Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Δημοτική αγορά με …φιλάνθρωπο πρόσωπο!

Δημοτική αγορά με …φιλάνθρωπο πρόσωπο!

0

Φόρεσε τα Χριστουγεννιάτικά της στολίδια η Δημοτική Αγορά της Ξάνθης που έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες και υποδέχτηκε τους μελλοντικούς κρεοπώλες που φοιτούν  -300 ώρες – στο παράρτημα που λειτουργεί εδώ και 2 μήνες στην Ξάνθη, της Σχολής Επαγγελμάτων κρέατος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος, όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής της κ. Κουλούρης που ήταν επικεφαλής του τμήματος που επισκέφτηκε τη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης, μαζί με τον Διευθυντής της Κτηνιατρικής Ξάνθης κ. Σάββα, τον αντινομάρχη κ. Ταρενίδη,  παρέχει το δίπλωμα ή την βεβαίωση που βάσει Π.Δ. απαιτείται για να λειτουργήσει κάποιος κρεοπωλείο ή να εργαστεί ως κρεοπώλης. Σημειώνεται ότι υπάρχει μεγάλο  ενδιαφέρον για τη Σχολή αφού στη…λίστα αναμονής απ’ όλη τη Β. Ελλάδα περιμένουν 1000 άτομα! Στη Σχολή διδάσκουν κτηνίατροι και από τη Διεύθυνση Εμπορίου,  Υγιεινής και ΕΦΕΤ.

Οι μελλοντικοί κρεοπώλες…

… είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη τον τρόπο δουλειάς από τους έμπειρους κρεοπώλες της Δημοτικής Αγοράς, τον τρόπο του στησίματος των καταστημάτων τους και την τεχνική στον τερματισμό του κρέατος ώστε να αποκομίσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία που θα τους βοηθήσει στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Αίσθηση προκάλεσε ότι υπήρχαν πολλές γυναίκες εκπαιδευόμενες μελλοντικές …κρεοπώλισσες!

«Έχετε μια από τις καλύτερες Δημοτικές αγορές»…

τόνισε ο Διευθυντής της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος κ. Κουλούρης: «Έχω εκπλαγεί γιατί από την τελευταία φορά που την επισκέφτηκα είδα μεγάλη βελτίωση. Έχετε μια από τις καλύτερες αγορές  Και από πλευράς εμφάνισης και από πλευράς εγκαταστάσεων. Αυτή η αγορά είναι διαφορετική. Έχει ευρύχωρα μαγαζιά, τα κρέατα  σε άριστη κατάσταση και το προσωπικό είναι κατάλληλα ενδεδυμένο και καταρτισμένο». Αναφερόμενος στις τιμές της βρήκε προσιτές και τα κρέατα όλα ελεγμένα με τη λήξη κτηνιάτρων μόνο που…

Η γαλοπούλα πέταξε…

Η αιτιολογία που έδωσε ο κ. Κουλούρης είναι ότι πέρσι με τη γρίπη των πουλερικών οι παραγωγοί που εκτρέφανε γαλοπούλες έπαθαν οικονομικό αφανισμό και δεν παρήγαγαν φέτος γαλοπούλες και  έτσι οι τιμές εκτινάχτηκαν στα ύψη γιατί η προφορά είναι μικρή και η ζήτηση μεγάλη.

Αντίθετα ο πρόεδρος των κρεοπωλών Ξάνθης κ. Γιώργος Μπατζακίδης  τόνισε ότι το θέμα με την τιμή της γαλοπούλας διογκώθηκε από την Αθήνα και  ότι εδώ η ανώτερη τιμή της ντόπιας γαλοπούλας είναι μέχρι 8 ευρώ, του πτηνοτροφείου 6 ευρώ και οι εισαγόμενες ιταλικές 5 – 6 ευρώ το κιλό. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει επάρκεια κρέατος στην Ξάνθη και οι τιμές είναι …περσινές.

Ταύτιση απόψεων με τον κ. Μπατζακίδη διαπιστώνεται και από τον Διευθυντή της Κτηνιατρικής Ξάνθης κ. Σάββα Μιχάλη: «Οι έλεγχοι  που γίνονται από τα μικτά συνεργεία (Εμπορίου , Υγιεινής, Κτηνιατρικής) της Νομαρχίας  –  έχουν ξεκινήσει εδώ και 10 μέρες  και ελέγχουν τις τιμές και την ποιότητα των κρεάτων – διαπιστώνουν ότι υπάρχει πλήρης επάρκεια και ο καταναλωτής αν κάνει έναν έλεγχο αγοράς μπορεί να βρει και φτηνή γαλοπούλα και ακριβή από 5 – 8 ευρώ το κιλό. Τα άλλα κρέατα είναι στις ίδιες με πέρυσι τιμές».

 

Παράλληλα ο κ. Σάββα …παίνεψε τη Δημοτική Αγορά: «Η Δημοτική Αγορά της Ξάνθης έχει αναβαθμιστεί πολύ. Υπερτερούμε σε σχέση με τους γειτονικούς νομούς».

Η …Φιλανθρωπική Αγορά

Το φιλάνθρωπό τους πρόσωπο έδειξαν οι κρεοπώλες της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης, ανταποκρινόμενοι, όπως μας ενημερώνει ο κ. Μπάκας μέλος του σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης, στην πρωτοβουλία του σωματείου και της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης. Έτσι γέμισαν 30 σακούλες με κρέατα και βάσει της λίστας που  κατήρτισαν σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη, τις μοίρασαν σε απόρους συμπολίτες μας δίνοντας χαρά, γεμίζοντας το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους και αποδεικνύοντας ότι όποιος έρχεται… δεν φεύγει με άδεια χέρια από την Δημοτική αγορά της Ξάνθης …

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές

Καθώς πλησιάζουμε πλέον προς τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη της Δημοτικής και …