Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Πινακίδες-ραντάρ σε Πετεινό, Μαγικό και Μέλισσα

Πινακίδες-ραντάρ σε Πετεινό, Μαγικό και Μέλισσα

0

Σε μια προσπάθεια αποφυγής ατυχημάτων λόγω της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσουν τα διερχόμενα οχήματα από τους οικισμούς, η Νομαρχία Ξάνθης τοποθέτησε φωτεινές πινακίδες-ραντάρ με στόχο τον αυτοπεριορισμό της ταχύτητας από τους οδηγούς.

Στον αυτοπεριορισμό, τον έλεγχο και τον περιορισμό της ταχύτητας των διερχόμενων αυτοκινήτων από τους οδηγούς, στοχεύει η κίνηση της Νομαρχίας Ξάνθης. Τοποθετήθηκαν τέσσερις φωτεινοί πίνακες-ραντάρ επί της επαρχιακής οδού Ξάνθης-Πετεινού-Διομήδειας-Μαγικού, εντός των οικισμών με γνώμονα την προφύλαξη των πεζών που διασχίζουν την οδό, από τα οχήματα που αναπτύσσουν ταχύτητα διερχόμενα τους οικισμούς.

Συγκεκριμένα οι τέσσερις πινακίδες τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

Μία στην είσοδο Πετεινού από Ξάνθη.

Μία στην είσοδο Μαγικού από Ξάνθη.

Μία στην είσοδο Μαγικού από Μέλισσα.

Μία στην είσοδο Διομήδειας από Μέλισσα.

Οι πινακίδες αυτές είναι κατασκευασμένες από υλικό μεγάλης αντοχής και ορατότητας όλο το 24ωρο ακόμη και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ενσωματωμένα στις γωνίες φλας και ραντάρ που αναγράφουν την ταχύτητα του κάθε διερχόμενου οχήματος.

Ο Νομάρχης Ξάνθης  κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε σχετικά: «Οι ταχύτητες διέλευσης εντός των οικισμών είναι υψηλές και επικίνδυνες. Ευχή μας είναι ο περιορισμός και μάλιστα χωρίς αστυνομεύσεις. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να δημιουργεί κινδύνους ζωής ή ασφάλειας στους άλλους. Πιστεύω ότι δε θα υποχρεωθούν σε κυρώσεις συμμόρφωσης οι αρμόδιες υπηρεσίες».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όρκοι… και  υποσχέσεις από Τσακίρη – Σαλτούρο

Εναρμονισμένοι με το γιορτινό κλίμα και το πνεύμα των ημερών οι λόγοι που εκφωνήθηκαν την …