηγοί π^…