Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Ένας «μεταξωτός» χρόνος για τη Ξάνθη

Ένας «μεταξωτός» χρόνος για τη Ξάνθη

0

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2006, στις 18.00΄, στο κατάστημα που διατηρεί στη Ξάνθη (Β. Κων/νου 60), η «Μεταξουργία Τσιακίρη Α.Ε.», πραγματοποίησε εκδήλωση για τον ένα χρόνο παρουσίας της στην πόλη, καλώντας όλους τους φίλους των μεταξωτών Σουφλίου στα «γενέθλιά» της.

Η «Μεταξουργία Τσιακίρη Α.Ε.» λειτουργεί από το 1954 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και επεξεργασία του ζωικού ονομαστού μεταξιού του Σουφλίου και των προϊόντων του. Το 1999 η εταιρεία αγοράστηκε από τα αδέλφια Κορούδη και σήμερα διαθέτει εκτός από το εργοστάσιο που βρίσκεται στο 3ο χλμ. Σουφλίου- Αλεξανδρούπολης, ένα υποκατάστημα στην Κομοτηνή (Ερμού 32) και το υποκατάστημα της Ξάνθης. Όπως μας λέει η κ. Τότα Κορούδη-Λαλούση: «η εταιρεία μας είναι η μοναδική μεταξουργία στην Ευρώπη που διαθέτει πλήρη καθετοποίηση δηλαδή μηχανή ψηφιακής εκτύπωσης μεταξιού. Επίσης έχουμε σύγχρονο φινιριστήριο-βαφείο και μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως φουλάρια, σεμέν, γραβάτες, είδη ένδυσης, κεντήματα, είδη για το σπίτι». Η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου περιλαμβάνει επίσης: υφαντουργία για την παραγωγή διαφόρων τύπων υφασμάτων (κρεπ ντε σιν, σουά σοβάζ, υφάσματα μανδήλας κτλ), επεξεργασία, βαφή ή τυποβαφή και φινίρισμα υφασμάτων, υφάσματα για βιομηχανίες ενδυμάτων και κεντημάτων.

Οι τιμές στο κατάστημα Ξάνθης όπως διαπιστώσαμε είναι ιδιαιτέρως χαμηλές κι όπως μας εξηγεί η κ. Κορούδη αυτό οφείλεται στο ότι λειτουργεί σαν ένα πρατήριο του εργοστασίου επιτρέποντας να έχουν τιμές εργοστασίου.

Οι Ξανθιώτες που τίμησαν την εκδήλωση ήταν πολλοί και κατέκλυσαν τον ζεστό χώρο του κατστήματος αλλά και τον πλούσιο μπουφέ που πρόσφεραν οι οικοδεσπότες ενώ την παράσταση έκλεβαν τα υπέροχα μεταξωτά με τα μοναδικά χρώματα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Συνδημότισσες  και συνδημότες, Νιώθω την ανάγκη  30 ημέρες πριν  από τις εκ…