Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 «Αναζωπυρώνονται» οι αντιδράσεις των επαγγελματιών για το εθνικό ενιαίο ωράριο

«Αναζωπυρώνονται» οι αντιδράσεις των επαγγελματιών για το εθνικό ενιαίο ωράριο

0

Παρά τα… «τετελεσμένα» προσπαθούν να ανατρέψουν το κλίμα

Απεργούν οι υπάλληλοι των καταστημάτων στις 17 του μήνα

Άλλη μια αφορμή «ανακίνησης» του θέματος εφαρμογής του ενιαίου εθνικού ωραρίου μετά και την συνέντευξη του Πρωθυπουργού, και οι αντιδράσεις των επαγγελματιών καταστηματαρχών «αναζωπυρώνονται».

Στις αντιδράσεις αυτές ήρθε να προστεθεί η απεργιακή κινητοποίηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τις 17 του μήνα, διαμαρτυρόμενοι για τις πιθανές από την εφαρμογή του ωραρίου αυτού, συνθήκες εργασίας τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου η αντίθεση των επαγγελματιών στο υπό συζήτηση ενιαίο ωράριο εξακολουθεί να παραμένει όσο το θέμα συνεχίζει να ανακινείται…

Άλλωστε όπως λέει, η εφαρμογή του στην χώρα μας, δεν περιλαμβάνεται σε κάποια Κοινοτική Οδηγία, δεν είναι υποχρεωτικό να εφαρμοστεί στην Ελλάδα όπως στις άλλες χώρες και τρίτον, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτελεί επιταγή του μεγάλου κεφαλαίου που θα «αποκεφαλίσει» την μικρομεσαία επιχείρηση.

Πιθανή εξέλιξη αυτής της εφαρμογής, επισημαίνει πως δεν θα είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ανεργίας με νέες θέσεις εργασίας, αλλά η σμίκρυνση του κύκλου εργασιών των μικρών επιχειρήσεων.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης, συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΒΕ στην Αθήνα και καθορίστηκε η περαιτέρω δράση της.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι η κάθε πόλη της περιφέρειας, θα καθορίζει τη δική της στάση προκειμένου να μην εφαρμοστεί το ενιαίο ωράριο.

«Νομίζουμε ότι είναι μια προεκλογική επιταγή που χρυσοπληρώνεται τώρα προς το μεγάλο κεφάλαιο διότι περίμεναν αυτό για να έρθουν «ακόμη περισσότερα» στην Ελλάδα και να στήσουν πολυχώρους όχι μόνο σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα αλλά και σε όλες τις πόλεις τις περιφέρειας και θα αποφασίζουν για τον τρόπο λειτουργίας, τον τρόπο τιμών, τον τρόπο απασχόλησης και εκεί πλέον θα πάρουν τον κύκλο εργασιών των μικρών επιχειρήσεων».

Ο κ. Τσιακίρογλου θεωρεί πως οι επαγγελματίες βρίσκονται μπροστά σε μια τετελεσμένη κατάσταση αρκεί όμως η δική τους πίεση έτσι ώστε αυτό το κλίμα να ανατραπεί.

 

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοίρασαν… την πίτα του Νομαρχιακού προεδρείου

Συμπιλίδου, πρόεδρος, Χατζημεμίς Τουρκές Αντιπρόεδρος, Στάντζιου γραμματέας. Συμπιλίδου: «…