Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 «Σκοντάψει» η μερική απασχόληση στους ΟΤΑ

«Σκοντάψει» η μερική απασχόληση στους ΟΤΑ

0

Βλέπετε λείπουν οι πόροι…

Με το «σταγονόμετρο», ανακοινώνονται οι προσλήψεις για μερική απασχόληση από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς το πρόγραμμα για τις 12.000 θέσεις «σκοντάφτει» στις δαπάνες για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού.

Κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης στη Βουλή από την πλευρά της κυβέρνησης καταβλήθηκε προσπάθεια να ωραιοποιηθεί η κατάσταση με το επιχείρημα ότι μέχρι τώρα οι Δήμο κατέθεσαν προτάσεις για 36.000 μερικής απασχόλησης. Το κρίσιμο όμως ζήτημα είναι ότι οι προκηρύξεις θέσεων προχωρούν με αργό ρυθμό, καθώς οι δήμοι καλούνται να συμμετάσχουν για την κάλυψη τους ενός τρίτου των δαπανών.

Το πρόγραμμα που απευθύνεται σε ειδικές άνεργες ομάδες που κινδυνεύουν με αποκλεισμό, όπως γυναίκες , μακροχρόνια άνεργοι, έχει περάσει από «σαράντα κύματα», καθώς ανακοινώθηκε πέρυσι, συγκεντρώθηκαν αιτήσεις, αλλά στη συνέχεια η νέα κυβέρνηση το ανέστειλε. Το αποτέλεσμα ήταν ν’ αφήσει «ξεκρέμαστους» 50.000 υποψηφίους και να βάλει σε νέα περιπέτεια τους ενδιαφερόμενους άνεργους. Σύμφωνα με τους νέους όρους, η επιδότηση ανά θέση μερικής απασχόλησης φτάνει τα 7.000 ευρώ για την υποχρεωτική εκπαίδευση και περίπου 11.000 ευρώ για τους πτυχιούχους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με τρία παιδιά.

Στο ΑΣΕΠ έχουν υποβληθεί αιτήματα μόνο 5.200 προσλήψεις. Απ’ αυτά έχουν εγκριθεί τα 4.200. Τελικά οι δήμοι έχουν υλοποιήσει 2.500 προσλήψεις για μερική απασχόληση. Βλέπετε λείπουν οι πόροι…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Έφυγε» ο Κώστας Βλαχόπουλος

Η εκδοτική οικογένεια πενθεί.Σε ηλικία 55 χρόνων. Συνεχίζει ο γιος του Σταύρος. Η εκδοτική…