Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Στην αστυνομική …φάκα και στο παραπέντε ο ποντικός της Ξάνθης

Στην αστυνομική …φάκα και στο παραπέντε ο ποντικός της Ξάνθης

0

Πιάστηκε στο παρά πέντε στη φάκα ο …ποντικός που από τις 17 Οκτωβρίου «άδειασε» 12 σπίτια και διαμερίσματα στην Ξάνθη, από άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης. Συγκεκριμένα όπως μας πληροφορεί ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Ιορδάνης Χριστοφορίδης,  την Παρασκευή το μεσημέρι συνελήφθη στην Ξάνθη 27χρονος Γεωργιανός ελληνικής καταγωγής με  ελληνική υπηκοότητα, ο οποίος πριν 1.30 ώρα έκανε δύο διαρρήξεις στην Ξάνθη . Από τη μια αφαίρεσε κλοπιμαία 30.000 ευρώ, δολάρια και 40.000 Lei Ρουμανίας. Η άλλη διάρρηξη δεν ήταν αποδοτική… Ο δράστης ομολόγησε ότι από 17 Οκτωβρίου διέπραξε συνολικά 12 διαρρήξεις σε σπίτια και διαμερίσματα με τη μέθοδο θραύσης του ομφαλού της κλειδαριάς.

Στην κατοχή του  βρέθηκαν «τα πειστήρια του εγκλήματος»,  διαρρηκτικά εργαλεία, ένα τρυπάνι, πένσες κατσαβίδια αλλά και κλοπιμαία που προορίζονταν στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης θεωρείται σεσημασμένος και… διακρίθηκε στο σπορ και στη Θεσσαλονίκη όπου διέμενε τα τελευταία 4 – 5 χρόνια μόνιμα  και παλιότερα στη Χαλκιδική όπου είχε συλληφθεί για διάρρηξη. Μάλιστα μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν κλοπιμαία και στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη. Στην Ξάνθη όπου διέμενε ο αδελφός του και ο ίδιος όταν  πρωτοήρθε από τη Γεωργία …χτυπούσε κι έφευγε…

Αυτό ετοιμαζόταν να κάνει όταν τον «τσίμπησαν» στο …παρά πέντε αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Ξάνθης την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε  προσαγωγή,  έρευνα στις αποσκευές όπου βρέθηκαν τα κλοπιμαία.

Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους δικαιούχους όμως  όλα δεν βρέθηκαν γιατί κάποια τα  πούλησε.

Βέβαια αυτή η αδιαμφισβήτητη επιτυχία της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης δεν ήταν τυχαία αλλά είχε προηγηθεί ένα στάδιο συλλογής πληροφοριών, παρακολούθησης –  έτσι ανακαλύφθηκε και το σπίτι που διέμενε –  είναι ενδεικτικό δε της υπευθυνότητας, της αποτελεσματικότητας και της επαγρύπνησης των αστυνομικών  του νομού μας και τους αξίζουν τα εύσημα.

Και μερικές συμβουλές από τον κ. Χριστοφορίδη: Μην αφήνετε την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας ανοιχτή, να μην ανοίγετε χωρίς να ελέγξετε ποιος χτυπά και να εφοδιαστείτε με κλειδαριές ασφαλείας!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χαράζει «Κοινή Πορεία» για το Δήμο Σταυρούπολης

«Κοινή Πορεία»… για το Δήμο της Σταυρούπολης,  χάραξε ο συνδυασμός με επικεφαλής τον …