Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Εντός του Φλεβάρη οι κινητοποιήσεις των Βενζινοπωλών

Εντός του Φλεβάρη οι κινητοποιήσεις των Βενζινοπωλών

0

Διαμαρτύρονται για μια σειρά άλυτων προβλημάτων!Όχι στις κινητοποιήσεις λέει το Σωματείο «Αρχάγγελος Μιχαήλ». Μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τα οποία παραμένουν άλυτα εδώ και πολύ καιρό, οδηγούν την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας στην εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων στα μέσα του Φλεβάρη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνήλθε στις 14 Ιανουαρίου και εξέθεσε το σύνολο αυτών των άλυτων προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Αυτό που διαπιστώθηκε, είναι ότι η πολιτική της Κυβέρνησης αναβάλλει την επίλυση των προβλημάτων των Βενζινοπωλών και δημιούργησε όλο αυτό το «φαινόμενο» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, δηλαδή, την υπονόμευση του επαγγέλματος και της βιωσιμότητάς του.

Έπειτα από την συνεδρίασή της, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας αποφάσισε να «κινητοποιήσει» αγωνιστικά τον κλάδο σε πανελλαδική κλίμακα μέσα στον Φεβρουάριο.

Βέβαια η οριστική απόφαση θα παρθεί σε έκτακτη συνεδρίασή της την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των Βενζινοπωλών, είναι το λαθρεμπόριο, η καθυστέρηση έκδοσης των αποφάσεων εφαρμογής του νόμου 3054, η καθυστέρηση εισαγωγής του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών- εκροών, το φορολογικό και η ανεξέλεγκτη ίδρυση πρατηρίων.

«Αυτά είναι τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας αλλά για να τα δούμε αυτά, αφού μιλήσουμε με τον Υπουργό την ερχόμενη εβδομάδα, θα βγει και η σχετική ανακοίνωση από την Ομοσπονδία» τονίζει ο κ. Χαραλαμπίδης.

Από την άλλη πάντως, σε σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ξάνθης «Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ» αναφέρεται πως οι βενζινοπώλες του δεν θα συμμετάσχουν στις όποιες κινητοποιήσεις αφού τα συμφέροντα που αυτές εξυπηρετούν είναι τα «αθηναϊκά».

Αναλυτικά αναφέρεται: «Το Σωματείο μας δεν συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας. Το Σωματείο ιδρύθηκε να εξυπηρετεί τα τοπικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των Αθηνών. Αποτελείται από ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά και που επιθυμούν να αναδειχθούν επαγγελματικά στην κοινωνία της πόλης μας. Σε μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ελλάδα, δεν διεκδικείς τα συμφέροντά σου με ακρότητες που έμμεσα έχουν σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και τον εκβιασμό των καταναλωτών.

Ανακοινώνουμε σε όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων και διαχειριστές πολυκατοικιών ότι εάν και εφόσον γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις, θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα μέλη του σωματείου μας εντός της πόλης και σε όλη την ευρύτερη περιοχή του νομού μας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν, ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Ανδρόνικος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Κοντόλιας.

Σχολιάζοντας την παραπάνω ανακοίνωση, αυτή του έτερου σωματείου βενζινοπωλών Ξάνθης, ο κ. Χαραλαμπίδης κάνει λόγο για ύπαρξη ενός σωματείου το οποίο δεν είναι αναγνωρισμένο από την Ομοσπονδία και «μπορεί να κάνει ότι θέλει…».

Το θέμα είναι όπως λέει, ότι τα πρατήρια που είναι μέλη του Σωματείου «Άγιος Χριστόφορος» και είναι η πλειοψηφία, θα πράξουν ανάλογα με τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Ερωτηθείς ο κ. Χαραλαμπίδης γιατί δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο Σωματείων, τονίζει πως αν και οι προσπάθειες που έγιναν για να έρθουν σε επαφή ήταν πολλές, δυστυχώς απέβησαν άκαρπες μιας και οι… «κύριοι» όπως είπε, «θέλουν απελευθέρωση του ωραρίου. Γνωρίζουν όμως ότι υπάρχει ένας Νόμος, ο 3054 που δεν επιτρέπει την απελευθέρωση του ωραρίου και εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα. Γιατί δεν περιμένουν την κατάργηση του Νόμου;».

Ο νομός Ξάνθης έχει ογδόντα τρία πρατήρια. Εξήντα από αυτά είναι εγγεγραμμένα στο Σωματείο Βενζινοπωλών «Άγιος Χριστόφορος» το οποίο δραστηριοποιείται εδώ και τριάντα χρόνια στο νομό.

Το «Άγιος Χριστόφορος» Σωματείο, «υπακούει» στις εντολές της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο αίμα στους Δήμους…

Αλλάζουν πρόσωπα τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων του Νομού και οι Αντιδήμαρχοι. Πρόσωπα αλ…