Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Σε επιφυλακή Δήμοι και Νομαρχία Ξάνθης

Σε επιφυλακή Δήμοι και Νομαρχία Ξάνθης

0

Για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων. Την προσοχή των οδηγών εφιστά η Τροχαία Ξάνθης . Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός της χώρας, περισσότερο δε στην Μακεδονία και Θράκη, λόγω της πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η οποία προβλέπει τοπικές χιονοπτώσεις και θυελλώδης ανέμους οι οποίοι αναμένεται να ενταθούν το προσεχές διάστημα.

Στον νομό μας, Δήμοι και Νομαρχία βρίσκονται επί ποδός έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δήμος Μύκης

Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι στους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Μύκης.

Από το βράδυ της Τρίτης, όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή έτσι ώστε με τα ειδικά μηχανήματα να ρίχνουν αλάτι στους δρόμους και να προχωρούν σε διανοίξεις.

Και οι ενέργειες αυτές όπως μας είπε ο Δήμαρχος κ. Μουτζαχίντ Ντουκιαντζή δεν πρόκειται να σταματήσουν και για τις επόμενες ημέρες αφού η τελευταία πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, δεν είναι καθησυχαστική.

Πρόβλημα από την χιονόπτωση σημειώθηκε ωστόσο στους οικισμούς, Ωραίον, Κένταυρος και Εχίνος και εκεί η παρέμβαση ήταν άμεση.

Εκτός από τα ειδικά οχήματα του Δήμου Μύκης, που είναι μια αλατιέρα και ένα JCB, στην ορεινή περιοχή του Δήμου Μύκης, βρίσκονται και τα οχήματα της Νομαρχίας Ξάνθης.

Δήμος Σταυρούπολης

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» τόνισε ο Δήμαρχος Σταυρούπολης κ. Γιάννης Τσεγγελίδης.

Μάλιστα λόγω της χιονόπτωσης που πλήττει την περιοχή, τα ειδικά μηχανήματα του Δήμου και της Νομαρχίας βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ όλοι οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως και ο δρόμος που οδηγεί προς το Δασικό Χωριό του Λειβαδίτη, από τις πέντε το πρωί της Τρίτης, είναι ανοιχτός.

Δήμος Ξάνθης

Έτοιμος και ο Δήμος Ξάνθης για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, τόσο για το χιόνι, όσο και για την βροχή.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο ΠΣΕΑ του Δήμου Ξάνθης, κ. Μανόλη Τσέπελη, όλοι οι υπάλληλοι βρίσκονται σε επιφυλακή, οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης, προχωρούν σε διαρκείς καθαρισμούς των φρεατίων, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στον οικισμό του Δροσερού που επλήγη από την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών.

Μάλιστα ο κ. Τσέπελης κάνει έκκληση σε όλους τους δημότες, αν κάπου διαπιστώσουν ότι υπάρχει πρόβλημα, να επικοινωνήσουν αμέσως με το τηλέφωνο 2541070421.

Τροχαία Ξάνθης

Έκτακτα μέτρα για την ασφαλή κίνηση στους δρόμους εξέδωσε και η Τροχαία Ξάνθης.

Το τμήμα Τροχαίας, λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών που επικρατούν και σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, παρακαλεί όλους τους οδηγούς, εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να αποφεύγουν την άσκοπη μετακίνησή τους γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Σε περίπτωση που είναι ανάγκη να μετακινηθούν και μάλιστα όταν χιονίζει, οι οδηγοί όπως επισημαίνει ο Διοικητής της Τροχαίας Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης, θα πρέπει να οδηγούν με μεγάλη προσοχή και σχεδόν μηδενικές ταχύτητες.

Η κίνηση πάνω σε φρέσκο χιόνι απαιτεί χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, οδήγηση μέσα στις ροδιές των προηγούμενων οχημάτων, αποφυγή οδήγηση στην άκρη του δρόμου, χαμηλή ταχύτητα και μαλακές κινήσεις τιμονιού και γκαζιού.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η οδήγηση στα χιόνια, προσθέτει, απαιτεί ειδικές γνώσεις οδήγησης, κατάλληλα ελαστικά και αλυσίδες.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Άγια Θεοφάνια στην Ξάνθη

Πλήθος πιστών στην γέφυρα του Κόσυνθου. Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Εν Ιορδά…