Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Δρακόντεια τα μέτρα της Τροχαίας Ξάνθης εν όψει Καρναβαλιού

Δρακόντεια τα μέτρα της Τροχαίας Ξάνθης εν όψει Καρναβαλιού

0

Το παλιό Αεροδρόμιο, χώρος στάθμευσης χιλιάδων οχημάτων

Προσοχή συνιστά στους οδηγούς ο Διοικητής της Τροχαίας Ξάνθης

Από σήμερα τίθενται σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας Ξάνθης, αφού ο αριθμός των επισκεπτών που αναμένεται να βρεθεί φέτος στην πόλη μας, πληροφορίες τον θέλουν μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Για να αντιμετωπιστεί λοιπόν και φέτος κατά το καλύτερο δυνατόν η ομαλή κίνηση οδηγών και πεζών, η Τροχαίας Ξάνθης από σήμερα, θέτει σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου, από τις έξι το απόγευμα έως τη μια το πρωί θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας έως Έβρου.

Το μέτρο αυτό θα ισχύει και την Παρασκευή 11 Μαρτίου.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου, από τις τέσσερις το απόγευμα έως τις δέκα το βράδυ θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς, 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της παλιάς Αστυνομίας έως την Κεντρική Πλατεία καθώς και γύρω από αυτή αφού θα διεξαχθεί η βραδινή καρναβαλική παρέλαση.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου, ημέρα κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων με τη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων από τις οκτώ το πρωί έως τις βραδινές ώρες, στην περιοχή του φόρου από την 28ης Οκτωβρίου, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας έως Έβρου.

Η Τροχαία Ξάνθης ζητά από τους οδηγούς να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους στα παραπάνω σημεία, γιατί όπως μας είπε ο Διοικητής της κ. Γιώργος Γκοδοσίδης «θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να τα απομακρύνουμε με γερανό».

Επίσης, όσον αφορά στους κατοίκους της Ξάνθης, τους προτρέπει, τουλάχιστον αυτές τις μέρες, να μη χρησιμοποιούν καθόλου τα οχήματά τους, εφόσον και ο καιρός το επιτρέπει.

Στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο θα υπάρχει έντονη αστυνόμευση και τα βράδια θα πραγματοποιούνται έλεγχοι αλκοτέστ σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι οδηγοί, επισημαίνει και πάλι ο Διοικητής της Τροχαίας, θα πρέπει να φροντίσουν να μην καταναλώσουν ποσότητα αλκοόλ έτσι ώστε να φτάσουν με ασφάλεια στο σπίτι τους.

Το παλιό Αεροδρόμιο, χώρος στάθμευσης των οχημάτων

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην πόλη μας ανήμερα της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, και κυρίως οι επισκέπτες από τις γειτονικές πόλεις, είναι αυτό της στάθμευσης των οχημάτων τους αφού όλοι οι κεντρικοί δρόμοι θα είναι κλειστοί.

Για τρίτη χρονιά λοιπόν φέτος, οι επισκέπτες θα μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου όπου έχει χωρητικότητα πέντε χιλιάδων αυτοκινήτων.

Συνήθως στο συγκεκριμένο χώρο, τα περασμένα χρόνια, στάθμευαν τα οχήματα που έρχονταν από ανατολικά όπως από την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

Φέτος θα μπορούν και από άλλες πόλεις, κινούμενοι οι οδηγοί απευθείας από το εθνικό δίκτυο και την Εγνατία οδό.

Στο σημείο αυτό, θα βρίσκονται αστικά λεωφορεία, τα οποία θα μεταφέρουν δωρεάν τον κόσμο μέσα στην πόλη.

Με στόχο λοιπόν να μείνει και το φετινό καρναβάλι της Ξάνθης στις μνήμες όλων ως το καλύτερο, η Τροχαία Ξάνθης αποβλέπει με την τήρηση των παραπάνω μέτρων να προσφέρει την απαιτούμενη για τον καθένα ασφαλή μετακίνηση.

 

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ευχές των φίλων του ΕΜΠΡΟΣ, και φέτος ήταν πάρα πολλοί

Τις ευχές τους απέστειλαν στο «Ε» για «Καλή Δημιουργική χρονιά» οι: Γιώργος Α. Παπανδρέου …