Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 «Συγκρατημένες» οι τιμές στα πρατήρια της Ξάνθης

«Συγκρατημένες» οι τιμές στα πρατήρια της Ξάνθης

0

«Ιστορικό» χαρακτηρίζεται το ύψος της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στην ελληνική αγορά, μιας και είναι ακριβότερο από την αμόλυβδη.

Από τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορούν στην περασμένη εβδομάδα, δείχνουν ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις τιμών σε δύο χιλιάδες τριακόσια περίπου πρατήρια, στις 11 Μαρτίου, διαμορφώθηκε στα 0,82 λεπτό ανά λίτρο, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,36%, από τα 0,809 ευρώ ανά λίτρο στις 4 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, το diesel έχει φτάσει στα 0,83 ευρώ.

Από τις αρχές του 2004, η τιμή της αμόλυβδης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 12,18% ενώ στο ίδιο διάστημα η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε κατά 71,39%.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, στην Ελλάδα, η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι η χαμηλότερη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπολείπεται κατά 23,68% του σχετικού ευρωπαϊκού μέσου.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, η πανελλαδική μέτρηση τιμών δείχνει ότι η μέση τιμή του διαμορφώθηκε στις 11 Μαρτίου στα 0,491 ευρώ ανά λίτρο σημειώνοντας αύξηση κατά 3,15%, από τα 0,476 ευρώ ανά λίτρο στις 4 Μαρτίου.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης κ. Χαραλαμπίδης επιβεβαιώνει μιλώντας στο «Ε» ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, είναι υψηλότερη τον τελευταίο μήνα, στα 47 λεπτά το πετρέλαιο θέρμανσης και στα 85 λεπτά το πετρέλαιο κίνησης.

Η αύξηση αυτή όπως μας λέει, οφείλεται στις διεθνείς τιμές αγορά του πετρελαίου που κυμαίνεται στα πενήντα έξι δολάρια το βαρέλι.

Ο κ. Χαραλαμπίδης το είχε επισημαίνει παλαιότερα, το τονίζει και τώρα, πως τα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων της Ξάνθης, προσπαθούν, στο μέτρο του δυνατού, να συγκρατήσουν τις τιμές.

Μάλιστα αναφέρει πως από την έρευνα του Υπουργείου Εμπορίου, προκύπτει πως ο νομός μας, είναι ο φθηνότερος της χώρας στην πώληση καυσίμων.

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κυμαίνεται γύρω στα 79- 80 λεπτά, ενώ σε άλλους νομούς έχει ξεπεράσει τα 85 λεπτά.

«Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλά επίπεδα…».

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών για τυχόν αντιδράσεις των καταναλωτών, τονίζει ότι δεν λείπουν, αφού το πετρέλαιο θέρμανσης τους φαίνεται «λίγο» ακριβό.

Από την άλλη όμως, το θεωρεί «τύχη» πως σε λίγες ημέρες θα σταματήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης λόγω του καιρού και έτσι αναφέρει χαρακτηριστικά, «όλοι μαζί θα ησυχάσουμε…και οι καταναλωτές και τα πρατήρια…».

Οι τιμές στα υπόλοιπα καύσιμα προσθέτει, είναι «κάτω» και έτσι θα συνεχίσουν να είναι.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Άγια Θεοφάνια στην Ξάνθη

Πλήθος πιστών στην γέφυρα του Κόσυνθου. Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Εν Ιορδά…