Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Επαναλειτουργεί ο Α.Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης

Επαναλειτουργεί ο Α.Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης

0

Αρκετά και συσσωρευμένα ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι γονείς που έβλεπαν τα παιδιά τους να προπονούνται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και τον Κολυμβητικό Όμιλο Ξάνθης να είναι προσανατολισμένος αποκλειστικά στο πόλο.

Μάλιστα όπως δηλώνουν τα εκατό και περισσότερα πλέον μέλη του νεοσύστατου πια «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ», ο ΚΟΞ ήθελε να υποβαθμίσει τις επιτυχίες των παιδιών της κολύμβησης, γιατί οι επιτυχίες αυτές αναδείκνυαν περισσότερο την κολύμβηση και του «δημιουργούσαν» πρόβλημα.

Αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχει καμία οργάνωση στο Κολυμβητικό τμήμα ενώ το τμήμα του πόλο να λειτουργεί κανονικά.

Η ανάγκη λοιπόν της δημιουργίας ενός νέου συλλόγου, ήταν επιτακτική.

Έτσι την Τρίτη ανακοινώθηκε η επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων του «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ» και μια ημέρα αργότερα, πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου και η Γενική του Συνέλευση.

«Βρήκαμε τα χαρτιά αυτού του συλλόγου ο οποίος είναι νόμιμος» τονίζει μιλώντας στο «Ε» ο Έφορος Κολύμβησης του Ποσειδώνα κ. Δημήτρης Στογιαννίδης.

Σε σημερινή του άλλωστε επιστολή προς τους συλλόγους κολύμβησης της περιφέρειας αλλά και τον πρόεδρο της περιφερειακής επιτροπής κολύμβησης ΑΜ-Θ αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Με το παρόν έγγραφο γνωστοποιούμε την λειτουργία του συλλόγου μας και την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων του από την Πέμπτη 24/3/2004 στο δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης. Ο ΑΟ Ποσειδώνας Ξάνθης υφίσταται ως κολυμβητικός αθλητικός σύλλογος αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το υπ’ αριθ. Πρωτ. Έγγρ. Γ/8892 Αθήνα 10/5/1999 και την ΚΟΕ, ενταγμένο από την 17/6/1999 με το υπ’ αριθ. Πρωτ. Έγγρ. 3428 της 29/6/1999, όπως επίσης και από την περιφερειακή επιτροπή κολύμβησης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, που αναγνωρίζεται και εντάσσεται στην δικαιοδοσία της περιφέρειάς της τον ΑΟ Ποσειδώνα Ξάνθης με την υπ’ αριθ. 89/18-02-2004 απόφασή της».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ είναι το εξής: Πρόεδρος Τάσος Θεοδωρίδης, Αντιπρόεδρος Μανά Κατερίνα, Γενική Γραμματέας Ασπασία Γαργάλα- Βορίδου, Γενικός Αρχηγός Ευμορφίδης Μιχάλης, Ταμίας Κοσμά Μαρία, Έφοροι Κολύμβησης Στογιαννίδης Δημήτρης και Σταυρίδης Γιάννης, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κόκκινος Γιώργος και Έφορος Υλικού Ξανθόπουλος Ελευθέριος.

Η «επεισοδιακή» 1η Γενική Συνέλευση…

Στην προχθεσινή γενική συνέλευση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Αρίωνα, παρευρέθηκαν περισσότεροι από εκατό γονείς παιδιών που ασχολούνται αποκλειστικά με την Κολύμβηση.

Οι γονείς γράφηκαν ως μέλη του Συλλόγου εφόσον οι διαδρομές στο κολυμβητήριο μοιράζονται ανάλογα με τα μέλη που έχει ο κάθε σύλλογος.

Αυτή τη στιγμή όλα τα παιδιά της κολύμβησης έχουν μετεγγραφεί στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ «αφήνοντας» τον ΚΟΞ με δεκαπέντε περίπου παιδιά που ασχολούνται με το πόλο αλλά και με την ομάδα ανδρών.

Οι γονείς αγανάκτησαν όπως μας είπε ο Έφορος Κολύμβησης του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ κ. Δημήτρης Στογιαννίδης αφού έβλεπαν μια διαρκή «υποβάθμιση» της κολύμβησης, χωρίς να υπάρχει προοπτική για κάτι καλύτερο και «ξέσπασαν».

Στην συνέλευση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ από την άλλη, παρευρέθηκαν και τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης όπου δεχόμενοι τις φραστικές επιθέσεις των μελών του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ μιας και όπως υποστηρίζουν, ποτέ δεν θέλησε ο ΚΟΞ να ασχοληθεί μαζί τους, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Παρών στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης Ξάνθης κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αν και αρχικά είχε αρνητική θέση στην σύσταση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ακούγοντας τα παράπονα των γονέων, δέχτηκε την πρότασή τους για τον νέο σύλλογο.

Δύο σύλλογοι λοιπόν θα δραστηριοποιούνται στην πισίνα που όμως θα έχουν διαφορετικό αντικείμενο.

Η κολύμβηση σύμφωνα με τον κ. Στογιαννίδη, είναι αυτόνομη, δηλαδή μόνο με τις συνδρομές των γονέων μπορεί να καλυφθούν τα έξοδά της και να έχει και πλεόνασμα.

Μέχρι στιγμής τα έξοδα της κολύμβησης λυμαίνονταν το πόλο γιατί έπρεπε να πληρώσει τους πολίστες που έρχονταν από την Αθήνα.

Οι στόχοι του «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ»

Η ανάδειξη του κοινωνικού έργου της Κολύμβησης και τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με άλλα αθλήματα, ειδικό τμήμα για τα παιδιά ηλικίας 12- 18 ετών αλλά και τμήμα γονέων, τμήμα εξοικείωσης μικρών παιδιών με παιχνίδια πισίνας και βραβεύσεις ξανθιωτών αθλητών που διακρίνονται σε άλλους συλλόγους είναι οι στόχοι που έθεσε ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και επιθυμεί να υλοποιήσει.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ΚΑΠΗ Κυψέλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του!

Με μια ευχή…και του χρόνου!Με μια ευχή…και του χρόνου πάλι όλοι μαζί, στον ίδιο χώρο, με τ…