Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Χάνουν τα μαθήματά τους λόγω κατολισθήσεων

Χάνουν τα μαθήματά τους λόγω κατολισθήσεων

0

Η συνεχιζόμενη επί πολλές μέρες βροχή που έπεφτε σε όλο το νομό Ξάνθης έγινε η αιτία για να αποκοπεί το χωριό Διάσπαρτο από τις Θέρμες. Χώματα, πέτρες αλλά και ξεριζωμένα δέντρα κύλησαν στην πλαγιά του βουνού και σταμάτησαν την πτωτική τους πορεία στον δρόμο με αποτέλεσμα να κλείσει τελείως. Όπως μας λέει ο Πρόεδρος της κοινότητας Θερμών  κ. Τζελάλ Κιντς, που υπάγεται το αποκλεισμένο χωριό, αναγκάστηκε να ενοικιάσει μπουλντόζα από ιδιώτη για τη διάνοιξη του δρόμου αφού ζήτησε βοήθεια από τη Νομαρχία και το Δασαρχείο Ξάνθης και ακόμη περιμένει ανταπόκριση.

Εκείνο που δε μπορεί να περιμένει όμως είναι η δυνατότητα των κατοίκων του Διάσπαρτου να μπορούν να μετακινούνται και κυρίως των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου που δε μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στα σχολεία τους που βρίσκονται στις Θέρμες. «Για να πάνε στα σχολεία τους τουλάχιστον τα παιδιά, έπρεπε να ανοίξουμε το δρόμο» όπως μας λέει ο Πρόεδρος.

Ο λόγος που παρατηρούνται οι κατολισθήσεις είναι η έλλειψη τεχνικών έργων στήριξης στις πλαγιές του βουνού, έργα που θα πρέπει να γίνουν άμεσα αν θέλουμε να αποφύγουμε την επανάληψη του φαινομένου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι γυναίκες της μειονότητας κοντά στην Καραχασάν

Συνεχίζει τις περιοδείες και τις επαφές με τους κατοίκους του νομού η υποψήφια υπερνομάρχη…