Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Συνέντευξη τύπου του βουλευτή της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιου Σπηλιόπουλου

Συνέντευξη τύπου του βουλευτή της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιου Σπηλιόπουλου

0

Συνέντευξη τύπου του βουλευτή της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιου Σπηλιόπουλου

«Μοναδική ελπίδα του τόπου η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής»

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης: «Να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου που την κληροδότησε το καθεστώς ΠΑΣΟΚ»

«Είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε δυνατοί, είμαστε αποφασισμένοι , δεν έχουμε δουλείες και εξαρτήσεις»

Ο βουλευτής της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Σπηλιόπουλος ήταν ο επίσημος καλεσμένος, εκπροσωπώντας τη ΝΔ, στο χορό της ΝΟ.ΔΕ Ν.Δ. Ξάνθης, το βράδυ της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου στο κέντρο «Πολιτεία». Προηγουμένως όμως συνοδευόμενος από τον βουλευτή κ. Φίλιππο Τσαλίδη και τον πρόεδρο της ΝΟ.ΔΕ Ξάνθης κ. Θεολόγο Καλαϊτζή παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στο ξενοδοχείο «Νατάσσα».

Ο κ. Σπηλιόπουλος αρχικά επεχείρησε ένα απολογισμό του έργου της 11μηνης διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία, εστιάζοντας στα σημεία – κλειδιά που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση – Ολυμπιακούς Αγώνες Κυπριακό, μέλος της Συνέλευσης του ΟΗΕ, πρωτοβουλία για την ένταξη Τουρκίας στην ΕΕ – που σκιαγραφούν την εικόνα της, επωάζουν δε και αποτελούν την συνιστάμένη της εφεξής πορείας της. Με την επισήμανση: «είμαστε διαχειριστές της εξουσίας» και την πεποίθηση: «Η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής είναι το τελευταίο ανάχωμα και η μοναδική ελπίδα για να μπει ο τόπος μας σε εποχή ανάπτυξης και ευημερίας», ο Σπηλιόπουλος επεχείρησε μια ανασκόπηση των δειγμάτων γραφής της κυβέρνησης εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στο «καθεστώς ΠΑΣΟΚ» που όπως τόνισε ευθύνεται για πολλά δεινά και για την καθυστέρηση υλοποίησης των προεκλογικών εξαγγελιών, καθώς και την ανάγκη «καθαρίσματος της κόπρου του Αυγείου», που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης.

Το 11μηνο έργο της κυβέρνησης

Ξεκινώντας από την επιτυχημένη διαχείριση των Ολυμπιακών Αγώνων τις παρεμβάσεις στο Κυπριακό και την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης την είσοδο της χώρας μας ως μέλος της Συνέλευσης στον ΟΗΕ, στο θέμα των Σκοπίων που παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις με την αναγνώριση από τις ΗΠΑ: «…σήμερα δίνεται μια σκληρή μάχη στον ΟΗΕ για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης» και τις πρωτοβουλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ: «…η χώρα μας πρωτοστάτησε στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», αλλά και εσωτερικές παρεμβάσεις όπως βήματα για την επανίδρυση του κράτους: «..γενναία βήματα για την πάταξη της γραφειοκρατίας , την αποκατάσταση της αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση» , καθώς και τα θεμέλια στην οικονομία: «νέο φορολογικό νομοσχέδιο που δημιουργεί ένα νέο σταθερό περιβάλλον, διάρκειας 4ετίας, γενναίες φοροαπαλλαγές παρά τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», και στο νέο αναπτυξιακό νόμο: «…βάζει τα θεμέλια για μια γενναία αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε πραγματική ανάπτυξη επενδύσεις παραγωγή πλούτου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας».

Αναφορικά με την υγεία: «…ξεκινήσαμε μια τιτάνια προσπάθεια. Ρυθμίσαμε χρέη 2.5 δις ευρώ που κληρονομήσαμε κατετέθη ήδη νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου διοίκηση των νοσοκομείων και την κατάργηση των ΠΕΣΥ, εξυγίανση του συστήματος των προμηθειών, υπάρχουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση του συστήματος πρωτοβάθμια φροντίδας και περίθαλψης, με τον οικογενειακό γιατρό, αστικά κέντρα υγείας, ένα σύστημα δίπλα στον ασθενή».

Παιδεία – παρεμβάσεις

Κατάργηση των εξετάσεων της β’ λυκείου και περιορισμό των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων: «με τις παρεμβάσεις αυτές περιορίστηκε η παραπαιδεία σύμφωνα με στοιχεία κατά 30%, θεσμοθετήσαμε την λειτουργία νέων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αλλάξαμε το σύστημα των μετεγγραφών π[περιορίζοντας τις μετεγγραφές μόνο στους οικονομικούς λόγους καταργώντας και τα κοινωνικά κριτήρια. Περιορίσαμε τον αριθμό των μετεγγραφομένων στα κεντρικά πανεπιστήμια, αλλά ανοίξαμε και το εθνικό διάλογο για την Παιδεία»

Ο κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε και στη σύγκρουση της κυβέρνησης με τη διαπλοκή: « ένα στοίχημα που είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε…», ενώ για την κρίση στην εκκλησία: «…είναι συμπτώματα ενός γενικότερου εκφυλισμού που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια από το καθεστώς ΠΑΣΟΚ. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Στηρίζουμε την αυτοκάθαρση στην εκκλησία και η ανοχή μας στα θέματα διαπλοκής θα είναι μηδενική»

Περιφερειακή ανάπτυξη: «Ενισχύουμε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και έχουν προγραμματιστεί μόνο από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την περιφέρεια έργα ύψους 10 δις ευρώ».

«Το καθεστώς ΠΑΣΟΚ»…

… υπήρξε πολλές φορές στο στόχαστρο του κ. Σπηλιόπουλου, καταστώντάς το, σαφέστερο απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που περιέγραφαν με μελανά χρώματα την καθημερινότητα του πολίτη, λόγω ακρίβειας, ανεργίας: «Δεν υποστηρίξαμε ότι είμαστε θαυματοποιοί … η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζαμε τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων όπως στην οικονομία που ανακαλύπτουμε καθημερινά μαύρες τρύπες…τις οποίες καλούμεθα να πληρώσουμε. Κληρονομήσαμε ένα κράτος διεφθαρμένο και κυριολεκτικά διαλυμένο. Είμαστε αποφασισμένοι να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου…», ενώ στην ερώτηση του «Ε», έως πότε θα θεωρείται άλλοθι για την κυβέρνηση το καθεστώς ΠΑΣΟΚ ο κ. Σπηλιόπουλος τόνισε ότι το μεγαλύτερο έγκλημα της προηγούμενης κυβέρνησης είναι επειδή γνώριζε ότι θα φύγει διέλυσε τα πάντα …για να μην μπορεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της η νέα κυβέρνηση: «Δε διαγράφεται και δεν παραγράφεται τίποτε. Έγιναν εγκλήματα κατά της ελληνικής κοινωνίας και είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας να ξεκαθαριστεί η κόπρος του Αυγείου. Πρέπει να τρέξουμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε το στοίχημα της νέας εποχής για τη χώρα μας».

Ο επίλογος ενδεικτικός του στίγματος…

«Είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε δυνατοί, είμαστε αποφασισμένοι , δεν έχουμε δουλείες και εξαρτήσεις».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταράχτηκαν τα νερά… των επιχειρήσεων με το ενιαίο ωράριο

Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης: «Το ενιαίο ωράριο θα μας εξοντώσει…». Αναταράχτηκαν τα νερά…ανήμ…