Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Κυρίαρχη η πασχαλινή λαμπάδα στα εποχιακά καταστήματα της Ξάνθης

Κυρίαρχη η πασχαλινή λαμπάδα στα εποχιακά καταστήματα της Ξάνθης

0

Πολύχρωμες, με σχέδια και χωρίς, απλές κατά τα λεγόμενα, με λουλούδια άλλες ή και ήρωες κόμικς, είναι μερικές μόνο από τις λαμπάδες που μπορούμε να βρούμε στα καταστήματα εποχιακών ειδών της πόλης μας.

Μπορεί να θεωρείται ακόμη νωρίς η αγορά της Πασχαλινής λαμπάδας, πολλοί νονοί όμως και κυρίως αυτοί που έχουν τα βαφτιστήρια τους μακριά, φρόντισαν να προβούν στην αγορά τους, έτσι ώστε να φτάσει εγκαίρως…

Λογής- λογής λαμπάδες για όλα τα γούστα και για κάθε βαλάντιο, υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα καταστήματα της πόλης μας.

Οι τιμές τους ξεκινούν από τρία ευρώ για να φτάσουν ακόμη και τα σαράντα στις διαφημιζόμενες.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος εποχιακών ειδών Albatross κ. Γεωργία Χατζηευφραιμίδου μιλώντας στο «Ε» τονίζει πως οι «στολισμένες» λαμπάδες ξεκινούν από τα πέντε ευρώ και φτάνουν μέχρι τα δώδεκα.

Υπάρχουν βέβαια και οι «ξεχωριστές» που φτάνουν στα δεκαεπτά ευρώ ενώ υπάρχουν και οι σκέτες, με ένα απλό ζωγραφισμένο σχέδιο που ξεκινούν από δύο ευρώ.

Αν και στο κατάστημά της δεν διαθέτει τις διαφημιζόμενες λαμπάδες, υπάρχουν ανάλογες με παιδικούς ήρωες για αγόρια και κορίτσια οι οποίες κυμαίνονται από πέντε ευρώ και φτάνουν στα δώδεκα.

Η κ. Ευφραιμίδου, κατασκευάζει η ίδια πασχαλινές λαμπάδες.

Όταν ξεκίνησε να τις φτιάχνει δοκιμαστικά, δημιουργούσε κυρίως απλές λαμπάδες αλλά με την εμπειρία του χρόνου κατάφερε να τους προσθέσει όμορφα στολίδια έτσι ώστε να απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Ο χρόνος για να γίνει μια λαμπάδα, είναι αρκετός. Άλλωστε οι περισσότερες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «έργα τέχνης».

Όπως μας είπε πάντως, η κίνηση στα καταστήματα της Ξάνθης για την αγορά των Πασχαλινών ειδών και κυρίως της λαμπάδας, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.

Υπάρχουν καταναλωτές που επισκέπτονται νωρίτερα την αγορά για μια πρώτη ματιά, κοιτάζοντας τα σχέδια που υπάρχουν αλλά και τις τιμές.

Βέβαια τις ερχόμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο και για την αγορά της Πασχαλινής λαμπάδας.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοίρασαν… την πίτα του Νομαρχιακού προεδρείου

Συμπιλίδου, πρόεδρος, Χατζημεμίς Τουρκές Αντιπρόεδρος, Στάντζιου γραμματέας. Συμπιλίδου: «…