Πανεπιστημιακό Άσυλο για όλους!

0

Αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις και ολοένα δυναμώνουν οι φωνές που καταδικάζουν τις ενέργειες μερίδας φοιτητών που έχοντας ως …μονοπώλιο το Πανεπιστημιακό Άσυλο, προέβησαν σε ακραίες ενέργειες κατά του Αντιπρύτανη κ. Καραμπίνη απαιτώντας με πολύ …δημοκρατικό τρόπο (προπηλακίζοντάς τον, ασκώντας βία και κτίζοντας την πόρτα του γραφείου του) να παραιτηθεί του δικαιώματός του να υπερασπίσει δικαστικά την τιμή και την αξιοπρέπειά του ως πρύτανης και ως άνθρωπος, ενάντια στις δημόσιες κατηγορίες φοιτητή της ομάδας, ότι χρηματίστηκε. Έτσι μετά την συμπαράσταση του πρυτανικού συμβουλίου, το θέμα έφερε στη Βουλή ο κ. Έβερτ ζητώντας μάλιστα την λήψη μέτρων τόσο από την υπουργό Παιδείας όσο και από τον υπουργό Δικαιοσύνη. Επίσης η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Ξάνθης με απόφασή της διαχωρίζει τη θέση της από το Σύλλογο των φοιτητών που «νομιμοποίησαν» τέτοιες ενέργειες αλλά και το Διοικητικό συμβούλιο των Διοικητικών υπαλλήλων του Δ.Π.Θ. που συνεδρίασε την 1η Δεκεμβρίου.

Στο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε εκφράζεται η αντίθεσή του στην «προκλητική παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου με την βίαια εκδίωξη του Αντιπρύτανη κ. Καραμπίνη από το γραφείο του, πράξη που ασκήθηκε με την εφαρμογή σωματικής βίας και με την συνοδεία ύβρεων». Επίσης εκφράζει την απορία «πόσες ακόμη παρόμοιες συμπεριφορές πρέπει να αποδεχτεί το Ελληνικό Πανεπιστήμιο για να  αφυπνιστεί η συνείδηση της κοινωνίας και των αρμοδίων φορέων να αντιδράσουν .Οπωσδήποτε το Πανεπιστημιακό Άσυλο πρέπει να είναι σεβαστό, αλλά σε όλες τις εκδηλώσεις ανεξάρτητα που λαμβάνουν χώρα πρέπει να υπάρχουν όρια, τα οποία καθορίζονται από την ηθική , το δημοκρατικό μας πολίτευμα και γενικά την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των φοιτητών αγανακτεί και αυτή από παρόμοια γεγονότα».

Καταλήγοντας: «Το Διοικητικό συμβούλιο των Διοικητικών υπαλλήλων του ΔΠΘ παρακολουθεί με αγωνία αυτά που συμβαίνουν δηλώνοντας ταυτόχρονα την παρουσία και την απόφασή του να αγωνιστεί για να προστατεύσει το πανεπιστημιακό άσυλο από τις όποιες μειοψηφίες προσπαθούν με την βία να το καταλύσουν».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι γυναίκες της μειονότητας κοντά στην Καραχασάν

Συνεχίζει τις περιοδείες και τις επαφές με τους κατοίκους του νομού η υποψήφια υπερνομάρχη…