«Το κτίριο θα παραδοθεί σε 10 μέρες»

0

Άμεση ήταν η απάντηση του Νομάρχη Ξάνθη κ. Γιώργου Παυλίδη στην επιστολή του κ. Καραχότζα που δημοσιεύτηκε σε ρεπορτάζ του «Ε». Υπενθυμίζεται ότι η επιστολή έχει έντονο καταγγελτικό χαρακτήρα και στρέφεται ευθέως εναντίον του κ. Νομάρχη αναφορικά με το θέμα του Νηπιαγωγείου στο Προσήλιο, όπου παρέχεται η πληροφορία ότι οι εργασίες σταμάτησαν και δεν θα λειτουργήσει φέτος και αυτό – σύμφωνα με τον κ. Καραχότζα – υποκρύπτει σκοπιμότητα και αποτελεί δείγμα διακρίσεων που στόχο έχουν να πλήξουν τη μόρφωση των παιδιών της μειονότητας.
«Απαράδεκτες οι δηλώσεις περί διακρίσεων στη σχολική στέγη», «αυτή η περιοχή και η χώρα είναι υπόδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας… δεν μπορεί ουδείς να το διαστρεβλώσει και δεν το επιτρέπουμε σε όσους κακόβουλα προσπαθούν να περάσουν άλλη εικόνα », είναι η απάντηση του κ. Νομάρχη.
Παράλληλα αναφέρεται ότι το κτίριο θα παραδοθεί σε 10 μέρες και ότι η διακοπή των εργασιών οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα από πυλώνες της ΔΕΗ.
Δηλώσεις του Νομάρχη Ξάνθης για το Νηπιαγωγείο στο Προσήλιο
«Είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις περί διακρίσεων γύρω από τη σχολική στέγη, στη λογική αν ένα σχολείο είναι ελληνόγλωσσο ή όχι, αν κάποιος είναι χριστιανός ή μουσουλμάνος Το σχολείο του Προσήλιου επισκευάζεται προνομιακά, έχει εργολάβο και διατέθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το αντίστοιχο ποσό, οι δε εργασίες έχουν αρχίσει. Το κτίριο θα παραδοθεί περίπου σε 10 μέρες. Κατασκευάζεται προνομιακά δεδομένου ότι προχωρήσαμε σε σύμβαση και σε παραχώρηση δικού μας κτιρίου, ενώ είχε μόνο 4 παιδιά και για να λειτουργήσει νηπιαγωγείο απαιτούνται τουλάχιστον 7 έως 30 παιδιά. Στο ίδιο χωριό, πριν λίγα χρόνια, κατασκευάσαμε και δημοτικό σχολείο, όπως επίσης έγιναν και μια σειρά από υποδομές. Το τεχνικό πρόβλημα, που ανέκυψε από την ύπαρξη στύλων της ΔΕΗ, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών, δεν μπορεί ουδείς να το διαστρεβλώσει και δεν το επιτρέπουμε σε όσους κακόβουλα προσπαθούν να περάσουν άλλη εικόνα. Εξ’ άλλου είναι κοινή διαπίστωση, ότι αυτή η περιοχή και η χώρα είναι υπόδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας».
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Crash test για την κυβέρνη…