Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 «Η αξία της γης αυξάνεται μόνο με την πολεοδόμηση των παραλιακών περιοχών»

«Η αξία της γης αυξάνεται μόνο με την πολεοδόμηση των παραλιακών περιοχών»

0

Πολύς λόγος γίνεται στο Δήμο Αβδήρων και όχι μόνο, για την υπόθεση των παράνομων ηλεκτροδοτήσεων στις παραλίες του Δήμου, θέμα που αναδείχθηκε μέσω καταγγελίας από τον Παναγιώτη Σαλτούρο το καλοκαίρι του 2006. Με επιστολή του ο Παναγιώτης Σαλτούρος απαντά σ’ όλους εκείνους που όπως σημειώνει «ψιθυρίζουν υπογείως» και σ’ αυτούς που «παραμυθιάζονται» ότι «..ο Σαλτούρος έκανε κακό στις παραλίες επειδή κατήγγειλε τις παράνομες ηλεκτροδοτήσεις» και ότι «δεν πωλούνται οικόπεδα δεν κτίζουν και γενικά υποβαθμίζεται η αξία της γης σε βλάβη των ιδιοκτητών».

Έτσι ξεκαθαρίζει:

1)Οι καταγγελίες αφορούσαν τις ηλεκτροδοτήσεις που συνδέονται με τις παράνομες μεταδημοτεύσεις: « Ο ίδιος ως Νομάρχης με επίσημη θέση του Ν.Σ. είχα αποφασίσει και χωρίς κανενός είδους αντιπαροχή την ηλεκτροδότηση των παραλιακών σπιτιών (λόγω της αδιαφορίας για πολεοδόμηση) και των σπιτιών του Δροσερού(για λόγους δημόσιας υγείας).

2)Η αξία της γης αναβαθμίζεται και αυξάνεται μόνο με την πολεοδόμηση των παραλιακών περιοχών, την καθιέρωση συντελεστή δόμησης, αρτιότητας: «Είχα αφήσει το 1998 μέσα από το πρόγραμμα Λαλιώτη 100.000.000 δραχμές για τη πολεοδόμηση αυτή. Γιατί χάθηκαν»;

4) Η ευταξία, το νοικοκύρεμα, η ανάπλαση, η συγκέντρωση βοθρολυμάτων των οικισμών « που σήμερα χύνονται ανεξέλεγκτα πλησίον των σπιτιών των Αβδήρων, της Ν. Κεσσάνης, του Μυρωδάτου θα σώσουν την μείζονα περιοχή,  θα την αναπτύξουν και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και νέα επαγγέλματα. Παράδειγμα το γειτονικό Φανάρι , ενώ εμείς συνεχίζουμε να κρατάμε φανάρι και να «σκούζουμε» από πάνω…».

Μαριάννα Ξναθοπούλου

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ανενεργός» ο Ξανθιώτης καταναλωτής

Παρά τα προβλήματα και τον έντονο ανταγωνισμό που αποτελείτη γενεσιουργό τους αιτία, ο Ξαν…