Σύνθετη ψήφος με πολιτικό μήνυμα

0

Την παρουσία την κας Άννα Διαμαντοπούλου  – έχει οριστεί από το ΠΑΣΟΚ υπεύθυνη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιφέρειά μας – η οποία βρέθηκε και  πάλι στην Ξάνθη μέσα στα πλαίσια της «διατεταγμένης πολιτικής μάχης» που βρίσκονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σ’ όλη την Ελλάδα, για μια τελευταία ανασκόπηση της πορείας των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και για να δώσει τις τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, «εκμεταλλεύτηκαν» ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Σγουρίδης και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτης Ξυνίδης, διοργανώνοντας την Παρασκευή το απόγευμα μια μίνι συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Έλενα», προκειμένου να γνωστοποιηθεί το πολιτικό μήνυμα που αποδίδει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι…

Η κα Διαμαντοπούλου σημείωσε με έμφαση  ότι η ψήφος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι μια σύνθετη ψήφος που φέρει και πολιτικό μήνυμα: «Δεν χωρά αμφιβολία ότι στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε πολιτικά με βάση τα δεδομένα, την ιστορία και το μέλλον και την πρόταση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ψηφίζουμε πρόταση για την αυτοδιοίκηση και την  περιφερειακή ανάπτυξη, ψηφίζουμε πρόσωπα με  βάση τη δυναμική τους και την ικανότητα τους να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εποχής και της περιοχής. Είναι επομένως μια σύνθετη ψήφος που σίγουρα δίνει πολιτικό μήνυμα».

Στη συνέχεια κάλεσε τους πολίτες να συνεκτιμήσουν και να αποτιμήσουν με την ψήφο τους το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ άφησε το στίγμα του στην τοπική αυτοδιοίκηση και η ιστορία του συνδέεται μ’ ότι πιο πρωτοπόρο και προοδευτικό που ενδυνάμωσε το θεσμό: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Το ΠΑΣΟΚ έχει συνδέσει τη  πορεία  του μ’ ότι προοδευτικό και πρωτοποριακό έχει γίνει στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σ’ όλο αυτό τον αγώνα του η συντηρητική παράταξη ήταν απούσα ή τη λοιδορούσε».

Η ελληνική οικογένεια έχει επιβαρυνθεί με 245 ευρώ το μήνα σε 2,5 χρόνια

Αναφερόμενη στην πολιτική επικαιρότητα και πραγματικότητα περιέγραψε μια παρακμιακή κυβερνητική εικόνα που έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα του πολίτη, επιδεινώνεται από την εγκαθίδρυση ενός κομματικού κράτους, ενός φοβικού τρόπου αντιμετώπισης των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής, έλλειψης σχεδιασμού στην οικονομία με αποτέλεσμα: «Μέσα  σε 2,5 χρόνια έχουμε μείωση του εισοδήματος του Έλληνα.  Τα καταναλωτικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 30%,  η ελληνική οικογένεια έχει επιβαρυνθεί με 245 ευρώ τον μήνα, μέσα στα χρόνια αυτά.Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα λειτουργίας του κράτους: Κομματισμός, κλειστά σχολεία και κυβερνητική απάντηση με πρωτοφανή αυταρχισμό».

Μέσα από την παράθεση αυτών των στοιχείων κατέδειξε ότι αποτελούν μια «χρυσή ευκαιρία» για τους πολίτες  οι εκλογές, προκειμένου να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στις επιλογές της κυβέρνησης: «Σ’ αυτό το σύνθετο μήνυμα των εκλογών πρέπει να δώσουν και ένα μήνυμα που αφορά την αλλαγή της ζωή τους στην περιφέρεια την αλλαγή της ζωής τους σε κεντρικές πολιτικές».

Αναφορικά δε με τα συμπεράσματα που εξάγονται από τις εκλογές και αν θεωρούνται πρόκριμα για πρόωρες εθνικές εκλογές η κα Διαμαντοπούλου διευκρίνισε ότι στους καποδιστριακούς δήμους τα ψηφοδέλτια είναι ευρύτερα και δεν είναι τόσο εύκολο να χρωματίσει κανείς το χάρτη και να βγάλει ένα συμπέρασμα αλλά με μια ενδελεχή ανάλυση των αποτελεσμάτων των εκλογών και της κατεύθυνσης της ψήφου των υποψηφίων με κομματική υποστήριξη θα εξαχθούν τα συμπεράσματα κυρίως από τις νομαρχίες: « Είναι άλλη η πραγματικότητα στους καποδιστριακούς δήμους,  τα ψηφοδέλτια είναι ευρύτερα, όμως από τις νομαρχίες εξάγονται ασφαλή συμπεράσματα» και πιστοποίησε για ακόμη μια φορά τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην υποψηφιότητα Καραλίδη  – Καραχασάν και τη σημασία που αποδίδει σ’ αυτή.

Επίσης σημείωσε ότι  πρόωρες εκλογές επισφραγίζουν την αδυναμία μιας κυβέρνησης να δώσει λύσεις και δεν μπορούν ν α αποτελούν τον «μπαμπούλα» ούτε για την κυβέρνηση  ούτε την αντιπολίτευση, και τα αποτελέσματα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν θα καθορίσουν το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών αλλά η εν γένει κατάσταση στην χώρα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Βιστονίδας

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βιστονίδας η Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμ…