Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

0

Για την βιομηχανική τομάτα

 

Συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς

 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρεία του Υφυπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού με τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της βιομηχανικής τομάτας με θέμα τον προγραμματισμό της εσοδείας του 2005.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ομάδες παραγωγών βιομηχανικής τομάτας, μεταποιητές, η ΠΑΣΕΓΕΣ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκαν από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο της βιομηχανικής τομάτας (μεγάλα αποθέματα, μείωση τιμών του προϊόντος στην διεθνή αγορά) και τονίστηκε η ανάγκη να βρεθεί από κοινού λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Ο Υφυπουργός κ. Κοντός έκανε έκκληση προς τους εκπροσώπους των βιομηχανιών της μεταποίησης, έτσι ώστε να μη περιοριστούν οι ποσότητες της βιομηχανικής τομάτας που θα επεξεργαστούν για την εσοδεία 2005, οι δε τιμές των συμβολαίων να διαμορφωθούν σε ικανοποιητικά για τους παραγωγούς επίπεδα.

Επίσης, δήλωσε ότι η βιομηχανική τομάτα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγροτικά προϊόντα, δίνει ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες και παρά τη δύσκολη συγκυρία για το προϊόν, είναι απαραίτητο να καλύψουμε την εθνική ποσόστωση, έτσι ώστε σε οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή του κανονισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να διαθέτουμε ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη.

Πέραν αυτών, δεδομένου του μεγάλου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει το προϊόν στη διεθνή αγορά, είναι απαραίτητο να καταβληθεί προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα του προϊόντος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Άγια Θεοφάνια στην Ξάνθη

Πλήθος πιστών στην γέφυρα του Κόσυνθου. Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Εν Ιορδά…