Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Ανακοίνωση της Πρυτανείας του Δ.Π.Θ.

Ανακοίνωση της Πρυτανείας του Δ.Π.Θ.

0

Οξύνεται η αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει αναφορικά με τη επέκταση του Δ.Π.Θ. σε Καβάλα – Δράμα, η οποία αποφασίστηκε από τη σύγκλητο. Όπως είναι γνωστό έχει διατυπωθεί η άποψη ότι η διεύρυνση του Δ.Π.Θ. θα επιφέρει και τη διχοτόμησή του ή την αλλαγή του ονόματός του ή ακόμα ότι θα λειτουργήσει αντίθετα από το όφελος των τοπικών κοινωνιών της Θράκης. Σε αντιδιαστολή της τοπικιστικής λογικής η πρυτανεία προτάσσει την περιφερειακή αντίληψη και λειτουργία και το όφελος του πανεπιστημίου.
Έτσι σε ανακοίνωση της πρυτανείας του ΔΠΘ τονίζεται:
«Το Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης δεν συμμερίζεται και δεν παρακολουθεί κτητικές λογικές και απόψεις παραγόντων τοπικών κοινωνιών οι οποίοι διαφοροποιούνται για τους δικούς τους λόγους από την απόφαση της Συγκλήτου περί διεύρυνσης του Δ.Π.Θ. στην Καβάλα και Δράμα.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δια της Συγκλήτου του εκφράστηκε για την ανάπτυξη νέων τμημάτων εφαρμόζοντας στην πράξη και προτάσσοντας μια περιφερειακή λογική και άποψη, καθώς επίσης περιφρουρώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα του Πανεπιστημίου, ως μοναδικού Α.Ε.Ι. στην περιφέρεια. Θεωρεί δε ότι κανείς δεν θα ήθελε τη λειτουργία Τμημάτων στην Ανατολική Μακεδονία υπό την ευθύνη άλλου Πανεπιστημίου της χώρας.
Απόψεις περί «διχοτομήσεως» και «αλλαγής» του ονόματος μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίτλο και έμβλημα, ούτε πρόκειται να διχοτομηθεί.
Η Σύγκλητος αφού έλαβε υπόψη της το συμφέρον της περιφέρειας, του Πανεπιστημίου και της χώρας, αποφάσισε υπέρ της ανάπτυξης των νέων Τμημάτων σε Καβάλα και Δράμα και είναι αποφασισμένη να υποστηρίζει την απόφασή της».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο και Δήμο Ξάνθης

Στις αρχές του 2007 εκτιμάται πως θα πάρουν ΦΕΚ 33 διαγωνισμοί που αφορούν την πρόσληψη 11…