Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ο Νόμος για τα Πανωτόκια ωφέλησε ιδιαίτερα τους αγρότες

Ο Νόμος για τα Πανωτόκια ωφέλησε ιδιαίτερα τους αγρότες

0

Η μέγγενη των πανωτοκίων και της …αφαίμαξης των δανειοληπτών, σταμάτησε με το νόμο 3259/04 που σύμφωνα μ’ αυτό, τίθεται πλαφόν συνολικής οφειλής ίσο με το τριπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου με εξαίρεση τα δάνεια των αγροτών για τα οποία το πλαφόν τίθεται στο διπλάσιο για δάνεια μετά το 1990 και στο 150% του αρχικού κεφαλαίου για προγενέστερες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στην εκπνοή της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση περισσότερο ωφελημένοι βγήκαν οι αγρότες, όπως δηλώνει η πρόεδρος των δανειοληπτών Ξάνθης κα Σπυρίδου και όχι ιδιαίτερα οι δανειολήπτες των εμπορικών τραπεζών γιατί οι εμπορικές τράπεζες όταν δεν πληρωθεί δόση δάνειου λαμβάνουν τα μέτρα τους έγκαιρα… Επίσης δεν ωφελήθηκαν ιδιαίτερα οι αλληλόχρεοι λογαριασμοί δηλ. ο λογαριασμοί που ήταν ενεργοί, που είχαν πληρωθεί δόσεις. «Οι αλληλόχρεοι λογαριασμοί δεν έχουν ωφεληθεί πολύ. Οπότε αναμένεται ή τροποποίηση του νομοσχεδίου ή νέο νομοσχέδιο», δηλώνει η κα Σπυρίδου προσθέτοντας ότι αυτοί που ωφελήθηκαν πιο πολύ από τη ρύθμιση είναι: «Αυτοί που είχαν πάρει ένα δάνειο και δεν είχαν ξαναχρησιμοποιήσει την καρτέλα τους. Έχουν ρυθμιστεί πολύ μεγάλα ποσά. Στην Ξάνθη έχουν εξοφλήσει πάρα πολλοί το λογαριασμό τους. Πιο ωφελημένοι από τη ρύθμιση είναι οι αγρότες γιατί ούτως ή άλλως οι εμπορικές τράπεζες δεν αφήνουν παλιούς λογαριασμούς. Οι παλαιοί λογαριασμοί έχουν ωφεληθεί πολύ».

Συμπερασματικά ο νόμος ευεργέτησε πολλούς δανειολήπτες, αφού ρυθμίζουν τα χρέη του 1προς 3, ιδιαίτερα όμως τους αγρότες με ρυθμίσεις 1 προς 2 και 1 προς 1,5 για τους αγρότες αν έχουν κάνει ρύθμιση του ’90. Επίσης οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής των αγροτικών χρεών τους σε χρονικό διάστημα μέχρι και 10 χρόνια με προνομιακό επιτόκιο 5% αντί του ισχύοντος 8%.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέρασε κρασί και ειδήσεις….

Γεύμα στα τοπικά ΜΜΕ παρέθεσε ο Δήμαρχος Βιστονίδαςμε άφθονο κρασί, νόστιμο ψάρι, και ειδή…