Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων της Ξάνθης

Μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων της Ξάνθης

0

Μεγάλη κρίθηκε η χθεσινή συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση που εξήγγειλε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στην Ξάνθη, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Νίκος Παπαβασιλείου, τα Σωματεία των εργαζομένων συμμετείχαν ενεργά με 4ωρες στάσεις εργασίας.

Όπως είπε, οι αποφάσεις που έλαβαν όσον αφορά στον τρόπο της κινητοποίησης ήταν άμεσες και με έναν κοινό στόχο.

«Η ανεργία, οι απολύσεις, η ακρίβεια, η λιτότητα, η αποβιομηχάνιση της περιοχής, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ο σχεδιασμός ανατροπής των εργασιακών δικαιωμάτων, θα είναι η αιτία ακόμη μεγαλύτερων, από εδώ και πέρα, αντιδράσεων του εργατικού δυναμικού της χώρας μας».

Μάλιστα όπως τόνισε, μπορεί αυτή τη στιγμή να επικρατεί ένα σχετικό «μούδιασμα» αλλά σίγουρα ο εργατικός κόσμος ως μια «χιονοστιβάδα» , θα «παρασύρει» την Κυβέρνηση, εάν αυτή δεν ενσκήψει πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων.

«Νομίζω ότι σ’ αυτή τη φάση, πρέπει η Κυβέρνηση να λειτουργήσει ανάλογα. Θα αποδειχτεί πάντως ότι η πραγματικότητα είναι άλλη…».

Το ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία

Ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων η χθεσινή και ως γνωστό το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε όλης τις πόλεις της χώρας.

Στην Ξάνθη, εργαζόμενοι, μέλη του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία, αναρτώντας πανό με συνθήματα κατά της ανεργίας, υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το ΠΑΜΕ, όπως τόνισε μιλώντας στο «Ε» ο κ. Κώστας Βογιατζής, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάνει άνοιγμα προς όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων με το διεκδικητικό του πλαίσιο το οποίο αφορά στον βασικό μισθό, στην σύνταξη, στην δωρεάν υγεία και παιδεία και τα δικαιώματα στην εργασία.

Η συγκέντρωση ωστόσο, ανάλογα και με το άνοιγμα που έκανε το ΠΑΜΕ, δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα που ήταν η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Όπως επισήμανε ο κ. Βογιατζής τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι που ήθελαν να δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση την τελευταία στιγμή δεν έλαβαν μια τέτοια απόφαση, την ευθύνη της οποίας έφεραν και τα πρωτοβάθμια Σωματεία αλλά και στο Εργατικό Κέντρο.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ τόνισε πως δεν μπήκαν στον κόπο να διοργανώσουν συγκεντρώσεις και να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις για την απεργία που είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πάρα πολλά. Βλέπουμε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο με τις αποφάσεις τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και χρειάζεται μια δυναμική αντίδραση από όλους τους εργαζόμενους. Ευελπιστούμε πάντως σε μια καλύτερη προοπτική».

Ο κ. Βογιατζής τόνισε πως το ΠΑΜΕ έχει κάνει άνοιγμα σε όλα τα Σωματεία Εργαζομένων της χώρας και το ίδιο επεδίωξε και στην Ξάνθη.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι να δώσουν το παρόν στην πρόσκληση αγάπης της Μητρόπολης Ξάνθης

Ξεκίνησε η συγκέντρωση βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές. Η Μητρόπολη Ξάνθης βλέποντας τ…