Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Σε εφαρμογή το πρόγραμμα για τα αδέσποτα

Σε εφαρμογή το πρόγραμμα για τα αδέσποτα

0

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ξάνθης, το οποίο έχει επισημανθεί τουλάχιστον…εκατοντάδες φορές από όλους τους δημότες και έχει «πολυσυζητηθεί» κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι αυτό των αδέσποτων ζώων.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις που σε πολλά σημεία της πόλης βρίσκονται αγέλες με αδέσποτα σκυλιά και τον κίνδυνο να καραδοκεί για τους περαστικούς…

Μάλιστα πριν καιρό, οργισμένος δημότης ο οποίος δέχτηκε δάγκωμα σκύλου και οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο, υπέβαλε μήνυση κατά του Δήμου Ξάνθης.

Το θέμα με τα αδέσποτα, δεν είναι τόσο απλό όσο πολλοί το θεωρούν αφού οι προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς…διακόπηκαν και ξαναξεκίνησαν για διάφορους λόγους…

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Θεοδωρίδης προβλέποντας σε βάθος χρόνου τριών ετών, μιλάει σήμερα στο «Ε» για όλες τις ενέργειες που καταβάλλονται έτσι ώστε επιτέλους, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ξάνθης, σταδιακά και μεθοδικά, να βρει την λύση του.

Εδώ και είκοσι μέρες λοιπόν όπως μας είπε, ο Δήμος Ξάνθης με τους Κτηνιάτρους και το Σωματείο Φιλόζωων προχώρησαν στην στείρωση αδέσποτων σκύλων ενώ σε λίγες ημέρες ξεκινάει και η περισυλλογή τους.

«Πιστεύουμε ότι σιγά- σιγά η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά, κάνοντας βέβαια όλες τις απαραίτητες κινήσεις» επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος για να προσθέσει πως η αρμόδια υπηρεσία βρίσκεται σε εγρήγορση, δουλεύοντας καθημερινά με τους συλλόγους και τις Νομαρχιακές Επιτροπές, για να υλοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο ήδη «τρέχει».

Καθοριστικός όπως μας λέει, είναι ο ρόλος του Σωματείου Ζωόφιλων Ξάνθης «ΣΩΖΩ» αφού τα μέλη του βοηθούν στις στειρώσεις και αργότερα θα συμβάλλουν και στην περισυλλογή των ζώων.

«Μας βοηθάνε πάρα πολύ. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία και πιστεύω πως δουλεύοντας από κοινού, θα καταφέρουμε πολλά…».

Μέχρι στιγμή έχουν στειρωθεί είκοσι πέντε αδέσποτα σκυλιά ενώ σε τέσσερα έγινε ευθανασία.

Η περισυλλογή των αδέσποτων ξεκινάει αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ενώ από το πρόγραμμα που καταρτίστηκε με τους ζωόφιλους και τους κτηνιάτρους της Νομαρχίας αποφασίστηκε πως κάθε μήνα θα συγκεντρώνονται τριάντα με σαράντα σκυλιά για να πηγαίνουν για μια εβδομάδα αποθεραπείας στο κυνοκομείο.

Στην συνέχεια θα αφήνονται ελεύθερα και μάλιστα επειδή όπως μας είπε ο κ. Θεοδωρίδης, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος τα παράπονα που δέχεται από αγανακτισμένους πολίτες είναι πολλά, θα αφήνονται σε μέρη εκτός πόλεως.

Η συνεργασία η οποία ξεκίνησε με τον Δήμο Ξάνθης πάνω στο καινούργιο πρόγραμμα, όπως μας είπε η πρόεδρος του Σωματείου Ζωόφιλων Ξάνθης κ. Σοφία Ζλάτκου θα είναι διαρκής έτσι ώστε να γίνονται όλες οι ενέργειες που περιλαμβάνονται σ’ αυτό κατά τον καλύτερο τρόπο για τα ζώα.

Όπως τόνισε πάντως, τα μέλη του Σωματείου δουλεύοντας εθελοντικά και με εντατικούς ρυθμούς προσπαθούν έτσι ώστε να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέρασε κρασί και ειδήσεις….

Γεύμα στα τοπικά ΜΜΕ παρέθεσε ο Δήμαρχος Βιστονίδαςμε άφθονο κρασί, νόστιμο ψάρι, και ειδή…