Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία σ’ όλη τη χώρα

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία σ’ όλη τη χώρα

0

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας σήμερα Τετάρτη  λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος , διαμαρτυρόμενος για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πληρωμές των φαρμακείων από τον ΟΠΑΔ ,τις απαράδεκτες ρυθμίσεις που αποφάσισε το ΤΣΑΥ στο ασφαλιστικό καθεστώς όλων των υγειονομικών και την καθυστέρηση στην αναμόρφωση του Π. Δ. 67/2000 που εκσυγχρονίζει την συνταγογραφία και καθορίζει τα όρια ευθύνης γιατρών , φαρμακοποιών και ασφαλιστικών ταμείων.

 Όπως ανακοινώνεται:

«Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε αδυναμία πλέον να πιστώνουν τον ΟΠΑΔ για τις συνταγές των ασφαλισμένων και δηλώνουν ότι κοινωνική πολιτική σε βάρος τους δεν μπορεί να γίνεται Οι κατά καιρούς «πυροσβεστικές» πληρωμές εκ μέρους του Οργανισμού , δεν μπορούν να σβήσουν τα χρέη των φαρμακείων , που για την Θεσσαλονίκη μόνον, ανέρχονται στα 12.000.000 ευρώ. Μετά από πιέσεις ο ΟΠΑΔ έδωσε μέρος των χρημάτων που οφείλει, εξοφλώντας τις συνταγές του Σεπτεμβρίου , την στιγμή που νομοθετικά η πληρωμή πρέπει να γίνεται εντός 45 ημερών. Είναι σίγουρο όμως σε μικρό χρονικό διάστημα, λόγω έλλειψης πιστώσεων, τα φαρμακεία θα βρεθούν στην ίδια θέση. Αν δεν δοθεί οριστική λύση από 1/ 1/2007 όλοι οι ασφαλισμένοι θα αναγκασθούν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που παίρνουν από τα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται επίσης για την απόφαση του ΤΣΑΥ – χωρίς προηγουμένως να υπάρξει ενημέρωση των συνδικαλιστικών φορέων – να εντάξει όλους τους υγειονομικούς που έκαναν έναρξη λειτουργίας από 1/1/1993 στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία, σύμφωνα με την οποία η σύνταξη ανέρχεται στα 444 €, ποσό μικρότερο και από την κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ. Ο Π.Φ.Σ. ζητά την αναστολή της απόφασης αυτής και την διενέργεια αναλογιστικής μελέτης λαμβάνοντας υπόψιν τα δημιουργηθέντα αποθεματικά μέχρι 1/1/1993 εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ισόποση σύνταξη για όλους (παλαιούς και νέους ασφαλισμένους) με μεταβατικές διατάξεις.

Οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τους αγώνες τους από τη νέα χρονιά σε περίπτωση που η Πολιτεία δεν δώσει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα των φαρμακείων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δοκιμή 2!

πλήρες …