Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Κλειστό το Δημοκρίτειο με ζημιές από τα αποκριάτικα πάρτυ

Κλειστό το Δημοκρίτειο με ζημιές από τα αποκριάτικα πάρτυ

0

Αμετακίνητοι δείχνουν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι πανεπιστημιακοί με τους φοιτητές, στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστά τα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας αλλά να έχει ξεκινήσει η διαδικασία στη Βουλή των Ελλήνων.

Φοιτητές και πανεπιστημιακοί αποφάσισαν να συνεχίσουν απεργίες και καταλήψεις ζητώντας την απόσυρση του νόμου-πλαισίου.

Oι πρυτάνεις προσανατολίζονται προς έκτακτη σύνοδο προκειμένου να εκφέρουν τις θέσεις τους για τον νόμο και να ζητήσουν βελτιώσεις, ενώ σύλλογοι διδασκόντων μεγάλων Iδρυμάτων (EMΠ, Πάντειο) απορρίπτουν συνολικά τον νόμο και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα την απεργία τους.

Για την ερχόμενη Πέμπτη προγραμματίστηκε νέο συλλαλητήριο, ενώ τη Δευτέρα το απόγευμα θα γίνει συναυλία στα Προπύλαια.

H ερχόμενη εβδομάδα θα βρει και πάλι κλειστά τα περισσότερα πανεπιστήμια, καθώς η κατάθεση του νόμου πυροδότησε νέες αντιδράσεις, και μάλιστα σε μια στιγμή που η εκπαιδευτική διαδικασία στα Iδρύματα έχει παραλύσει και χιλιάδες φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν εξάμηνο και εξεταστική, εργαζόμενοι δεν πληρώνονται, ερευνητικά προγράμματα έχουν παγώσει.

Η κατάσταση στις εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου

Παραμένει κλειστό το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο που όμως άνοιξε τις πύλες του για τα αποκριάτικα πάρτυ που διοργάνωσαν φοιτητικές νεολαίες. Όπως μας ενημερώνει η Καθηγήτρια και Πρόεδρος της ΔΕΠ (Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό) Ξάνθης: «έγινε μια προσπάθεια να συνεδριάσουμε ως σύλλογος αλλά οι συνθήκες στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου ήταν αντίξοες λόγω κρύου και δεν το ξαναεπιχειρήσαμε. Είμαστε προς ανεύρεση χώρου για νέα συγκέντρωση κι ακολουθούμε τις αποφάσεις της ΠΟΣΔΕΠ».

Στην ερώτησή μας για τα πάρτυ που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο της Αποκριάς στο χώρο του Πανεπιστημίου μας ανέφερε: «το βράδυ της Πέμπτης παραδόθηκαν οι εγκαταστάσεις από τους καταληψίες στη διεύθυνση του πανεπιστημίου λόγω αδυναμίας φύλαξής του κατά το τριήμερο. Την Παρασκευή ένα κλιμάκιο με τον Κοσμήτορα, δυο Καθηγητές και φοιτητές, κάναμε έλεγχο και διαπιστώσαμε ότι δεν είχαν γίνει ζημιές. Το Σάββατο το βράδυ όμως έγιναν δυο πάρτυ χωρίς να γνωρίζω από πού πήραν την άδεια κι έγιναν εκτεταμένες ζημιές στους διαδρόμους από διάφορους που μπήκαν στο χώρο από τα σπασμένα τζάμια των διαδρόμων. Απ’ ό,τι μάθαμε όμως δε μπήκαν στα εργαστήρια, οι ζημιές έγιναν στους χώρους των διαδρόμων» ενώ κλείνοντας τονίζει ότι: «δεν περιμέναμε να κατατεθεί τόσο σύντομα ο νόμος πλαίσιο και θεωρήσαμε ότι θα λήξει το θέμα. Όμως, η κυβέρνηση έριξε λάδι στη φωτιά και τώρα οι φοιτητές δεν ενδιαφέρονται πια για τα αποτελέσματα της κατάληψης αφού χάθηκε και το εξάμηνο».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας δήμος ανθρωποκεντρικός

Έργα που γίνοντα_…