Καθαρό το νερό της Ξάνθης!

0

Οι δημότες μπορούν άφοβα να το καταναλώνουν. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το νερό της Ξάνθης και δεν ευθύνεται αυτό για την γαστρεντερίτιδα που οδήγησε τόσους δημότες της Ξάνθης στο Νοσοκομείο της πόλης.

Αυτό ειπώθηκε άλλη μια φορά, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ξάνθης από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη.

Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε πως η πάγια θέση του Δήμου Ξάνθης, παραμένει σταθερή.

Ότι δηλαδή, το νερό της Ξάνθης, το νερό που καταναλώνουν όλοι οι δημότες, είναι πεντακάθαρο και δεν ευθύνεται για την γαστρεντερίτιδα.

«Το λένε όλες οι αναλύσεις. Τόσο των δικών μας εργαστηρίων, όσο και των άλλων όπως και του Αριστοτελείου που ανέτρεξε η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Ξάνθης».

Σχολιάζοντας της ανακοίνωση της Νομαρχίας Ξάνθης, η οποία δεν είναι καθόλου εφησυχαστική, ο κ. Κωνσταντινίδης, τόνισε ότι πρόκειται για προληπτικά μέτρα χωρίς να μιλάει για δεδομένη κατάσταση.

«Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά και την ιατρική επιστήμη. Αυτοί τοποθετούνται εντελώς διαφορετικά. Εγώ πάλι θα το ξαναπώ. Αυτό το νερό που εμείς διαθέτουμε στον κόσμο, αυτό το νερό ήταν πάντα, και πριν δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα, και αυτό το νερό θα είναι και στο μέλλον» τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης παρευρέθηκε χθες το πρωί στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης, σχετικά με το πρόβλημα που ενέκυψε.

Και εκεί, όπως μας είπε, από τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν δείχνουν μια περίπτωση ήπιας γαστρεντερίτιδας με στοιχεία από ιούς, τρόφιμα, νερό, αέρα κλπ.

«Εμείς δεν θέλουμε να συγκαλύψουμε αυτή την κατάσταση» προσθέτοντας πως «ίσα- ίσα από την πρώτη στιγμή μαζί με το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης και τους άλλους φορείς, ερευνήσαμε την υπόθεση. Τα ίδια προβλήματα άλλωστε αντιμετώπισε πριν είκοσι μέρες ο Δήμος Χρυσούπολης του όμορου νομού».

Το νερό της Ξάνθης λοιπόν κρίθηκε ως υγιεινό και πάρα πολύ καλό!

Παρών στην ενημέρωση ήταν και ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Μπέλος ο οποίος τόνισε πως στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν, τέθηκε άλλη μια φορά το θέμα των ανακοινώσεων που εστάλησαν από την Νομαρχία Ξάνθης.

Εκεί που στάθηκε ο κ. Μπέλος είναι ότι οι ανακοινώσεις αυτές ήταν υπερβολικές και δεν στηρίζονται σε κάποια συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα.

Στην συνέχεια προέτρεψε όλους τους δημότες να καταναλώνουν άφοβα νερό αφού οι αναλύσεις που έγιναν δείχνουν ότι το νερό της Ξάνθης είναι απολύτως καθαρό.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοίρασαν… την πίτα του Νομαρχιακού προεδρείου

Συμπιλίδου, πρόεδρος, Χατζημεμίς Τουρκές Αντιπρόεδρος, Στάντζιου γραμματέας. Συμπιλίδου: «…