Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Επίθεση στην ΔΕΥΑΞ από αντιπολίτευση για την γαστρεντερίτιδα

Επίθεση στην ΔΕΥΑΞ από αντιπολίτευση για την γαστρεντερίτιδα

0

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Τους απασχόλησε η ποιότητα του νερού του Δήμου

Με τριάντα τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξή του εκ των οποίων τα περισσότερα εγκρίθηκαν ομόφωνα, συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.

Τρία θέματα θα πρέπει να σημειωθεί ότι αναβλήθηκαν για να συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση και είναι η αγορά παραδοσιακού οικοδομήματος στην οδό Χασιρτζόγλου, καθώς και η αγορά δύο ακινήτων στον οικισμό των Κιμμερίων.

Τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν εκ νέου αφού αποφασίστηκε αρχικά η σύσταση μιας επιτροπής η οποία θα ελέγξει όλες τις παραμέτρους για το αν τελικά είναι εφικτό να αγοραστούν από τον Δήμο Ξάνθης ή όχι.

Η τροποποίηση της αριθμ. 537/04 προγενέστερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία αφορά «Μη αναπροσαρμογή τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς», ένατο θέμα της συνεδρίασης, απασχόλησε τους συμβούλους και αυτό που αποφασίστηκε, είναι τα καταστήματα της Κεντρικής Πλατείας να μη περιλαμβάνονται στην ζώνη Α’ η οποία έχει αρκετά υψηλό κόστος δημοτικών τελών.

Αποφασίστηκε τα καταστήματα αυτά να ενταχθούν σε διαφορετική ζώνη αφού δεν γίνεται χρήση της Κεντρικής Πλατείας καθόλη τη διάρκεια του έτους παρά μόνο την θερινή περίοδο.

Το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης αποφάσισε επίσης την οικονομική ενίσχυση δύο απόρων δημοτών με το ποσό των διακοσίων ευρώ για τον καθένα.

Στην συνέχεια, στο θέμα της αγοράς βιβλίων με τίτλο «Ξάνθη- Η κυρά της Θράκης- Η πόλη με χίλια χρώματα- Η πόλη μας άλλοτε και τώρα» αποφασίστηκε η αγορά εκατόν είκοσι βιβλίων αξίας δέκα ευρώ το ένα, όπως επίσης και η αγορά δέκα βιβλίων με τίτλο «Μίλτος Κουντουράς ο Έλληνας» από τον Εκδοτικό οίκο Σπανίδη, έναντι είκοσι ευρώ το ένα.

Στα τρία τελευταία θέματα της συνεδρίασης που αφορούν στον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, το Σώμα ενημερώθηκε για την πορεία του σχεδιασμού ο οποίος εκτός από την πόλη της Ξάνθης επεκτείνεται και στους οικισμούς της.

Για το νερό της ΔΕΥΑΞ…

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης ενημέρωσε αρχικά τους συμβούλους σχετικά με την ποιότητα του νερού του Δήμου Ξάνθης, μιας και οι επιθέσεις που δέχτηκε πριν λίγες ημέρες σχετίζοντάς το με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ήταν πάρα πολλές.

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντινίδης, γίνονται διαρκώς όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για την ποιότητά του.

«Το νερό μας σε όλες τις παραμέτρους βγαίνει όπως ακριβώς το θέλει το Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, αποστέλλουμε για να κάνουμε συνδυασμό απόψεων και στο ΙΓΜΕ και σε μια εταιρεία στην Καβάλα η οποία έχει επίσημο ISO για τέτοιες περιπτώσεις…».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ δεν μπορούν να γίνονται υποθέσεις για το τι προκάλεσε την γαστρεντερίτιδα.

Παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο χημικός της ΔΕΥΑΞ κ. Πάρις Μελίδης ο οποίος εξήγησε στους συμβούλους όλες τις ενέργειες που γίνονται καθημερινά για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού της Ξάνθης.

Όπως είπε, από τις αναλύσεις που έγιναν την «επίμαχη» εβδομάδα δεν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με το νερό.

Μάλιστα οι αναλύσεις επεκτάθηκαν και στο ΙΓΜΕ και σε ειδικό εργαστήριο της Καβάλας όπου και πάλι τα αποτελέσματά τους ήταν αρνητικά.

Έντονη κριτική πάντως σχετικά με το θέμα άσκησαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Ξυνίδης και Καραλίδης.

Ο Δήμαρχος απαντώντας τους, τόνισε πως δεν πρέπει «με το ζόρι να ενοχοποιούμε το νερό για τα κρούσματα της γαστρεντερίτιδας.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέρασε κρασί και ειδήσεις….

Γεύμα στα τοπικά ΜΜΕ παρέθεσε ο Δήμαρχος Βιστονίδαςμε άφθονο κρασί, νόστιμο ψάρι, και ειδή…