«Μοναδικοί…όπως όλοι»

0

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μοναδικοί…όπως όλοι» που είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία και το οποίο υλοποιεί το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Ξάνθης θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ο άνθρωπος ως ανοιχτή έννοια», την Τρίτη 22 Μαρτίου, στις οκτώ και μισή το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής της Φιλοσοφικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Πενολίδης.

Όπως τόνισε μιλώντας στο «Ε» ο κ. Χαράλαμπος Νασσόπουλος, Αναπληρωτής Περιφερειακός Έφορος Ξάνθης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος ενός προγράμματος που έχει εκπονήσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Το πρόγραμμα όπως μας είπε έχει ως αποκορύφωμα μια έκθεση αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία η οποία θα φιλοξενηθεί σε οκτώ πόλεις της Ελλάδας.

Η Ξάνθη θα φιλοξενήσει την έκθεση την Μεγάλη Εβδομάδα, πριν την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

«Στόχος είναι να καταπολεμήσει η κοινωνία την άγνοια και την ανατροπή της εικόνας που υπάρχει όσον αφορά στα άτομα με αναπηρία».

Από εκεί και μετά, όπως τόνισε ο κ. Νασσόπουλος, η Ξάνθη θα φιλοξενήσει και άλλες δραστηριότητες.

Στις 10 Απριλίου τα παιδιά της πόλης, οι πρόσκοποι, θα κάνουν ένα σαφάρι φωτογραφίας για να δουν κατά πόσο η πόλη μας είναι προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρίες.

Στις 17 Απριλίου, σε συνεργασία με τον Παραολυμπιονίκη Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, θα συγκεντρωθούν πρόσκοποι από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στην κεντρική Πλατεία, όπου θα γίνουν κάποια παιχνίδια με αναπαραστάσεις που θα δείχνουν την καθημερινή πρακτική των ανθρώπων με αναπηρία.

Μάλιστα όπως μας είπε, οι πρόσκοποι υπολογίζουν στην έκθεση φωτογραφικών στιγμιότυπων από κορυφαίους ανθρώπους οι οποίοι είχαν αναπηρία αλλά δεν στάθηκε εμπόδιο στην πρόοδό τους.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου.

Επίσης εκεί θα υπάρχουν και τα έργα παιδιών με αναπηρία.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φάρμακο, Φαρμάκι

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, μα συνάμα είναι ένα καταναλωτικό προϊόν υπερτιμημένο από…