Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Βιομηχάνων Ξάνθης και Έβρου

Ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Βιομηχάνων Ξάνθης και Έβρου

0

Ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Βιομηχάνων Ξάνθης και Έβρου μέσα στα πλαίσια της αρμοδιότητας του και με ευκαιρία την επίσκεψη στην περιοχή μας, του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, επέδωσε σε αυτόν Υπόμνημα.

Στο Υπόμνημα αυτό παραθέτονται οι θέσεις του για την Ανάπτυξη της περιοχής μας, μέσω της προσέλκυσης, της ανάπτυξης και της ευδόκιμης λειτουργίας των ιδιωτικών επενδύσεων σε αυτήν.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως θα αποστείλει από το Υπουργείο πλήρη απάντηση για το σύνολο του Υπομνήματος

Πάντως, ο κ. Υπουργός, κατά τη διήμερη επίσκεψη του στην περιοχή μας (σε τμήμα της οποίας εκλήθησαν να παραστούν οι Σύνδεσμοι και τα Επιμελητήρια), δεσμεύτηκε να προωθήσει στην πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη και τη βελτίωση σε αυτήν του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Επί των ειδικών θεμάτων που αφορούν τα λειτουργικά κίνητρα της περιοχής μας, η δέσμευση του είναι:

α) Για την πριμοδότηση του κόστους της εργατικής δαπάνης (12%), θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2006. Για τη δυνατότητα συμψηφισμού της με τις ασφαλιστικές εισφορές, θα έχουμε απάντηση αργότερα.

β) Για την Κ.Υ.Α. που αφορά το κόστος κεφαλαίου κίνησης των επιχειρήσεων και η αντίστοιχη εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, εξακολουθούν να ισχύουν και για το 2005, ό,τι ίσχυε στις 31/12/2004.Όμως στο τέλος του 2005, τερματίζεται η ισχύς του μέτρου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβιώνει το έθιμο της μπάμπως στα Μάγγανα το Σάββατο 8 Ιανουαρίου

Πολύ πριν η επιστήμη αποκωδικοποιήσει τα μυστικά του DNA…πολύ πριν το φύλο του παιδιού που…